Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja

Äänikirjat

*sisältää mainoslinkin

raamattu äänikirja

Äänikirjat ovat mahtava tapa “lukea kirjoja” ilman että tarvitsee olla nenä kiinni kirjassa. Itse rakastan kirjoja ja kirjastoja ja käymme niissä paljon mutta äänikirja tuo kivan lisän. Se on myös helppo tapa tutustua uusiin kirjoihin ilman kulkemista tai kantamista.

Äänikirjan saa helposti mukaan mihin vain ja samalla voi puuhata muutakin kuten

Siivota

Kokata (oma lemppari)

Kävellä

Juosta/hölkätä

Jumpata

Ajaa pyörällä

Ajaa autoa, mopoa, traktoria tms

Soutaa soutuveneellä

Makoilla silmät kiinni sohvalla

Istuskella silmät kiinni nurmikolla ja nojailla puuhun

Ihailla maisemia vaikka kesämökin laiturilla

Lista on pitkä ja sitä voi jatkaa mielessään.

Mitä sinä teet tai voisit tehdä äänikirjaa kuunnellessa?

Ilmainen äänikirja?

Tässä suosittuja eri äänikirjapalveluita, joiden kokeilujaksot ovat uusille käyttäjille ilmaisia. *Bookbeat, *Storytel ja *Nextory

Kokeilujaksojen pituudet voivat vaihdella ja joskus on jotain erikoistarjouksia. Ilmainen äänikirja kokeilujakso on usein 14 päivää – 30 päivää. Bookbeatilla on ajoittain ollut erikoistarjouksena jopa 45 päivää.

Äänikirja bookbeat tarjous

Kokeilujakson jälkeen äänikirjapalvelut ovat maksullisia. Halvimman hinnan saa hyödyntämällä tietysti ensin ilmaisen aloitusjakson, jonka jälkeen voi valita erilaisista paketeista itselleen sopivan.

Kannattaa vilkaista eri palveluista myös jos voimassa olisi jokin hyvä tarjous.

Äänikirja hinta

Äänikirjapalvelut ovat kuukausimaksullisia. Halvimmillaan kuukausimaksu voi olla kympin luokkaa ja erikoistarjouksella- esimerkiksi opiskelija-alennus- hinta voi olla -50% normaalista.

Perhepaketeissa hinta voi kivuta kolmenkympin tietämille, mutta silloin sovelluksen voi ladata usealle eri laitteelle ja kuunteluaika voi olla jopa rajaton.

Sopimukset ovat useimmiten sellaisia että mikäli äänikirja ei olekaan oma juttu. Tilauksen saa peruttua samantien. Nämä asiat kannattaa kuitenkin tarkistaa aina tilauksen yhteydessä.

Äänikirja alennus opiskelijalle

Kuten jo mainitsin, opiskelijan kannattaa vilkaista saako äänikirjapalvelusta opiskelija -alennusta. Opiskelija-alennus voi tarkoittaa jopa sitä että saat äänikirja palvelun puoleen hintaan!

Äänikirja lapsille

Äänikirja palveluilla tarjontaa on runsaasti. Valikoimasta löytyy satoja tuhansia kirjoja kuunneltavaksi. Valikomassa on äänikirjoja lapsille nuorille ja aikuisille laidasta laitaan.

Omat suosikit- Raamattu äänikirjana

Viime aikoina olen itse kuunnellut Bookbeatissa näitä kirjoja

Raamattu  

1984 (George Orwell)

Lääkkeetön elämä

Ja lasten kirjoista meillä on viime aikoina kuunneltu:

Isämies ja räjähtävä kakka

Mun huikea elämä

Soturikissat

Äänikirja lahjakortti

Äänikirjan voi ostaa myös toiselle lahjaksi! Äänikirja on hyvä joululahja idea vaikka kaukana asuvalle kummilapselle. Lahjakortin ostaminen onnistuu palvelimien sivuilla, joihin pääset suoraan yllä olevista linkeistä. Sieltä löydät myös tarkemmat ohjeet siihen miten ostaa äänikirja lahjakortti, tai miten saatu lahjakortti otetaan käyttöön.

Mitä lukea seuraavaksi

Äänikirjasovelluksista on helppo etsiä hyviä kirjoja luettavaksi / kuunneltavaksi. Joskus kuitenkin tulee hetkiä ettei tiedä mitä seuraavaksi lukisi.

Olen koonnut tähän artikkeliin listaa itseäni kiinnostavista kirjoista. Kaikista ei ainakaan vielä ole äänikirja -versioita mutta käy vilkaisemassa listaani jos kaipaa vinkkejä! Useimmat ovat saatavilla ainakin nettikirjakauppa *Adlibriksestä tai kirjastosta.