Kategoriat
Artikkelit Talous ja raha

XRP Ripple – Mikä on XRP kryptovaluutta

*sisältää mainoslinkkejä

Kryptovaluutta tulee… vai tuleeko? Ja mikä se edes on ja miksi kukaan ostaisi niitä, varsinkaan tällainen ihan tavallinen perheenäiti. Ja miten niitä voi ostaa? Bitcoinista moni on kuullut edes jotain mutta mikä ihmeen XRP?

Olet löytänyt oikean artikkelin! Sen minkä papujen ja lehtikaalin istuttamiselta, sekä kahvin juonnilta ehdin, pyrin tässä artikkelissa avaamaan omia ajatuksiani tästä jännittävästä XRP-kryptovaluutasta. Myönnän jopa katsoneeni Simpsonien jakson, joka liittyy aiheeseen.

Saat blogistani juuri sopivasti tietoa ja löydät helpot ohjeet joilla pääset alkuun ja tiedät mistä ostaa XRP:tä. Tiedon ahminta ja omat kokemukset voivat alkaa tänään!

Aiempi artikkelini Bitcoinista saavutti niin suuren suosion, että uskon kryptovaluutta -aiheen kiinnostavan kaltaistani ns. epätodennäköistä kohderyhmää. Olen tietenkin iloinen jokaisesta lukijasta, mutta koskapa olen itse keski-ikäinen perheenäiti, kohdistan höpinäni ensisijaisesti kaltaisilleni siskoille 🙂

Mielestäni tähän kohtaan sopii mainiosti lehtikaalinistutuskuva. Sijoittaminen on kuin istuttamista. Kylvät siemeniä, kastelet ja kuokit, ja sitten odotat suurta satoa jolla ruokkia perhettä! Kokemus karttuu ja uusia juttuja on välillä kiva kokeilla. XRP on kuin uusi kasvi. Suuri tuntematon, mutta täynnä onnistumisen mahdollisuuksia!

xrp kurssi kuin puutarha
Kryptovaluuttaan sijoittamisessa on jotain samaa kuin kasvimaahommissa.

Artikkelin väliotsikot:

 • XRP Ripple – Mikä on XRP kryptovaluutta?
 • Mikä XRP on?
 • Mikä on token?
 • Miksi ostaa XRP kryptovaluuttaa eli tokeneita?
 • Mistä ostaa XRP kryptovaluuttaa ja miten –  Paras kryptovaluutta alusta
 • XRP Osto opas aloittelijalle
 • XRP kurssi euroissa
 • XRP kurssin tulevaisuus ennuste …ja miten Simpsonit siihen liittyy?
 • XRP kurssi tulevaisuus – laskelma
 • XRP hinta

XRP Ripple – Hieman taustaa

Koko Kryptomaailma perustuu lohkoketjuteknologialle ja lohkoketjuissa toimiville järjestelmille sekä erilaisille valuutoille.

XRP on Ripple -nimisen teknologiayhtiön toimesta luotu token. Ripple yhtiö haluaa tuottaa pankkimaalimaan nopeampia, edullisempia ja vähemmän välikäsiä sisältäviä ratkaisuja omassa RippleNet verkossaan. Nämä kaksi, eli XRP ja Ripple sekoitetaan usein toisiinsa ja vieläkin näkee aktiivisesti käytettävän sanaparia XRP Ripple (itsekin käytin sitä otsikossa) , mutta ne ovat kaksi eri asiaa. Ripple on siis teknologiayhtiö ja XRP on token.

Mikä on token?

Se on tiettyyn lohkoketjuun sidottu kryptovaluutan yksikkö. Tämä XRP token toimii XRP Ledger -nimisessä omassa lohkoketjussaan. XRP ledger on julkinen lohkoketju / verkko, joka toimii kirjanpitojärjestelmänä / tilikirjana.

Huh, myönnän että tämän kaiken hahmottaminen on itselleni hieman kankeaa. Eipä sitä ole niin tarkasti tullut selviteltyä sitäkään, miten perinteinen raha-systeemi toimii. Siis raha, yritykset, osakkeet, lainat, kirjanpito, pankki, internet, ynnä muuta ynnä muuta… ja vaikka välillä tuleekin selvitettyä juurta jaksain, asiat tuppaavat unohtumaan kun ei niitä päivittäin mieti.

Haluan kuitenkin ymmärtää jotain, jotta voin tehdä päätöksiä sijoittaa tai olla sijoittamatta. Olen sitä mieltä että asioiden kanssa voi operoida vaikkei kaikki niin selvää olisikaan. Onhan meillä elämässä muitakin ratkaistavia asioita. Päätöksiä tehdään aina jokseenkin vajavaisiin tietoihin ja laskelmiin nojaten. On hyvä ymmärtää jotain ja hahmottaa isoa kuvaa jotta osaisi valita miten haluaa toimia. Silti aina voi mennä syteen tai saveen. Hyvänä esimerkkinä lasten kasvatus… nöyrää puuhaa…

Tein tällaisen piirroksen itseäni selventämään. Ehkä siitä on muillekin hyötyä. Siihen tosin jäi vielä kysymysmerkkejä mutta ainahan niitä jää eikä tarkoitukseni ole edes tulla kryptoasiantuntijaksi. Haluan vain tietää tarpeeksi jotta voin tehdä sijoituksiin liittyviä päätöksiä.  

XRP Ripple - Mikä on XRP kryptovaluutta
XRP Ripple – Mikä on XRP kryptovaluutta? Tein tämän piirroksen itselleni asiaa selventämään.

XRP – tokeneita on luotu sata miljardia kappaletta eli 100 000 000 000 ja enempää ei voi tulla. Sen sijaan niitä katoaa jonkin verran erilaisiin kaupankäytnikuluihin sekä silloin, kun niitä lähetetään sellaisiin kryptolompakoihin, joihin kenelläkään ei ole pääsyä. Sen olemukseen kuuluu siis luonnollinen deflaatio, päinvastoin kuin perinteiseen rahaan jota painetaan jatkuvasti lisää ja lisää ja jossa inflaatio senkun kiihtyy!  

Miksi ostaa XRP kryptovaluuttaa eli tokeneita?

Niin, tämä kysymys kannattaa esittää aina ostoksia tehdessä, olipa kyseessä sitten luuliemijauhe, havupuu-uutejuoma tai vaikka hiusten vahvistamiseen suunniteltu täsmä-lisäravinne “Vahvat Hiukset”. Aiheita ja tuotteita joita myös blogini kautta etsitään ja ostetaan.

Tärkein kysymys lienee se, uskooko digitaalisten maksujärjestelmien lisääntyvän vai ei. Itse ainakin uskon. On muuten jännää, miten tuntuisi että samalla kun superhyper-digi-robo-tekoäly-tekno-sähkö-hype lisääntyy hurjaa vauhtia, samanaikaisesti “takaisin luontoon”- ajattelu lisääntyy ja voimistuu. Luonnollinen ruoka, varpaat multaan, omavaraisuus, tervetuloa Amish-elämä!

Toinen kysymys taitaa olla se, uskooko juuri tämän järjestelmän suosion kasvuun vai ei. Tähän kysymykseen on todella vaikea vastata. Yritän kuitenkin avata omaa ajatustani tästä.

Trendivainuni sanoo että tämä voisi olla juuri se järjestelmä, joka pysyy pinnalla ja lähtee jopa isoon kasvuun. XRP on yksi vanhimmista tokeneista, ja sekä sitä että XRP Ledgerin käyttöä ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Se ei ole myöskään esim Bitcoinin kilpailija ollenkaan, vaan ne toimivat rinta rinnan edistäen digitaalisten maksujärjestelmien vallankumousta.

Uskon myös hajautettuihin lohkoketjuihin. Sen käytössä yhdistyy samanaikaisesti läpinäkyvyys että yksityisyys. Sitä rakastavat niin rikolliset kuin rehellisetkin. Keskuspankkien aika on tullut eräänlaiseen tienristeykseen. Rahan käyttäminen ja hallinnoiminen on siirtymässä uuteen systeemiin ja taustalla käydään kovaa sotaa siitä miten homma tulee muuttumaan. Kuka saa mitä. Kryptovaluutta on keskuspankeista riippumaton järjestelmä ja sehän herroja pelottaakin!

Siksi on mielenkiintoista olla sijoittajana mukana systeemissä, joka voi räjähtää suuntaan tai toiseen milloin vain. Näin on käynyt ennenkin, erityisesti XRP:lle vuonna 2018. Sanoivatpa viisaat mitä hyvänsä, uskon itse, että  kaikki nykyiset kryptovaluutat voivat nousta arvossaan vielä raketinomaisesti ”to the moon” kuten joissain piireissä on tapana hokea,  tai toisaalta painua nollaan saakka.

Eniten silti itseäni mietityttää niihin liittyvän lainsäädännön muuttaminen Herroille edullisemmaksi ja tavalliselle Pentille, Olaville, Ritvalle ja Seijalle epäedullisempaan suuntaan.

Mistä ostaa XRP kryptovaluuttaa ja miten – Paras kryptovaluutta alusta & osto opas aloittelijalle?

Toistaiseksi ainut suosittelemani ja mielestäni paras Kryptovaluutta alusta on *Suomalainen Coinmotion. Mielestäni se on erityisesti paras kryptovaluutta alusta aloittelijalle. Sinne on helppo kirjautua, näkymät ovat helposti ymmärrettäviä, kielen saa suomeksi tai englanniksi ja lisäksi kotimaisuus tuo varsinkin aloittelijalle erityisen turvallisuuden tunteen.

Blogiani lukija on useimmiten tavallinen suomalainen nainen ja aika usein perheenäiti jolla ei ole aikaisempaa kokemusta kryptovaluutasta. Tälle kohderyhmälle suosittelen lämpimästi ainakin aloittamaan kryptovaluutta- sijoittaminen siellä. Mitään uusia teknisiä taitoja ei tarvitse harjoitella aloittaakseen.

Coinmotionin asiakkaana henkilökohtaisia tietoja, kuten kasvokuvaa tai valokuvaa passista ei myöskään tarvitse antaa kiinalaiselle palvelimelle. Jos tässä ei koe ongelmaa, niin puoli-ilmaisia kiinalaisia sijoitusalustoja kyllä löytyy. Yksi suosituimmista on Binance. Itselleni tämä oli kynnyskysymys enkä halunut ns.”myydä” näitä tietoja Kiinaan saadakseni puoli-ilmaiset vaihtokulut.

Coinmotionista saa tällä hetkellä yhdeksää eri kryptovaluuttaa joista yksi on Bitcoin. Tässä aiemmassa Bitcoinia käsittelevässä artikkelissa kerron juurta jaksain koko tarinani siitä, miten aloitin kryptovaluuttaan sijoittamisen ja lisää ajatuksiani ja kokemuksia sekä Bitcoinista että Coinmotion kokemuksia.

Sijoitettu summa on suurin summa jonka voit menettää. Mielestäni XRP on melko kiva lotto ja vaikka en ole todellakaan varma siitä mitä maailmassa tapahtuu, niin mielelläni laitan pienen summan XRP:hen muhimaan ja katson miten sille käy. Hajauttaminen on sijoitusmaailmassa yleisesti ottaen kuitenkin viisasta. Simpsoni- ennustukset tuovat tähän oman hauskan lisänsä! Niistä edempänä tarkemmin.

PS: Jos kirjaudut palvelimeen *tämän ALE linkin kautta saat alkuun tuntuvan alennuksen:

 -50% ensimmäisen 30 päivän vaihtokuluista!

Tämä auttaa sinua alkuun. Uuden asian kokeilu on aina hieman stressaavaa, edullisemmat vaihtokulut alussa vähentävät stressiä kun tietää että alussa voi harjoitella sijoitusten tekemistä puoleen hintaan.

XRP Osto opas aloittelijalle:

Tunnusten luominen Coinmotion palveluun on ilmaista.

1.

Avaa itsellesi Coinmotion – tili yllä olevan ALE -linkin kautta. Oikeasta yläkulmasta voit vaihtaa kielen englannista suomen kieleen jos oletuskielenä on englanti.

ps.Varmista että kutsukoodi- kentässä on valmiina pitkähkö kirjaimia ja numeroita sisältävä koodi. Jos se jostain syystä puuttuu, niin kopioi koodi tästä: Y9URZPNGTEZ8DT4D7V43 ja liitä tuohon kohtaan. Silloin saat varmasti alennuksen!

Täytä pyydetyt tiedot ja hyväksy käyttöehdot. Ohjelma johdattaa sinua kohta kohdalta eteenpäin. Muista kirjoittaa salasanasi jonnekin ylös!

2.

Siirrä haluamasi summa rahaa Coinmotioniin omasta verkkopankista. Tämä tapahtuu Siirrot- otsikon alta kohdasta ”vastaanota”.

 • Tämä on vasta rahansiirto pankista Coinmotion- alustalle ja se näkyy siellä lompakossasi euroina. Tästä summasta voit seuraavassa vaiheessa ostaa haluamallasi summalla haluamiasi kryptovaluuttoja. Eli jos siirrät tässä kohtaa vaikka 50-5000 euroa, voit seuraavassa vaiheessa ostaa XRP:tä vaikka 10 tai 1000 eurolla ja esim. Bitcoinia 20 tai 2000 eurolla ja vielä jotain kolmatta 30-3000 eurolla. Ihan miten haluat. Minimi- tai maksimi summaa ei tietääkseni ole.

Koko summaa ei tarvitse heti käyttää, vaan voit jättää Coinmotion- lompakkoon euroja. Voi ostaa niillä myöhemmin lisää haluamiasi kryptovaluuttoja tai siirtää ne takaisin pankkitilillesi.

3.

Valitse ”Lompakkoni”, rullaa näkymää alaspäin XRP- kohtaan ja paina OSTA. Syötä tyhjään kenttään euromääräinen summa jolla haluat ostaa XRP:tä. Ohjelma näyttää automaattisesti oston hetken vaihtokurssin, oston kulut sekä määrän paljonko XRP:tä saat. Paina taas OSTA. Nyt omistat XRP- kryptovaluuttaa! Voit keittää pullakahvit ja istahtaa sohvalle odottelemaan XRP:n arvon rakettimaista nousua.

 • Jos viikon päästä arvo alkaakin laskea ja paniikki iskee, voit tehdä kuten moni aloittelija ja myydä omistuksesi nopeasti … ja tappiolla. Yhtä helppoa kuin ostaa euroilla XRP:tä, on muuttaa XRP euroiksi takaisin.

Muista kuitenkin että tappiolla ei välttämättä kannata myydä. Vaikka sijoituksen arvo laskee, omistamasi määrä pysyy samana. Valinta on sinun. Siedätkö tappion tuntua ja riskiä ja mahdollistat samalla hinnan nousun tuomat voitot myöhemmin, vai otatko äkkiä talteen sen mikä on jäljellä ja näin varmistat menetyksen.

*****

Raha on lajina samanlainen kuin mikä tahansa.

”You have to be in the game to win the game”
– sanonta pätee tässäkin.

*****

XRP kurssi euroissa

Coinmotionissa sisäänkirjautuneena on kätevä seurata XRP -kurssin kehitystä euroissa. Lompakko- näkymässä näkyy XRP:n hinta euroissa, määrä jonka itse omistaa ja omistuksen arvo sekä prosentteina se, onko voitolla vai tappiolla oman sijoitetun kokonaissumman kanssa.

XRP kurssin kehitystä euroissa voi seurata myös esimerkiksi CoinMarketCap- sivustolla. Siellä voi oikeasta yläkulmasta valita, seuraatko XRP kurssia euroissa, dollareissa tai melkein missä tahansa valuutassa.

XRP kurssin tulevaisuus ennuste …ja miten Simpsonit siihen liittyy?

Ja sitten se paras osuus. Nyt päästetään mielikuvitus valloilleen ja uskotaan hieman Simpsoneiden tulevaisuutta maalaileviin jaksoihin.

Kuten jo sanoin, uskon vahvasti digitaalisten rahajärjestelmien nousuun. En välttämättä ole sen kannattaja ollenkaan, mutta uskon vahvasti että se on (ainakin yksi) suunta, johon maailma on menossa. Enkä nyt sanoisi että tämä on tällainen uskon asia ja pelkkä vahva intuitio. Näemme sitä joka paikassa. Kaikki ympärillämme sähköistyy sellaista vauhtia että välillä täytyy melkein ottaa hatusta kiinni ettei se lentäisi tämän sähköisen aallon tai tuulen mukana!

Eli uskon että kuten muutkin sähköiset järjestelmät, sähköiset rahajärjestelmät tulevat ja lujaa ja vaikka uusia kryptovaluuttoja tuleekin lisää kokoajan, on niissä vanhimmissa jotain mikä itseeni vetoaa.

XRP on yksi vanhimmista tokeneista ja oman käsitykseni mukaan sitä kehitetään jatkuvasti kovalla osaamisella ja vauhdilla. Se ei ole myöskään esim Bitcoinin kilpailija ollenkaan, vaan ne toimivat rinta rinnan edistäen digitaalisten maksujärjestelmien vallankumousta.

Ja sitten se paras: XRP Simpsonit..

XRP on siitä hauska lottokuponki että Simpsoneista löytyy siihen liittyviä ns. ennustuksia. Kaikki eivät tästä vielä tiedä, eikä tähän missään nimessä tarvitse uskoa, mutta sanotaan että Simpsoneista löytyy useitakin jaksoja joissa käsitellään jotain asiaa joka sitten myöhemmin on toteutunut. Yksi tällainen asia on Trumpin presidentiksi valitseminen.  

Nämä Simpsoneiden tulevaisuus näkymät on kokonainen aihepiiri, josta voi halutessaan etsiä lisätietoa netin syövereistä. No, oli niin tai näin, eräässä jaksossa Bart Simpson kuitenkin kirjoittaa taululle useita kertoja peräkkäin ”XRP to hit $589+ by EOY”. Ymmärtäisin EOY:n tarkoittavan End Of the Year. Milloin tuo jakso on tehty tai mitä vuotta tuossa mahdollisesti tarkoitetaan, en tiedä!

XRP Simpsonit
Bart Simpson kirjoittaa taululle XRP to hit $589+ by EOY. Onko tämä XRP ennustus vai hauska sattumanvarainen juttu?

Jos lähdet omatoimisesti kaivelemaan tätä jaksoa tai siihen liittyviä videoita, löydät muitakin Simpsoneiden jaksoja ja kohtauksia, jotka viittaavat kryptovaluuttojen nousuun ja niiden käyttämiseen ostovälineinä tavallisessa kaupankäynnissä.

Näihin Simpsoni -ennustuksiin saa halutessaan uskoa tai pitää niitä täydellisenä huuhaana. Siihen en ota kantaa. Mutta pakko myöntää että aika kiinnostavia yksityiskohtia tuosta sarjasta kyllä löytyy…

XRP kurssi tulevaisuus – laskelma

Kaikkien menestyneiden sijoittajien neuvo on ostaa silloin kun on halpaa ja myydä kun on kallista. Hyvä neuvo! Mutta ei ihan helppoa toteuttaa.

Aloittelijat toimivat usein itseasiassa päinvastoin. Ostohousut puetaan jalkaan vasta kun hype ja nousu ovat jatkuneet tarpeeksi kauan. Paniikkimyynti taas tapahtuu siinä vaiheessa kun tappiota on jo tullut, ehkä reilustikin.

Olen jopa kuullut sanonnan ”Silloin on hyvä aika ostaa kun on verta kadulla”. Aika ikävästi sanottu… Mutta totuus on, että kriisit kuten sota voi romahduttaa markkinataloutta radikaalisti ja ne jotka silloin uskovat uuteen nousuun ja ylipäätään osaavat ajatella sijoittamista, ostavat lisää ja saavat halvalla. Näin se on aina ollut ja näin se on edelleen.

Jokainen toimikoon oman kyvyn ja moraalin sanelemalla tavalla.

Tehdäänpä muutama laskelma…

XRP hinta

Tätä juttua kirjoittaessani kryptomarkkina on kokenut ennätyksellisen laskumarkkinan yhdessä koko maailman talouden laskun kanssa. XRP:n ATH eli All time High, eli kaikkien aikojen korkein hinta on ollut 2018 tammikuussa 3,40$. Nyt (kevät 2022) XRP hinta on:

XRP kurssi dollareissa $0.4208

XRP kurssi euroissa €0.4035

Pieni laskelma:

Jos Bart Simpson on oikeassa, jokainen XRP token tulisi nousemaan arvoltaan yli 500 dollariin.

Jos juuri nyt ostaisi XRP:tä 10 eurolla, niitä saisi 9,5965 kappaletta.

Mitä jos ostaisikin satasella, tai tonnilla… Lasketaan!

Lasketaan myös mihin tulokseen päädyttäisiin mikäli Simpsonien ennustus toteutuisi.

(Vaihtokuluja ja veroja ei tässä laskelmassa ole huomioitu)

Ostosumma EURPaljonko saa XRP:tä hintaan 0.4035 EUR / KPLSimpsonit olivat oikeassa- XRP kurssi 500€Lopputulos EUR
1024,783147 kpl24,783147 x 500 12 391,573
100247,83147 kpl247,83147 x 500 123 915,73
10002478,3147 kpl2478,3147 x 500 1 239 157,3
10 00024783,147 kpl24783,147 x 500 12 391 573

Sijoittaa voi monella tavalla ja jokainen voi tehdä laskelmia suuntaan jos toiseenkin. Kuitenkin kaikki sijoitusviisaat ovat yhdestä asiasta samaa mieltä; hajauttaminen kannattaa.

Lisäksi tiedämme että kryptovaluutta on suhteellisen uusi juttu ainakin meille taviksille ja siinä on isoja mahdollisuuksia moneen suuntaan. Lisäksi kaikenlainen sähköistyminen on selvästi se suunta,  johon maailmaa juuri nyt halutaan viedä.

Lisäksi kryptovaluuttaan sijoittaminen on tehty vihdoin todella helpoksi. Aloittaakseen ei tarvita supernörttien digi-taitoja.

Aika monelta myös varmaan löytyy kymppi tai pari, kenties jopa satanen ja joiltain jopa tonni, jonka on valmis pahimmassa tapauksessa menettämään mutta jonka kokoisen riskin pystyy sietämään. Kutsutaan tätä peliä vaikka nimellä ”Tonnilla miljonääriksi”.

En neuvo ketään laittamaan viimeisiä rahojaan tähän kiinni, mutta näen kryptovaluuttaan sijoittamisen yhtenä tapana hajauttaa varojaan ja jopa pienentää menettämisen riskiä sitä kautta. Emme tiedä mihin maailma on menossa. Raha tai rikastuminen ei ole kaikki kaikessa. Siihen ei kannata laittaa liikaa sen enempää rahojaan kuin sieluaankaan. Mutta maalaisjärkeäkin saa käyttää. Inflaatio voi viedä ison osan sukanvarrestakin joten en näe fiksuna makuuttaa säästöjään pelkästään perinteisenä rahana.

Loppuun liitän vielä Brad Garlinghousen eli Ripple – yhtiön toimitusjohtajan sanat:

“When I zoom out and look where Ripple sits
in the blockchain and cryptoecosysten,
we are incredible fortunate to be the only company with real customers solving real problems.”