Kategoriat
Artikkelit

Parhaat bikinit

*mainoslinkki

laituri_parhaat_bikinit

järvi, ranta, sauna, joka vuosi vaihtuva *vuokramökki, lämpö, valo, uiminen ja auringonotto eli Kesä!

Jos hyvin käy, kesä on lämmin ja saa viettää mahdollisimman paljon aikaa ohuissa ja kevyissä kesävaatteissa. Itse olen vilukissa ja koko pitkän talven pukeudun paksusti kerrastoihin, villasukkiin ja -paitoihin, jopa öisin.

Silloin kun kesä on kuumimmillaan ja muut tuskailevat ja ostelevat tuulettimia, minulla on vihdoinkin ihanan lämmin. Jokainen bikineissä vietetty hetki on suurta luksusta varsinkin jos bikinit ovat mieluisat. Bikinit ovatkin kenties kesän ihanin ostos mutta samalla yksi haastavimmista!

Useammin kuin kerran olen joutunut päättämään kummat valitsen, joko kauniit bikinit TAI hyvin istuvat bikinit. Yksi ratkaisu on hankkia sekä kauniit että istuvat bikinit, eli kahdet joista toiset ovat nätit mutta epämiellyttävät päällä, toiset kehoa hivelevät mutta rumat.

No ei se ehkä aina ihan noinkaan mene, mutta istuvien kauniiden bikinien löytäminen on usein haastavaa.

Kukkabikinit

Pari vuotta sitten tein yllättävän löydän *Lindexistä. Löysin nimittäin ihanat bikinit joita en aluksi edes meinannut edes kokeilla päälle, koska täsmällisesti oikeaa kokoa ei enää löytynyt. Päätin kuitenkin koittaa sillä ne näyttivät kauniilta ja sopivilta ja olin etsinyt jo liiankin monesta paikasta. Olin jo valmis kompromisseihin. Yllättäen bikinit olivat istuvat ja lähes täydelliset muutenkin!

Bikineissä oli maalauksellisia kukkia vaaleanpunaisella pohjalla ja rinnan  ympäri kulkeva kuminauha oli kullanhohtoinen, hieman kimalteleva. Juuri oikeanlaista väriterapiaa siinä hetkessä ja edelleen!

Bikinit ovat olleet minulla nyt jo kolme vuotta. Pian alkaa siis neljäs kesä ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa! Kangas on tukevan ja laadukkaan tuntuista.

Olen kyllä pitänyt niistä myös hyvää huolta pesemällä niitä säännöllisesti. Useimmiten pesen ne käsin heti käytön jälkeen nopeasti vaahdottamalla *marseillesaippualla tai muulla hyvällä *palasaippualla.

Bikinit kuten kaikki uimapuvut sisältävät paljon elastaania joka on se joustava ja ihanan miellyttävä materiaali. Samalla se on kuitenkin juuri se ikävä tapaus joka lopulta lörpsäyttää koko vaatteen käyttökelvottomaksi. Niin hiki, kloori kuin merivesikin haurastuttavat elastaania ja siksi suosin lempiuikkareiden saippuapesua aina käytön jälkeen jos mahdollista.

parhaat bikinit lindex
Istuvat ja kestävät kukkabikinit Lindexistä

Lindex bikinit tai uimapuku netistä

Kun kerran on löytänyt istuvat bikinit, on helppo suunnata seuraavallakin kerralla samaan paikkaan. Nykyään tykkään yhä enemmän nettikaupan ja kivijalkakaupan yhdistelmästä, josta kerron tarkemmin tässä artikkelissa kun löysin netistä 9-vuotiaalle tytölle kivoja vaatteita.

Pähkinänkuoressa homma toimii *Lindexissä niin, että tuotteet ostetaan nettikaupasta mutta valitaan noutopaikaksi lähin myymälä. Silloin voi varmistaa sen, että oikea tuote oikeassa koossa varmasti löytyy paikan päältä. Jos tuote ei olekaan mieluisa tai sopiva, sen voi palauttaa myymälään saman tien eikä tarvitse ryhtyä postittelemaan mitään.

Myymälään tilatessa postikuluja ei myöskään tule. Nettikaupasta kotiin ostaessa sen sijaan ostosumman pitää ylittää tietty raja jonka jälkeen postikulut ovat ilmaiset.

Tänä vuonna aion ostaa uudet bikinit itselleni iloksi vaikka näillä vanhoillakin vielä pärjäisi. Nämä saavat jäädä nyt vaikka avantobikineiksi.

Ilokseni huomaan että Lindex kutsuu mielestäni parhaan mallisia bikinien alaosia nimellä “normaalivyötäröiset” bikinit. Tykkään kaikista jutuista missä on etuliite normaali- tai perus- tms. Ihanan normaalia! Olisipa vielä malli nimeltä “Tavis perheenäiti”- bikinit 🙂

lindex parhaat bikinit netistä
Normaalivyöräroinen bikini alaosa kuva:*Lindex

Sellaisten puuttuessa aion valita nettikaupan kautta pari suosikkia ostoskoriin ja ottaa vaikka muutama kokovaihtoehto. Valitsen noudon lähimpään myymälään. Kun tuotteet ovat perillä, menen sovittelemaan.

Hyvällä tuurilla bikinit ovat sopivat ja nätit ja palautan vain ylimääräiset koot tiskille ja kävelen ulos uudet bikinit kainalossa. Jos ne eivät ole hyvät, palautan kaikki, mutta voin samalla käydä läpi myymälän muun valikoiman.

Tämä on uusi bikiniostos- taktiikkani. Säästän siinä paljon aikaa ja selkeä suunnitelma kesän vaativimman ostoksen toteuttanmiseen vähintäänkin puolittaa stressin. En yleensä ole näin suunnitelmallinen ostosten kanssa mutta tämä näyttäisi olevan poikkeus. Kaupungilla juoksentelu ei enää pitkään aikaan ole ollut lempijuttuni.

Ajatuksia bikineistä

Itse tasapainottelen sen asian kanssa että haluan mahdollisimman paljon aurinkoa iholleni mutta olen sen verran konservatiivinen että toisaalta en halua käyttää liian paljastavia uimapukuja. Olen päätynyt valitsemaan aika ajattomia tavis -malleja. Minulla on yleensä vain yhdet bikinit ja yksi uimapuku. Uimapukua käytän uimahallissa. Olisi kenties kätevää omistaa useampikin uima-asu, esimerkiksi tavallisen malliset mustat bikinit ja vaikka musta perus uimapuku myös.

Ilokseni huomasin että ainakin tätä kirjoittaessa Lindexin valikoimasta löytyy toppauksettomat bikinit! Ne ovat varmasti mieluisat bikinit isorintaiselle. Joskus muistan itselläni olleen hakusessa nimenomaan toppaukseton bikinin yläosa ja kyllä oli vaikeaa löytää! Kaikissa tuntui olevat toppaukset. Aivan kuin kaikki naiset haluaisivat korostaa rintojaan uimarannalla.

Ja olipa toppauksen ulkonäöstä mitä mieltä tahansa, se kuivuu hitaasti ja tuntuu kokoajan märältä. Tämä ei ole mukava asia varsinkaan vähän viileämpänä päivänä tai vaikka avantouinnissa. Sen päälle kun pukee kesämekon, toppauuksiin kertynyt vesi pitää vaatteetkin takuuvarmasti märkinä iltaan asti.

Havaointoja ja muistoja

Korkeavyötäröiset bikinit

Viime vuosina korkeavyötäröiset bikinit eli high waist bikinit ovat olleet muodissa. Ja vielä sellainen malli jossa lahkeet jäävät melko alas eli kangasta on paljon. Mielstäni ne ovat hienoja mutta itse tykkään saada valoa ja lämpöä vatsaan selkään ja lantiolle.

Korkeavyötäröiset pyllyvakoon menevät bikinit

Oudoin muoti mielestäni on ollut pyllyvakoon menevät korkeavyötäröiset bikinit. Kangasta on runsaasti ja lahkeensuutkin jäävät ainakin edestä melko alas. Aurinko ei pääse lämmittämään alavatsaa ja kuitenkin pakarat ovat paljaina, heh. Kukin tyylillään!

Korkeavyötäroiset Cindy Crawford-bikinit

Alaosa, jossa vyötärö on korkea ja lahkeensuut nousevat jopa lonkkaluun yläpuolelle, on tehnyt paluun. Tätä mallia tavallaan ymmärrän, koska se oli muodissa 90-luvulla ollessani teini- ikäinen ja sitä ennen myös 80-luvulla. Erittäin lähellä sydäntäni ovat myös 80-luvun jumppavideot jossa jumppapuvut kaarsivat samoin, lonkista lähes navan korkeudelle saakka.

Uimapuvun ja bikinien välimuoto

Joskus lapsuudessani oli uikkarimalli joka oli ikään kuin kokouikkari mutta sekä selässä että mahassa oli iso reikä. Mallin voi mieltää myös bikineiksi joissa ylä ja ala-osa ovat sivuista toisissaan kiinni. Ne olivat hienot! Alaosa oli musta ja yläosa pinkki ja siinä oli mustia pisteitä. Sivuissa oli solmut. Vastaavaa designia en ole sen jälkeen ainakaan meillä päin nähnyt.

Valkoiset bikinit

Valkoiset bikinit tuntuisivat olevan nyt muotia. Lindexin valikoimassakin löytyy useammassa mallissa valkoinen värivaihtoehto.

Valkoinen väri on aina ollut minulle hankala. Samoin kulta. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä kauniimpana ne näen. Mutta enimmäkseen kaikki valkoinen on vaan jotenkin liian….no, valkoista.

Valkoiset bikinit kyllä korostavat kauniisti rusketusta mutta kastuessaan ovat kenties hieman läpinäkyvät. Riippuu toki materiaalista. Niissä voisin ymmärtää toppaukset läpinäkyvyyden estämiseksi. Voisin ehkä kuvitella että kun tulen oikein vanhaksi,  ostaisin valkoiset bikinit joissa on herkkiä kukkien kuvia. Olisipa ihanaa jos minulle tulisi vanhana myös valkoinen tukka. No kylläpä ajatus karkasi!

*Täältä löydät Lindexin naisten uimapuvut ja bikinit.