Kategoriat
Hyviä juttuja Milla Helenius

Ecco Offroad sandaalit – sandaalien klassikko

Paljastan itsestäni uuden puolen – olen kenkäfani.

Parhaat kengät ja parhaat sandaalit

Mitkä ovat parhaat kengät?
– Sanoisin Eccon kengät.

Entä parhaat Ecco kengät?
– Hmmm, voisin luetella pitkän listan niin vanhoja kuin uudempiakin eri malleja…

Entä parhaat Ecco sandaalit?
– Helppo kysymys: Offroad-sandaalit!

Tässä artikkelissa nostan parrasvaloihin suomalaisten niin miesten kuin naistenkin suosikki kesäkengän:  Ecco Offroad- sandaalin!  Miksi juuri Ecco Offroad- mallista on muodostunut klassikko, joka loppuu joka vuosi kaupoista kesken? Mikä tekee siitä erityisen?

Luotettava, mukava ja monipuolinen sandaali

Minkäs sille mahtaa. Pakko omistaa Ecco Offroad -sandaalit koska niitä parempia ei vain ole. Jos osaa katsoa oikein, Ecco offroad -sandaaleita voi bongata kesäisillä kaduilla ja kujilla, rannoilla ja jopa ulkomaanmatkoilla aivan jatkuvasti. Se on jopa huvittavaa kuinka suosittuja ne ovat.

Olen kirjoittanut terveydestä, ruuasta, eteerisistä öljyistä, taloudesta, jopa bitcoinista ja niin edelleen. Mutta nyt …vihdoin, päätin kirjoittaa myös kengistä! Monikaan lukijoistani ei varmaan tiennyt, että olen koulutukseltani sekä suutari että jalkinemuotoilija, ja lisäksi toiminut useita vuosia Ecco -kenkämyyjänä. Aihe on siis tuttuakin tutumpi joten juttua riittää!

Eettiset kengät … ja muutenkin ihanat!

Vähän yleistä asiaa Eccosta firmana.

Ecco omistaa omat nahkatehtaansa (Kuka muuten tiesi tämän!?) joten se pystyy täydellisesti sekä valvomaan tuotantoa että kehittämään sitä yhä eettisempään ja ympäristöystävällisempään suuntaan.  

Yksi esimerkki:

Nahan parkitus kuluttaa valtavia määriä vettä, mutta Ecco on kehittänyt siihen uusia innovaatioita joilla vettä pystytään säästämään jopa 25 miljoonaa litraa vuosittain – määrä joka riittää 9000 ihmisen veden tarpeeseen vuodessa. Lue lisää täältä.

Sen lisäksi, että Ecco omistaa omat nahkatehtaansa, se omistaa myös omat kenkätehtaansa(Who knew?)!

Koko ketjussa vallitsee siis skandinaavinen työetiikka, ja kyllä, myös Aasian tehtailla.

Niin materiaalit kuin itse kengätkin ovat siis yhä eettisemmin valmistettuja ja uusia innovaatioita kehitellään jatkuvasti. Ecco voisi enemmänkin tuoda tätä puolta esiin.

Mutta, loppujen lopuksi kenkää valitessa ykkös-ominaisuus josta ei voi – eikä kannata- tinkiä on MUKAVUUS. Ecco kenkä on niin mukava, että kunhan löytää itselleen sen oikean mallin, enää ei halua vaihtaa pois. Mukavuus syntyy niin monesta asiasta, että harvassa kengässä nämä kaikki kriteeriit täyttyvät.

Tällaisia asioita ovat esimerkiksi istuvuus ja sen säädettävyys, sisäpohjan muotoilu, lestin muoto, kiinnitys, pohjan joustavuus/jäykkyys, askeleen rullaavuus, kantapään pysyminen paikoillaan sekä materiaalien hengittävyys.

Lisäksi tietysti ulkonäkö ja sen säilyminen hyvänä ovat tärkeitä asioita.

Oma Ecco Offroad sandaalit -tarinani.

Ennen näin Offroad sandaalit jotenkin miehekkäänä, ehkä hieman raskaana tai kömpelönä, eikä oikein mihinkään asuun sopivana.

En tiedä mitä tapahtui, mutta nykyään pidän Offroad -sandaalia kauniina, jopa söpönä ja moniin erilaisiin asuihin loistavasti sopivana.

Ne ovat oikein toimivat naisten sandaalit siinä missä miestenkin.

Long story short. Ensin vastustin, sitten aloin katsella “sillä silmällä”, sitten ostin, sitten rakastuin, ja nyt olen vannoutunut fani. Tulen käyttämään Offroad -sandaaleita luultavasti loppuelämäni, haha!

Myyjän näkökulmasta

Olen siis ollut kenkämyyjänä vuosia ja myynyt ihanille asiakkaille, niin nuorille kuin vanhoille, niin miehille, naisillekin kuin lapsillekin Eccon Offroad sandaaleita vähintään kymmeniä, kenties jopa satoja pareja.

Ecco sandaalit naiset
Kuva: Ecco.com
Vaaleasävyinen neutraali Offroad naisten sandaali

Vuodesta toiseen koot loppuivat lähestulkoon joka kesä kesken. Joinain vuosina oli vain muutama neutraali värivaihtoehto, toisina vuosina jokin supervärikäs shokkiversio. Joskus valikoimassa oli monia vaihtoehtoja niin neutraalin värisiä tummia ja vaaleita kuin kirkkaita värejä tai monivärisiä. Kaikki menivät kaupaksi aina… ja kesäisin loppuivat kesken…aina.

Asiakkaat ostivat Ecco Offroad -sandaaleita monenlaisiin tilanteisiin ja jotenkin aloin itsekin pitää niistä. Hiljaisina tunteina testailin niitä varaston puolella omaan jalkaan ja mietin mikä väri itselleni sopisi. Sitten kun eräänä vuonna valikoimassa oli kokomusta vaihtoehto, päätin ostaa sen. Ja niin siinä vaan kävi että Offroad vei mennessään.

Olen ennenkin kehuskellut trendivainusta jonka koen omaavani. Tietyt asiat, jotka eivät ennen näyttäneet hyvältä vain alkavat yhtäkkiä näyttää hyvältä. Vainuni on tietysti aina hieman edellä aikaansa, joten ehkä pian on alkamassa Ecco Offroad sandaalin todellinen kulta-aika! Ainakin se on alkanut omassa elämässäni ja siksi haluan hehkuttaa muillekin että Ecco Offroad sandaali on kenties maailman paras sandaali.

Ecco Offroad sandaalit – käytännöllinen ja klassinen malli

– Sopivasti sporttiset ja paksupohjaiset sandaalit

Ecco Offroad malli on tyyliltään hyvin konstailematon. Kaikki linjat ovat kohdallaan, siinä ei ole mitään ylimääräistä mutta mitään ei myöskään puutu. Malli on ajaton ja omalla hyvällä tavallaan myös huomaamaton. Offroadit ovat kestävät, pitävät ja paksupohjaiset sandaalit. Niissä on tukevat, mukavat ja helpot remmit.

Kaikki kolme remmiä ovat helposti tarroilla säädettävissä. Kun säädöt on kerran laitettu kuntoon, riittää että pukiessa tai riisuessa käyttää ainoastaan keskimmäistä remmiä.

Ecco Offroad sandaalit
Offroad sandaalit offroad-käytössä.

Remmit ovat nahkaa mutta niiden sisäpinta on pehmustettu. Sisäpohja on mikrokuitua koska sen kulutuksenkestävyys on nahkaa parempi.

Sen lisäksi että Ecco Offroad sandaalit ovat mielettömän hyvät jalkaan, ne ovat toisinaan niin kestävät, että niiden jopa toivoisi hajoavan. Silloin pääsisi hankkimaan tilalle uudet. Tästä syystä omat Offroad – sandaalini ovatkin kokonaan mustat, väri johon ei kyllästy ja joka ei mene pois muodista. Mustaa nahkaa voi myös aina hoitaa värjäävällä mustalla hoitoaineilla jolloin väri pysyy hyvänä. Ikuiset nämäkään kengät eivät kuitenkaan ole. Kun ne hajoavat niin ne hajoavat.

Lue millaisia ovat 5 yleisintä Ecco Offroad käyttäjää

Samalla kenties paljastuu Ecco Offroad sandaalin suosion salaisuus!

1. Hyvä työkenkä – työntekijä

Ecco offroad sandaali on hyvä työkenkä. Sitä myydään esimerkiksi hoitoalan työntekijöille kuten hoitajalle tai lääkärille, toimistotyöntekijälle, opettajalle tai oppaalle.

2. Hyvä sandaali paljon käveleville – Kävelijä

Offroad sandaalit ovat kesän luotettavimmat sandaalit paljon ja pitkiä matkoja käveleville ihmisille. Remmit eivät helposti hierrä ja pohja on mukavasti rullaava. Materiaalit ovat hengittäviä. Offroad on sandaali, jolla jaksaa kävellä paljonkin sekä olla pitkiä aikoja jalkojen päällä!

3. Sandaalit lomamatkalle – Reissaajalle

Offroad jos mikä on oikea sandaalivalinta lomamatkalle. Lomilla tulee uusiin paikkoihin tutustuessa usein käveltyä tavallista enemmän. Silloin on tarvitaan hyvä sandaali. Iltamenoihin voi sitten sujauttaa jalkaan vaikka korkokengät tai sirommat sandaalit, mutta tapaan sanoa asiakkaallekin, että lomalla on todella tärkeää olla edes yhdet sellaiset kengät joissa jalat eivät varmasti kipeydy.

Olen myös kuullut useamman tarinan siitä kuinka Offroad sandaalit ovat kiertäneet matkoilla mukana mitä eksoottisemmissa maailman kolkissa!

4. Urheilusandaalit / vaellussandaalit

– Urheilijalle / samoilijalle

Nimensä mukaan Offroad sandaalilla pärjää maastossa kuin maastossa. Ne ovat erinomaiset urheilusandaalit tai vaellussandaalit. Olipa maasto sitten terävää kivikkoa, juurakkoista matsäpolkua tai vaikka kuumaa hiekkaa, offroadilla pärjää aina.

Materiaalit kestävät myös vettä. Silloin täytyy vain erityisesti muistaa huolehtia nahan hoidosta, etteivät remmit liian usein kastuessaan/kuivuessaan pääse kovettumaan.

Offroadit pysyvät jalassa jopa juostessa ja ne ovat myös hyvät pyöräilysandaalit. Pohja on riittävän tukeva pysymään muodossaan pyöräillessä eikä se lipsu sileämmältäkään polkimelta sivuun.

5. Sandaalit jalkavaivaiselle

Kolme säädettävää remmiä tarkoittaa sitä, että Offroad sandaalin voi avata lähes täysin auki niin, että jalan kuin jalan voi melkeinpä vain nostaa sisäpohjan päälle. Sen jälkeen remmit kiinnitetään yksitellen niin, että ne tukevat jalkaa yksilöllisesti joka kohdasta.

Remmin tarrakiinnitys mahdollistaa kiinnityksen juuri oikeaan kohtaan. Tarrat myös kestävät hyvin kunhan eivät pääse liikaan keräämään mitään ylimääräistä kuten roskaa tai nukkaa.

Olen myynyt Offroad sandaalit usealle asiakkaalle, jotka ovat tulleet epätoivoisina liikkeeseen ajatellen että kertakaikkiaan mikään sandaali (tai kenkä) ei heidän jalkaansa sovi. Ja onnellisina sekä huojentuneina he ovat kävelleet Offroad-sandaalit mukanaan, tai jopa jalassaan kevein askelin liikkeestä ulos. Vihdoin löytyi kenkämalli jonka kanssa pystyy taas kulkemaan paikasta toiseen ja hoitamaan normaalisti asioitaan ilman että jalkoja särkee!

Mistä Ecco offroad sandaaleita voi ostaa?

1. Liikkeestä

Ecco Offroad sandaaleita voi ostaa Eccon omista liikkeistä, joita kirjoitushetkellä Suomessa ovat

Ecco Kamppi Helsinki

Ecco Jumbo Vantaa

Ecco Iso Omena Espoo

Ecco Ratina Popup Tampere

Lisäksi Outlet:

Ecco Outlet Helsinki

2. Netistä

Ecco kengät netistä. Voit tilata Eccon kengät ja muut Ecco -tuotteet suoraan kotiin tai lähimpään myymälään:

Kirjoitushetkellä toimitusvaihtoehdot ovat ilmaisia.

Tarkista mahdollinen toimitusmaksu kuitenkin tehdessäsi tilausta!

3. Muista kaupoista

Ecco kenkiä voi ostaa hyvin varustelluista kenkäkaupoista ympäri maailman. Myös kenkiä myyvistä muista liikkeistä, marketeista ja erilaisista myymälöistä ja jopa kojuista voit löytää niitä.

Voiko Ecco kenkiin jäädä koukkuun?

Kyllä. Näihin sandaaleihin ja muihinkin Ecco-kenkiin voi jäädä koukkuun. Se ei välttämättä ole kuitenkaan huono juttu. Hyvästä kengästä hyötyy koko kroppa.

Näyttää siltä, että Offroad sandaalien valmistus vuodesta toiseen jatkuu. Siitä tunnistaa todellisen klassikon. Sitä löytyy kauppojen hyllyiltä vuodesta toiseen eikä myynti näytä hiipumisen merkkejä, päinvastoin. Suosio tuntuu vain kasvavan eikä ihme.

Kuten jo sanoin tämäkään kenkä ei ole ikuinen ja kovalla käyttäjällä yhdet sandaalit saattavat hajota tai kulua vuodessa puhki. Maltillisella käyttäjällä vuosia kertyy helposti useita eikä kymmenen vuottakaan – tai jopa yli – ole tavatonta.

Uudet on aina helppo hankkia sillä varsinkin keväisin valinnanvaraa on paljon. Kun tuntee mallin, voi varovainenkin ostaja turvautua nettikauppaan. Värivaihtoehdot vaihtelevat vuosittain. Usein löytyy myös hieman muunneltuja vaihtuvia versioita joissa joko remmien malli tai esimerkiksi nahan laatu on erilainen.

Aina löytyy kivoja värejä ja versioita ja jos jonain vuonna mieluisaa löytyisikään, niin enkä ensi vuonna sitten!

Jos luit tänne asti ja pidit tästä artikkelista, lukaise artikkelini myös

Legginseistä

Kristallideodorantista

tai vilkaise vaikka mitkä ovat mielestäni parhaat bikinit.