Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja

TOP 10 vuokramökit – Pirkanmaa

*Sisältää mainoslinkkejä

Unelmien vuokramökki

Olen niin rakastunut mökkeilyyn vuokramökeillä, että päätin tehdä listan nimellä “top 10 vuokramökit Pirkanmaalla”. Jospa siitä olisi hyötyä myös lukijoille, joille mökkivuokraus on ajankohtaista. *Lomarenkaan lähes 4000 mökin valikoimista varmasti jokainen löytää mieleisensä. Listan vuokramökit sijaitsevat kaikki Pirkanmaalla.

Artikkelissani Vuokramökit, mikä ihana löytö kerron siitä, miten päädyimme mökkivuokraajiksi!

Täältä löydät yhden kartan, jossa näet missä mikäkin Pirkanmaalla sijaitseva kunta on.

Listalta löytyy 10 mökkiä ja ne on jaoteltu seuraavasti:


1. – 5. Halvimmat vuokramökit Pirkanmaalla

6. – 9. Keskihintaiset viihtyisät vuokramökit Pirkanmaalla

10. Upea luksusmökki Pirkanmaalla

Vuokramökki on siitä ihana, että mökin voi sovittaa joka kesä omiin tarpeisiin sopivaksi. Samalla kun selaat tätä 10 erilaisen mökin listaa, voit miettiä, millainen on juuri sinun tai perheesi unelmien vuokramökki.

Kaunis mökki, kalaisat vedet vai halpa hinta?

Jonain vuonna mökki valitaan budjetti edellä ja katsotaan halvimmasta päästä jokin söpö ja sopiva. Kun lapsemme matkapahoinvointi oli pahimmillaan, etäisyys oli tosi tärkeä kriteeri koko mökin valinnassa. Joskus sitä taas haluaa panostaa enemmän eikä pihistellä budjetissa tai miettiä ajomatkaakaan liikaa.

Mikäli asut Pirkanmaalla niin muistathan, että täältä on lyhyt matka myös muualle. Kannattaa siis vilkaista vapaat vuokramökit lähialueilla kuten Uusimaa ja Etelä-Suomi, Varsinais-suomi, Päijät-Häme, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta ja ehkä myös Keski-Suomi. Se onnistuu helposti *täällä syöttämällä hakukenttään joko paikkakunnan nimen tai alueen.

1.-5. Halvat Vuokramökit Pirkanmaa

Tiedän että monelle tavalliselle mökkilomasta haaveilevalle vuokramökin hinta on todella tärkeä. Listasta näet helposti millaisia ovat halvat lomamömökit Pirkanmaalla. Ehkä se auttaa sinua hahmottaman hintaluokkaa ja sitä, mistä voit tinkiä ja mistä et. Hintoja en laittanut esiin, sillä ne voivat vaihdella.

Mökit 1.-5. eli (artikkelin tekohetkellä) Lomarenkaan halvimmat vuokramökit Pirkanmaalla maksavat alkaen noin 250-300 € / viikko.

Halvempikin mökki voi sesonkiviikolla maksaa reilut 600€ / viikko. Sesongin ulkopuolella mökkivuokraus on aina halvempaa

1.Karjusaari, Lempäälä – Pirkanmaa

27 kilometrin päässä Tampereelta sijaitseva rantamökki puulämmitteisellä saunalla. Vaatimattomalla ulkonäöllä varustettu vuokramökki jättää paljon mielikuvituksen varaan, koska siitä on sivustolla vain 1 kuva ja sekin ulkoa. Toisessa kuvassa näkyy kartta josta voi päätellä mökin olevan hyvin rauhallisella sijainnilla. Mökissä ei ole vesijohtoa, sisävessaa eikä taida olla sähköäkään, sillä varustelulistalla mainitaan ”valaistus öljylampuilla”ja lämmitys takalla”.

Lisätiedoissa myös mainitaan, että uiminen saattaa aiheuttaa ihon ärsyyntymistä tai kutinaa.

Tämä on budjettitietoisen todellisen seikkailijan valinta! Mitä kaikkia yllätyksiä tämä mökki kätkeekään sisäänsä?


2.Syväsalmi, Virrat – Pirkanmaa

Saunallinen vaatimaton kelomökki 2 kalaisan järven liittymäkohdassa. Kaunis metsäinen tontti jossa mökin omaa rantaviivaa jopa 260m ja oma vene. Hirret tuovat sisustukseen lapinomaisen tunnelman ja avotakkakin löytyy. Sähkölämmitys ja kylmä juomakelpoinen vesijohtovesi. Puulämmitteinen sauna. Tontilla grilli sekä nuotiopaikka. Tontilla myös erillinen siistiksi sisustettu makuuaitta jossa 4 vuodetta. Täällä viihtyy varmasti luonnon helmassa saunoen ja hiekkapohjaisessa järvessä uiden.

Varsinainen budjettilöytö kalastusta ja rauhaa rakastavalle!


3.Saarulaisenhamina, Virrat – Pirkanmaa

Vuokramökki pirkanmaa virrat

Yhtaikaa sekä upea että vaatimaton mökki perinteisen mökkiloman ystävälle. Puilla lämpiävä 2020 remontoitu puusauna sekä pukuhuone. Kauniin metsän ympäröivältä tontilta löytyy siisti hiekkaranta, iso laituri sekä avoterassi tuoleineen ja pöytineen. Pihasta aukeaa avara järvimaisema jossa silmä ja sielukin lepää. Mökki lämpiää takkapuilla ja sinne tulee kylmä juomakelpoinen vesijohtovesi.

Kommenteissa kehutaan mökkiä mukavaksi ja ihastellaan sen rauhaa sekä alueen kauneutta. Lemmikitkin ovat tervetulleita ja mitään ei kuulemma puutu!


4.Lepokallio, Juupajoki – Pirkanmaa

Huikealla kalliopaikalla sijaitseva hirsimökki 60 kilometrin päässä Tampereelta. Täällä saat viettää aikaa omassa rauhassa ja lämmitellä nopeasti lämpiävää puusaunaa, josta pääse jyrkkää rinnettä pitkin hiekkapohjaiseen rantaan ja uimaan. Rannassa on sekä laituri että oma soutuvene. Maisemasta ropisee lisäpisteitä kuten myös grillistä, vaikka kuvauksessa lukeekin että mökillä ei grilliä olisi… Sisustus on vaatimaton mutta perinteinen, siisti ja kodikas.

Talvellakin lomailu onnistuu ja ulkoa löytyy pistorasia auton lämmitykseen. Ratsastusmahdollisuus ja merkityt ladut mukavien ajomatkojen päässä.


5.Urpula, Kuhmoinen – Pirkanmaa

Vaatimaton ja rauhallinen halpa vuokramökki. Sijaitsee kauniilla paikalla jossa et kuule naapureiden etkä liikenteen melua. Lemmikit ovat tervetulleita! Nukkumapaikkoja 4 ihmiselle. Mökki sijaitsee syvän hiekkapohjaisen järven rannalla, josta myös käyttövesi kannetaan, sillä mökissä ei ole vesijohtoa. Kaivo löytyy ja sähkötkin on.  Juomavesi tuodaan itse tai pyydetään omistajaa tuomaan.

Vaatimaton mutta viihtyisä sisustus, tekokukkia, räsymatot ja avotakka. Mökin yhteydessä puilla lämpiävä sauna, josta helppo pulahtaa järveen. Ulkokäymälä. Varustelulistalla erikseen mainittu radio!

Rauhaa ja askeettisuutta etsivälle lomailijalle jolle kantovesi on elämys.


6. – 9. Keskihintaiset viihtyisät vuokramökit Pirkanmaalla

Mökkien 6.-9. hintaluokka on alkaen n. 450-650€ / viikko. Viimeinen on selkeästi muita tasokkaampi alkaen n. 1500€ / viikko. Mökin tasokkuus näkyy myös hinnassa. Mikä näistä viehättää sinua eniten?

6.Hellinki, Virrat- Pirkanmaa

Lämminhenkinen pieni ja kodikas mökki kalaisan järven rannalla. Aurinkoiselta terassilta esteetön järvinäköala. Maisemassa kauniita puita ja hyvin hoidettu pihapiiri jonne aurinko parhaimmillaan paistaaa jopa koko päivän. Erillinen tunnelmallinen hirsisauna joka lämpiää puilla. Saunan yhteydessä hyvä laituri josta pääsee helposti pulahtamaan uimaan. Myös sisävessa löytyy ja muitakin mukavuuksia. Mökki on kuitenkin perinteinen kesämökki, jonne on ihana rauhoittua lomanviettoon.


7.Tuulentupa, Urjala Pirkanmaa

Vuokramökit pirkanmaa urjala

Mukavan ajomatkan päästä Helsingistä sijaitseva perinteinen kesämökki kauniilla tontilla. Mökistä löytyy mm. avotakka, TV ja soutuvene. Erillinen tilava ja tunnelmallinen rantasauna puukiukaalla aivan mökin vieressä. Mökin ympärillä on suuri osittain katettu terassi, jolta pääsee suoraan mökkirakennuksen terassille.  Pihapiiri on viihtyisä ja hyvin hoidettu. Rauhallinen paikka ja kauniit maisemat ympärillä. Lähimetsissä on myös hyvät sieni- sekä marjamaastot.

Hyvä ulkovalaistus joka hyödyttää varsinkin syksyn ja talven kävijöitä.


8.Villa Helmi, Virrat – Pirkanmaa

Todellinen helmi. Satumaisen viehättävä ja persoonallinen hyvällä maulla sisustettu hirsimökki joen rannassa. Omalla tavallaan vaatimaton mutta samalla todella idyllinen pikkuparatiisi, jonka aurinkoisesta pihapiiristä löytyy kaikki mökkilomalle oleellinen. Puulämmitteinen sauna josta helppo pulahtaa jokeen. Kommenteissa moni on jättänyt erityiskehut viihtyvyydestä sekä saunasta löylyineen. Saunan ikkunasta näkyvä maisemakin on vaikuttava. Pesuvesi kannetaan joesta ja juomaveden hoitaa omistaja. Ulkokäymälä. Tänne mökille lemmikkejä ei voi ottaa ja lasten kanssa on hyvä huomioida joen virtaava vesi.

Päiväretkeksi sopivan ajomatkan päästä löytyy vaikka mitä tekemistä kuten Ähtärin eläinpuisto tai Tuurin kyläkauppa (molempiin 30km).


9. Kivitasku, Ikaalinen – Pirkanmaa

Tilava ja tasokas, monien mukavuuksien kaksikerroksinen hirsihuvila Kyrösjärven rannalla. Viihtyisä koreilematon sisustus. Hirsiseinät tuovat mökkitunnelmaa ja aamukahvit voit nauttia mökin terassilla. Todella avara etelään avautuva aurinkoinen tontti jossa hiekoitettu ranta ja oma soutuvene. Pihapiirissä myös grillikota kesäkokkailuun.

Lapsille paljon turvallista tilaa leikkiä ja avaralla tontilla on helppo pitää perheen pienimpiä silmällä. Erillinen saunarakennus, jossa puulämmitteinen sauna ja kylmävesijohto. Mukavuuksia vaikka muille jakaa, mm. vesivessa, pakastin, astianpesukone pyykinpesukone ja niin edelleen.  Ilmalämpöpumpulla voit tarvittaessa joko lämmittää tai viilentää mökkiä.

Tässä rauhallisessa pihapiirissä viihtyy varmasti ja jos haluaa jossain poiketa niin Ikaalisten Kylpylä voisi olla hyvä vaihtoehto. Kylpylään maantietä 25km mutta talvella jäätietä pitkin vain 7km! Mökille on annettu kasapäin hyviä, jopa ylistäviä arvosteluita!


10. Upea luksusmökki Pirkanmaalla

10.Petäjäkallio, Ylöjärvi – Pirkanmaa

Upea huvila luonnonkauniissa metsäisessä rinteessä puhtaan Näsijärven rannalla. Suurista lattiasta kattoon yltävistä ikkunoista aukeaa avarat ja rauhoittavat järvimaisemat.  Mökin edustalla tilava ja avara terassi. Tilavat huoneet nykyajan mukavuudet, jopa kodinhoitohuone löytyy.

Puulämmitteinen erillinen rantasauna sekä saunatupa jossa myös nukkumatilaa ja oma terassi. Rannassa iso laituri ja oma vene. Ilmoituksessa on todella paljon kuvia eikä niistä selviä tarkasti mitkä sisätilat ovat vierasmajasta ja mitkä huvilasta. Tilaa ja kauniita huoneita on kuitenkin paljon erilaiseen ajanviettoon.

Todella hyvällä maulla rakennettu, sisustettu ja maisemoitu. Täältä ei taatusti puutu mitään.

Lopuksi

Toivottavasti löydät juuri sinulle sopivan mökin ja pääset viettämään ihanaa aikaa luonnon helmassa! Artikkelista Mitä mukaan mökille löydät vinkkejä siihen, mitä vuokramökille tai mökille ylipäätään kannattaa ottaa mukaan!

Muistathan että mökkeillä voi mihin vuodenaikaan hyvänsä! Valikoima talvisin vain on hieman erilainen. Valikoima vaihtelee toki muutenkin joten mikäli jokin näistä linkeistä ei aukea, on mökki luultavasti poistunut lomarenkaan valikoimasta. Pyrin pitämään listan ajantasalla!