Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Kauneus ja terveys

Havupuu-uutejuoma, aina ajankohtainen

*artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Markkinoilla jo yli 40 vuotta ollut Havupuu-uutejuoma herättää edelleen paljon keskustelua ja kiinnostusta! Tutustutaanpa hieman tarkemmin aiheeseen.

Löysin tuotteen kun etsin ratkaisuita siihen, miten saada hiukset parempaan kuntoon. Tästä voit lukea lisää siitä, mitä kaikkia keinoja löysin kun etsin keinoja saada paksummat hiukset.

Olen seurannut Havupuu-uutejuomaan liittyvää keskustelua ja kirjoitteluita ja erilaisia tarinoita sen voimasta. Juomassa on selvästi ”sitä jotakin”!

Tässä artikkelissa pohdin alussa sitä miten luonnon lääkkeet olivat ensin ja miten luonto on täynnä parantavaa voimaa.

Keräsin myös koosteen löydöksistäni ympäri internetiä. Nämä linkit löytyvät selaamalla alaspäin kohtaan “Linkkilista”. Yhden linkin takaa löytyy muun muassa havupuu uutejuomasta Helsingin yliopistossa tehty tutkimus.

Linkkilistasta löydät linkkejä moniin tarinoihin tai pääset halutessasi ostamaan Havupuu uutejuomaa.

Luonnontuotteet ja lääkkeet

Niinhän se on että länsimainen lääketiedekin on saanut alkunsa siitä, että luonnosta löytyvillä kasveilla on huomattu olevan parantavia vaikutuksia sairauksien hoidossa. Kasveja tarkemmin tutkimalla, ollaan saatu selville mikä aine on se voimakkaimmin vaikuttava. Sitten ollaan opittu imitoimaan tuon aineen kemiallista koostumusta ja valmistamaan sitä synteettisesti.

Ja kun synteettinen aine on valmis, se voidaan myös patentoida, eli omistaa. Sen sijaan luontoa tai sieltä suoraan löytyviä aineita ei kukaan voi sellaisenaan patentoida tai omistaa.

Itse uskon, että luonnon kasveissa sijaitsevat aineet / yhdisteet ovat älykkään suunnittelun tulosta. Niiden kemialliset koostumukset ja niiden yhdistelmät voivat olla ylivertaisia ihmiskehon apureita. Jotkut pitävät tällaista luonnonlääkintää uskomushoitona, vaarallisena tai jonkinlaisena puoskarointina.

Luonnonlääkkeet ja henkisyys / hengellisyys

Asiaa saatetaan jopa hengellistää ja nähdä siinä elementtejä noituudesta tai taikuudesta. Toki parantamisrituaaleja on varmasti muinaisessa maailmassa ollut (ja edelleen on) jos jonkinlaisia. Silloin puhutaan kuitenkin taas hieman eri asiasta.

Mietin vain, että olisipa hienoa, jos ihmiset oppisivat yhä enemmän löytämään luonnosta apua terveytensä tueksi! Mitäpä jos ja kun luonnosta alettaisiinkin löytää terveyttä tuottavia aineita yhä enemmän ja ihmiset löytäisivät uusia lääkkeettömiä tapoja pysyä nykyistä terveempinä. Oikeastaan tässä ei ole sinänsä mitään uutta. Ennemmin tämä suunta olisi paluu vanhaan.

luonnon lääke

Haittaisiko tällainen kehitys jotakuta? No, ainakin lääkeyhtiöitä se varmasti haittaisi jos ihmiset eivät enää tarvitsisi lääkkeitä entiseen malliin vaan pysyisivätkin terveinä! Mikä skenaario!

Omia kokemuksia minulla löytyy eniten eteerisistä öljyistä. Olenkin aiemmin kertonut esimerkiksi siitä, miten lopetin hetkessä allergialääkkeiden käytön. Vaihdoin nimittäin antihistamiinit kolmen eteerisen öljyn yhdistelmään. Skeptinen olin minäkin näitä “luonnon lääkkeitä” kohtaan mutta en ole enää.

Lääkkeitä joka lähtöön

Olen kiinnittänyt huomiota lääkemäärään, joita yhä useampi tänä päivänä käyttää. Onko jopa tavallisempaa käyttää säännöllisesti jotain lääkettä vai olla käyttämättä?

Eräskin entinen naapurini, vanha nainen, kertoi että kun hänen miehensä joutui muuttamaan palvelutaloon, muuttui hän myös jotenkin veltoksi. Miehen lääkemäärää oltiin lisätty voimakkaasti.  Miehen katse muuttui lasittuneeksi ja jonkin ajan kuluttua koko olemus oli niin puuroinen, että nainen päätti ottaa miehensä palvelutalosta pois.

Kotiin palattuaan miehen suuri lääkemäärä oli vähennetty minimiin ja hänen olemuksensa oli palautunut normaaliksi.

Tuota tapausta tunnen vain yhden keskustelun verran, mutta ihan yleisestikin vaikuttaa siltä, että lääkkeitä ehkä syödään paljon myös turhaan.

No mutta. Olipa asia niin tai näin, oma intressini olla avoin erilaisille näkemyksille, muodostaa oma mielipide ja valita sen myötä oma tie.

Kokeile itse, sittenhän tiedät!

En väitä tarinoita keräämieni linkkien takana sen enempää tosiksi kuin valheiksikaan. Kuitenkin kun etsin tietoa havupuiden terveysvaikutuksista vanhoista oppaista, löysin pitkiä listoja niiden hyvistä vaikutuksista.

Tästä voisin kirjoittaa vaikka kokonaan oman artikkelin, sillä ainakin minua tämä aihe kiinnostaa perinteen näkökulmasta.

Ja mikäänhän ei estä ketään kokeilemasta havupuujuomaa. Jokaisella on varmasti kokemusta vähintään väsymyksestä ja yleisen vireyden puutteesta. Kokeileminen lieneen helpoin tapa selvittää, miten tämä ihmejuoma vaikuttaa omaan terveyden tai vireyden tilaan?

Tai mites ne hiukset? Saako havupuu uutejuomaa juomalla paksummat tai terveemmät hiukset? Tai voisiko sillä olla jotain hyviä vaikutuksia hiusten kasvuun tai niiden terveyteen tai vähentääkö se hiustenlähtöä?

Linkkilista

Tästä alkaa linkkilista. Linkkien takaa löydät havupuu-uutejuomaan liittyviä keskusteluita, artikkeleita ja haastatteluita.

MTV3 kanavalla aiemmin esitetyn (nykyään lopetetun) ohjelman Studio55:n sivuilta:

Juhani 65.v. 11:n lapsen isä:

Juhani Mattila sairastui syöpään ja sai kuolemantuomion. Kolme viikkoa diagnoosin jälkeen kasvain oli hävinnyt ja syöpä parantunut. Juhani joi tuon ajan havupuu-uutejuomaa.

havupuu uutejuoma luonnonlääke

Havupuu uutejuoma Keskustelupalstalla

Suomi 24:n keskustelupalstalla käydään kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan. Pohditaan muun muassa sitä, onko juoman kehittäjä rahanahne ”kunkku”. Mitä jos Karin havupuu uutejuoma onkin tuonut kehittäjälleen menestystä?

Eikös jokainen liiketoimintaa harjoittava ihminen toivo menestystä tuottamalleen tuotteelle tai palvelulle? Toivoohan jokainen työtä tekeväkin saavansa vastineeksi työpanostaan vastaavan palkan. Voidaanko siis yleistää, että kaikki maailmassa menestyneet ihmiset tai yritykset ovat lähtökohtaisesti rahanahneita?

Tai olisiko olemassa logiikka, jonka mukaan lääketeollisuudessa toimivat ihmiset ja yritykset eivät voisi olla rahanahneita? Veikkaanpa että lääketeollisuudessa liikkuvat rahamäärät ainakin peittoavat mennen tullen luontaistuotealan rahavirrat ja katteet.

Artikkeli kemian maisteri Tuomas Kaasalaisesta

Kaasalainen haluaisi tutkia havupuu- uutejuomaa. Hän törmää kuitenkin jatkuvasti vastatuuleen, vaikka on ollut yhteydessä moniin tahoihin hankettaan edistääkseen.

”Olen kysynyt apua muun muassa Suomen Syöpäjärjestöjen ylilääkäriltä Matti Rautalahdelta, Suomen Onkologiayhdistyksen puheenjohtajalta Risto Johanssonilta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Pentti Huoviselta sekä Kuopion yliopiston tieteelliseltä rehtorilta Kalervo Väänäseltä. Vastaus on joka paikassa ollut sama: ei ole mielenkiintoa eikä edes tunneta ketään, jolta sitä saattaisi löytyä.

Varttuneempien tieteentekijöiden kanssa keskustellessa on käynyt selväksi, että patavanhoilliset uskomukset istuvat tiukassa: ravinnolla ei yksinkertaisesti uskota olevan kummoisiakaan terveysvaikutuksia. ”

Artikkeli juoman kehittäjästä Kari Herttuasta vuodelta 2016

Lue mitä Hymy-lehden mukaan Kari itse kertoo omasta tuotteestaan ja mitä vaikeuksia hän on kohdannut liiketoiminnassaan!

Kari Herttuan, 70, kehittämää Havupuu-uutejuomaa ovat viranomaiset ja tiedotusvälineet aikoinaan kilvan yrittäneet nuijia maan rakoon mutta Herttua on pistänyt vastaan kaikin voimin”

Se on havaittu antioksidanttiominaisuuksiltaan puolitoista kertaa tehokkaammaksi kuin vastaava määrä ranskalaista rannikkomäntyä, 10 kertaa tehokkaammaksi kuin annos vihreää teetä ja peräti 50 kertaa tehokkaammaksi kuin C-vitamiini.

Helsingin yliopiston tutkimusprojektissa on todettu Havupuu-uutejuoman antioksidanttiteho 95-prosenttiseksi. Juoman ystävät pitävät sitä erittäin tehokkaana elimistön elvyttäjänä silloin, kun puolustusmekanismi syystä tai toisesta on pettänyt.”

Kari myös toteaa, että havupuu-uutejuoman ei ole tarkoituskaan olla lääke tai korvata lääkkeitä. Hän myös sanoo, että se ei paranna syöpää, vaikka aiempien artikkeleiden ja keskusteluiden perusteella tällaisiakin väittämiä liikkuu. Mikään ei tietenkään estä kokeilemasta sitä ihan mihin vaivaan tahansa, onhan kyseessä kuitenkin voimakas antioksidantti ja elimistön elvyttäjä!

Havupuu uutejuoma tutkimus

Havupuu uutejuomaa on tutkittu myös yliopistossa.

Kari Herttua päätti itse teettää tutkimuksen vuonna 2003.

Tutkimuksesta lainattua:

”Tehokkaimmillaan näyte vähentää LDL-partikkelin hapettumista 100%:sti. Havupuu-uutejuoma on erittäin tehokas LDL-partikkelin hapettumisen estäjä. Antioksidanttitehoon vaikuttavat Havupuu uutejuoman sisältämät fenoliset yhdisteet.”

Tutkimuksen yhteenvedossa mainitaan mm. seuraavaa:

”Havupuu uutejuoma on erittäin tehokas antioksidantti, joka hidastaa elimistön LDL-partikkelin hapettumista.”

ja

”Havupuu uutejuomalla havaittiin soluviljelmässä 1-2% pitoisuutena selvä tulehduksen hillitsemiseen liittyvä prostaglandiinin tuottoa estävä vaikutus, mutta lisätutkimuksia tarvitaan saman ilmiön havaitsemiseksi elimistössä Havupuu uutejuoman nauttimisen jälkeen.”

Tutkimuksen ovat allekirjoittaneet 12.11.2003 Helsingin, Turun ja Tampereen yliopiston professorit.

Juoma on raikkaan ja miellyttävän sekä mielestäni melko miedon makuista.
Sitä juo ihan ilokseen!

Aiemmasta artikkelistani löydät muitakin eri valmistajien havupuu uutejuomia sekä kapseleita. Olen siinä myös laskenut kuukausiannosten hintoja.

Ihmeellinen havupuujuoma.