Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja

Paras moppaava robotti imuri

*artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Tässä artikkelissa kerron miksi päätimme hankkia robotti- imurin ja minkä mallin valintaan ja ostoon alun hämmennys lopulta päättyi. Lopputuloksena tietysti maailman paras moppaava robotti imuri ja omia kokemuksia siitä.

Paras moppaava robotti imuri
*Roborock s6 imuroi hyvin myös maton päältä.

Koti puhtaaksi mahdollisimman vähällä vaivalla

Siivoaminen ei ole iloni. En koe olevani siinä hyvä tai nopea tai mitään sellaista. Meillä on usein sotkuinen koti. Joskus jopa nautin siitä, että saa olla vaan eikä tarvitse välittää kaikista lattialla lojuvista tavaroista ja eri puolille kertyvistä kasoista.

En kuitenkaan halua, että meidän koti on aina sotkuinen. Välillä on pakko siivota kaikki tip top. Haluan, että meillä on ihana koti, kodikas koti, ja sellainen koti jossa itsellä on hyvä olla. Mielestäni ihanaan kotiin kuuluu vapaus olla rennosti. Samalla siihen kuuluu se, että pidetään huolta ja laitetaan nätiksi. Ihana koti on ainakin välillä myös siisti koti.

Siihen kuuluu myös kiva sisustus ja mielellään myös hyvä ruoka. Kaikesta tästä huolehtiminen vaatii kuitenkin kovaa työtä ja arvostan todella paljon kaikkia koti-ihmisiä joilta nämä työt sujuvat sutjakkaasti.

Minulta ne eivät suju sutjakkaasti. Jos olisi varaa, meille tulisi ehkä ensimmäiseksi kokki kotiin ja sitten siivooja. Kannatti toivoa ja sanoa asia ääneen, sillä nythän minulla jo onkin siivooja, nimittäin robotti-imuri!

Kokkia vielä odottelen, mutta lupaan kirjoittaa siitäkin artikkelin sitten kun toiveesta on tullut totta!

***

Lue myös artikkelini robotti imurin käyttöönotto ja testaus. Siinä kerron tarkemmin robotti-imurin käytön aloittamisesta.

***

Miksi robotti-imuri?

Robotti imuri kokemuksia
Robotti imuri kokemuksia

En muista milloin sain robotti – imuri idean. Ehkä näin sellaisen jossain. Mutta miksi ei? Ihana ajatus saada siivoukseen apua. Silloinhan voisi laittaa yhtaikaa päälle sekä pyykinpesukoneen että tiskikoneen ja järjestellä samalla tavaroita. Kun tavarat lattialta olisi järjestelty ja huonekalut siirrelty robotti imurin alta pois (sama valmistelutyö jonka teen myös tavallisen imurin kanssa) voisin laittaa pesukoneiden lisäksi myös imurin päälle. Nautin siitä, kun siivoaminen tuntuu tehokkaalta!

Eli vaikka olisin yksin kotona, samalla hetkellä puhdistuisivat sekä vaatteet, tiskit että lattia. Ja voisin itse vielä samalla vaikka pyyhkiä pölyjä tai tampata mattoja, siivota vessaa tai mitä tahansa muuta. Toki voisin yhtä hyvin myös lukea hyvää kirjaa sohvalla.

Vinkki: Itseasiassa olen viimeaikoina kuunnellut usein siivotessa äänikirjoja. Siivoaminen kuten kokkaaminenkin on mukavampaa kun samalla voi kuunnella kiinnostavaa kirjaa. *Tämän artikkelin kautta voit klikata itsellesi ilmaisen äänikirjapalvelun kokeilujakson!

Paras moppaava robotti imuri

Mistä tiedän mikä robotti imuri on meille paras?

On vaikea hahmottaa mikä voisi olla se paras robotti-imuri. Ilman kokemuksia on vaikea lähetä vertailemaan. En oikein tiennyt millaisia ominaisuuksia robotti imureissa on ja mitkä ominaisuudet ovat meille tärkeitä? Moppaus-ominaisuus ainakin tuli itselleni yllätyksenä!

Mielessä oli lähinnä hyvä imuri, joka toimii moitteettomasti ja jonka käyttö sujuu mahdollisimman vähällä säädöllä. Ajattelin että perus on paras, mutta millainen on perus robotti imuri?

Robotti imuri – muiden kokemuksia

Tiesin erään ystäväni omistavan moppaavan robotti imurin, joten päätin vähän kysellä. Hänen imurinsa oli *Roborock S5. Imuri oli hänen miehensä hankkima ja itseasiassa mies oli robotti imurin hankittuaan alkanut hoitaa koko talon imuroinnit ja moppaukset! Olimme lähinnä vitsailleet siitä, että olisipa moppaava robotti imuri ja nyt tämä imuri kuulemma moppaa myös. Mikä onni!

Myös toisellakin ystävälläni oli robotti-imuri. Hänestä oli hienoa seurata kännykästä sovelluksen kautta, mitä huoneita tai alueita imuri oli ehtinyt hoitaa ja missä se oli menossa. Hän myös sanoi, että kännykän avulla voi ohjata imurin menoa ja että aluksi tuli imuroitua joka päivä, koska se on niin helppoa ja jännittävää. Hänelle iso juttu oli nimenomaan etätoimintojen mahdollisuus silloin kun hän ei ollut itse kotona. Roborock imurin kohdalla tähän tarvitaan puhelimeen ladattava xiaomi robotti-imuri sovellus.

Eli imurin voi laittaa päälle sovelluksen kautta käytännössä missä ja milloin van! Oletan että hänellä on useimmiten tavaroista ja johdoista siistit lattiat!

Robotti imurin hinta – halpa vai kallis?

Robotti-imurien hintahaitari on hyvin laaja. Tällä hetkellä noin 100-1500 euroa. Äkkiseltään on vaikea nähdä, miten eri hintaisten tuotteiden laatu eroaa toisistaan. Omaa imuria valitessa vaakakupissa painoivat hyvin arkiset ominaisuudet ja tuttujen suositukset. Lisäksi mutu-tuntuma sanoi, että kaikista halvinta ei kenties kannata ostaa. Halvimmissa malleissa täytyy olla jotain pielessä, joko se on huonolaatuinen ja tuottaa ongelmia tai sitten sen valmistaminen on ollut epäeettistä. Tämä siis vain mutu ja oma tapani ajatella.

Ja sama juttu kalleimman kanssa. Miksi maksaa moninkertainen hinta tuotteesta, jonka paremmuudesta on ostohetkellä todella vaikea sanoa mitään. Lisäksi minulle henkilökohtaisesti huipputekniset ominaisuudet eivät olleet kovin tärkeitä.

Robotti imuri hinta?

Toiselle on tärkeintä hankkia markkinoiden arvokkain tuote. Jos haluaa parasta, siitä pitää olla valmis myös maksamaan. Ja jos valmistaja on laittanut tuotteeseen moninkertaisen hintalapun muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna, sen täytyy olla imurien parhaimmistoa. Asiakaspalvelunkin voi olettaa olevan timanttista. Tai ehkä siinä on jokin uusi paranneltu ominaisuus, jota ilman ei missään tapauksessa kannata jäädä!

Toinen valitsee budjetti edellä.
-Halvinta sen olla pitää!

Itse olen välimaastossa kuten varmaan aika moni muukin.

Pääasia että tietää itse mitä tahtoo.

Eri hintaisia robotti imureita

Halpa robotti imuri.

Ainakin Cleanmate- imureista löytyy edullisia hyvät arvostelut saaneita malleja

Halpa robotti imuri

Cleanmate – imureita on useita malleja

iRobot -merkiltä löytyy hinnakkaimmat robotti imurit, jotka lupaavat imurin puhdistavan hyvin myös nurkat. IRobot on tehokkaiden suodattimien vuoksi hyvä valinta myös allergiasta kärsivälle tai hyvä robotti imuri eläintalouteen.

Robotti imuri eläintalouteen

iRobot -merkillä löytyy monia
eri malleja.

RobottiEkspertin postipakettitoimitukset ovat ilmaisia yli 50 euron ostoksissa, osamaksun mahdollisuus ja aina 365 päivän palautusoikeus

Oman talouden budjetointi ja imurin hankinta

Hieman asiaa oman talouden budjetoinnista ja rahankäytöstä ylipäätään. Hyppää tämän otsikon yli jos haluat jatkaa lukemista imurista.

Jos taas raha-aihe kiinnostaa enemmänkin, lue myös Raha-artikkelini.

Budjettini oli noin 400 – 500 euroa.

Olen opetellut budjetointia Rahatreeni-kurssilla, joten taloudellisesti olin hyvin varautunut. Rahatreenin avulla opitaan siitä, että yllätyksiä ei tavallaan ole. Mehän tiedämme tiettyjen asioiden tapahtuvan ennemmin tai myöhemmin kuten pesukoneen tai imurin hajoamisen jonain päivänä. Ja kun sitten tällainen niin sanottu yllätys kohtaa, siihen on jo varauduttu.

Rahatreenissä opetellaan valmis budjettimalli, joka auttaa hahmottamaan oman talouden menot ja jakaa ne erilaisiin kategorioihin. Olen avannut pankkiini useita tilejä, joista yksi on tarkoitettu kodin “yllättäviin” tai menoihin. Eräs toinen tili on huvia, hauskanpitoa ja luksusta varten. Robotti-imurin hinnan olisi voinut jakaa näiden kahden tilin varoista, mutta päädyin lopulta käyttämään vain tiliä, josta nimenomaan nämä kodin pakollisettai yllättävätkin tarvikkeet yleensä ostetaan. Minulle robotti imuri on luksustuote, mutta tällä kertaa luokittelin sen kodin pakollisiin menoihin. Huvittelurahat säästyivät siis vielä parempiin huveihin!

Vaikka myönnän että nautin tuijottaa robotti imurin kulkemista ympäriinsä. Välillä huvitan itseäni myös tuijottelemalla pyykinpesukoneen pyörintää…ah! Huvinsa kullakin.

Valkoinen Roborock S6 – se paras moppaava robotti-imuri

Tämä oli meidän valinta, mielestämme paras hinta-laatu suhde.

Paras robotti imuri

Roborock S6

Valinta oli lopulta helppo ja perustui melko vähäiseen perehtymiseen mutta sitäkin suurempaan ystäväapuun sekä intuitioon! Keskihintaisuus toi hyvän fiiliksen. Keskihintainen robotti imuri ei voi olla ihan huono, mutta sen ei tarvitse myöskään sisältää kaikkia mahdollisia tähän mennessä keksittyjä ominaisuuksia.

Valkoinen väri ja pyöreä muoto miellyttivät meitä. Mustakin vaihtoehto olisi ollut. Emme halunneet moniväristä (esim. musta – hopea yhdistelmä) imuria. Ja jostain syystä puoliympyrän malliset tai kolmiomaiset mallit eivät miellyttäneet.

Robotti – imurit yleistyvät ja kehittyvät nyt kovaa tahtia. Ostipa tällä hetkellä minkä hyvänsä mallin, löytyy vuoden tai parin päästä luultavasti taas parempia ja kenties edullisempiakin vaihtoehtooja.

Ystäväni suositukset painoivat eniten vaakakupissa. Seuraavat asiat ovat häneltä kuultuja kommentteja tai kokemuksia robotti imurin käytöstä. Hänellä on siis Roborock S5.

Nämä asiat vakuuttivat meidät niin, että valitsimme juuri kyseisen imurin, vaikkakin hieman uudemman mallin eli Roborock S6:n.

Roborock S5 / Roborock S6 – pätee molempiin:

  • Puhdistaa hyvin esim pöydän ja tuolien jalkojen ympärystät
  • Ei liiku summanmutikassa sinne tänne vaan tunnistaa oman reittinsä ja imuroi järjestelmällisesti
  • Pääsee hyvin ”kiipeämään” paksuhkon tiheänukkaisen maton päälle
  • imuroi siis myös mattojen päältä eikä niitä tarvitse ottaa pois. (paitsi voi tarttua räsymaton päätyjen pitkiin hapsuihin)
  • On moppaava robotti imuri
  • On mahdollista ohjata etänä puhelimeen ladattavan Xiaomi -sovelluksen avulla
  • Sovelluksesta voi seurata työn etenemistä
  • Osaa varoa ja ”haistella” monenlaisia esteitä ja kiipeää matalien kynnysten yli
  • Imurin käyttäminen ei edellytä kännykkäsovelluksen lataamista / käyttöä
  • Ei oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa!

Roborock on saanut myös käyttäjiltä *täydet 5 tähden arvostelut. Voisin itsekin antaa sille täydet pisteet. Ei vain ole oikein mitään huonoa sanottavaa tästä imurista.

Mielestäni robotti imuri sopii oikein hyvin kaikille! Niin siivousta rakastaville kuin niille, joille siivous tuottaa lähinnä tuskaa ja harmia. Se voi olla myös hyvä idea henkilölle, jolla on paljon ikää, selkävaiva tai jokin muu liikuntarajoite.

Jos haluat tietää miten meiltä sujui alussa tämän moppaavan robotti imurin käyttö, niin lue myös artikkelini robotti imurin käyttöönotto ja testaus.