Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja

Bitcoin kokemuksia

ja Coinmotion kokemuksia

* artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Kryptovaluutat sijoituskohteena


– erään perheenäidin ajatuksia ja kokemuksia

Hyvän mielen Bitcoin – logo. Yleensä bitcoin kuvat ovat niin kylmiä ja kovia…

Bitcoin sijoittaminen ja kiinnostus sitä kohtaan on lisääntynyt huimasti viime aikoina. Ehkä jopa ihan erityisesti naisten keskuudessa. Tähän joukkoon kuulun itsekin.

Lisäksi kryptovaluutat -varsinkin Bitcoin- ovat tulleet yhä useammalle tutuiksi. Veikkaanpa, että edelleen on siitä huolimatta suuri joukko ihmisiä, jotka eivät ole koskaan edes ajatelleet koko asiaa. Toiset ovat ajatelleet ja ehkä jopa kiinnostuneet aiheesta, mutta heiltä puuttuu se ensimmäinen bitcoin sijoitus.

Naiset ja Bitcoin

Naiset ehkä kiinnostuvat bitcoinista miehiä harvemmin. Kryptovaluutat mielletään kenties liian ”tietotekniseksi” aiheeksi tai jollain lailla miesten jutuksi?  Tai tietokonenörttien jutuksi? Tai jotain. En tiedä…

Bitcoin -sijoittaja keräämässä maitohorsmia

Ainakin oman ystäväpiirieni naiset enimmäkseen pyörittelevät silmiään. Pitäisikin kysyä tarkemmin mitä he siitä ajattelevat. Ei ehkä ymmärretä mikä Bitcoin on, tai ajatellaan että bitcoin on huijaus?

Harva ainakaan tietää miten bitcoinia voi ostaa tai miten bitcoin muutetaan takaisin rahaksi. Lisäksi pelätään kenties, että rahat menee kankkulan kaivoon eikä sijoituksiaan näe enää koskaan. Tämä mahdollisuus toki pätee kaikkiin sijoituksiin.

Tahdon kuitenkin rohkaista kaikkia naisia ottaman selvää aiheesta ja toivon että tämä artikkeli myös auttaisi madaltamaan kynnystä.

Mistä löytyy perustiedot?

Seuraan bitcoiniin liittyvää tietoa ja tuoreimpia uutisia *Bitcoinkeskuksen sivuilta. Se on hyvä paikka katsella markkinakatsauksia, seurata Bitcoinin kurssia ja ylipäätään tutustua perustietoihin suomeksi. Tykkään kun asiat ovat suomeksi!

Täytyykö ymmärtää kaikki?

Ei. Kuinka moni ymmärtää vaikka auton tai mikroaaltouunin toimintaa täysin mutta kuitenkin osaavat käyttää niitä ja saavat siitä paljon hyötyä ja iloa elämäänsä. Vähän sama juttu bitcoinin kanssa.

Jos vain haluat, opit varmasti hyötymään siitä eikä sinun tarvitse opetella lohkotjuteknologian teknisiä toimintaperiaatteita eikä ymmärtää mitä on bitcoinin louhiminen.

Lue eteenpäin niin kerron lisää suomalaisesta Coinmotion alustasta, jonka kautta itse sijoitan nykyään.

*******

Jos haluat hypätä suoraan Coinmotioniin luomaan itsellesi tunnukset ja tekemään ensimmäiset sijoituksesi, niin käytä *tätä Coinmotionin ALE- linkkiä. Saat ensimmäisen kuukauden sijoitusten vaihtokulut puoleen hintaan!
(Puoleen hintaa eli 1% sijoitetusta summasta, normaalisti ilman volyymialennuksia 2% )

Käy vaikka tekemässä ensimmäinen pieni sijoitus ja ala sitten vasta seuraamaan kurssikehitystä ja tutustumaan syvemmin aiheeseen. Mikäli kaikki sujuu, voit kasvattaa sijoituksiasi milloin haluat!

*******

Lisätietoa Bitcoinista

Bitcoinkeskuksen lisäksi Bittiraha-sivulta löytyy tietoa suomeksi.

Kryptovaluuttojen kursseja voit seurata edellisten lisäksi vaikka Coinmarket Capissa.

Tai jos perinteisiempi tyyli kiinnostaa niin tässäpä muutama kirjavinkki.

Itse olen ainakin vannoutunut kirjojen ystävä. Omiin kirjoihin voi myös rauhassa tehdä mielin määrin alleviivauksia ja muita merkintöjä. Niihin on myös helppo palata kertaamaan!

Bitcoin opas

*The Bitcoin Standard – Saifedean Ammous
2018

Tämä kirja kertoo syväluotaavasti bitcoinin luonteesta, ominaisuuksista ja mahdollisuuksista. Kirja on englanniksi.

*Hintaoppaasta voit katsoa kirjalle päivän parhaan hinnan!

Bitcoin opas suomeksi:

*Bitcoin – matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus
Knut Svanholm 2019

Mikä tekee Bitcoinista niin erityisen? Onko Bitcoinien louhinta energian haaskaamista? Vastauksia kysymyksiin.

Katso *täältä tämän hetken paras hinta!

Bitcoin kokemuksia – oma polkuni

Itseäni Bitcoin sijoittaminen alkoi kiinnostaa 2018-2019 vuoden vaihteen tienoilla. Tuolloinhan Suuri Bitcoin kupla oli juuri mennyt ohi ja kurssi aallonpohjassa suuren piikin jäljiltä. Tuon huipun myötä maailmaan – myös Suomeen -oli syntynyt yksi jos toinenkin bitcoin-miljonääri.

Kurssi oli siis vauhdikkaan nousun jälkeen rytissyt alas kovaa ja korkealta. Moni oli mitä luultavimmin myös menettänyt siinä paljon rahaa. Ilmoilla oli asenne, että se oli sitten siinä… Ajateltiin myös että kyseessä oli Bitcoin huijaus.

Moni tuolloin huipulla ostanut varmasti myi pois paniikissa ja halusi vaihtaa viimeiset roposensa äkkiä bitcoinista rahaksi, siis perinteiseksi fiat-rahaksi kuten euroiksi tai dollareiksi.

Nyt tiedämme, että jos olisit ostanut bitcoinia ensimmäisessä mega-huipussa vuonna 2017 noin hintaan 20 000 dollaria /kappale ja pitänyt omistuksistasi kiinni siitä huolimatta, että kurssi suli 3000 dollarin tietämille, olisit voinut 2021 keväällä myydä kaiken 200% voitolla kurssin ollessa 60 000 dollaria. Ihan kiva voittoprosentti sanoisin!

Jos siis olisit ostanut Bitcoinia vaikka 1000 eurolla silloin kun sen kurssi oli kivunnut 20 000:een dollariin, olisi sijoituksesi jonkin ajan päästä ollut vaivaiset 150 euroa. Mikäli et olisi napannut noita 150 euroa paniikissa pois vaan antanut sijoitusten olla, olisit muutaman vuoden päästä voinut nostaa 3000 euroa ulos.
(Kaupankäyntikulut / kryptovaluutta verotus ei huomioitu.)

Miksi Bitcoin?

No siinäpä hyvä kysymys. Voi kuulostaa oudolta mutta ajatus vain tipahti päähäni. En yhtään muista tai tiedä mistä idea alun perin tuli. En pidä itseäni yleisesti sellaisena tyyppinä, joka kiinnostuisi Bitcoinin kaltaisista asioista. En esimerkiksi ymmärrä tai ole kiinnostunut juurikaan tietokoneista, jotka miellän bitcoin -tyyppien mielenkiinnon kohteeksi, heh.

Bitcoin kokemuksia
Bitcoin -sijoittaja ja valmis maitohorsmakimppu!

Olen kuitenkin kerran jos toisenkin kehuskellut omaavani eräänlaisen trendivainun. Haluan ainakin uskotella itselleni, että haistan joitain muoti-ilmiöitä hieman ”ennen muita”. Mielestäni sijoittamisessa on todella paljon hyötyä siitä, jos osaa nähdä suuren joukon mielestä ei-kiinnostavat asiat kiinnostavina ennen muita.

Ajattelin tuolloin mielessäni että nyt kun Bitcoin on tehnyt elämänsä luisun ja ihmiset lähinnä karttelevat sitä, voisi olla hyvä hetki sijoittaa siihen. Itse uskon mukana olleen myös johdatusta.

Todelliset haistelijathan olivat sijoittaneet Bitcoiniin jo paljon ennen minua. Miljonääriksi Bitcoinin avulla ei todennäköisesti enää yllä parin euron tai satasen kertasijoituksella. Mikäli tätä tavoittelee kryptomarkkinoilla, pitää etsiä uudet kryptovaluutat ja sijoitella pieniä summia niihin ja odotella räjähdysmäistä nousua.

Tämä on kyllä täysin mahdollista, sillä kryptovaluuttoja syntyy tällä hetkellä kuin sieniä sateella ja jotkut niistä hypähtävätkin pilviin luoden miljonäärejä. Sinne vaan sekaan mikäli tämä kuulostaa omalta jutulta! Pitää vain osata valita ne parhaat ja nousevat, tulevaisuuden suosituimmat kryptovaluutat.

Bitcoin ostaminen ja uskallus

Oma veikkaukseni on että Bitcoiniin tai muihin kryptovaluuttoihin ei sijoiteta kahdesta syystä.

Ensimmäinen on se, että pelätään kaiken menettämistä. Toinen on se, että ei tiedetä käytännössä mistä ja miten kryptovaluuttaa ostetaan. Peruskysymykset ovat epäselviä. Moni saattaa myös miettiä että pitääkö kerralla ostaa kokonainen bitcoin? Eli jos yhden Bitcoinin hinta on vaikkapa 56510,71 $ (= kirjoitushetken hinta), pitää tämän verran löytyä saman tien takataskusta jotta pääsee mukaan. Näinhän asia ei ole.

Tällaiset kuvat eivät ainakaan minua houkuttele, päinvastoin 🙂

Ennen omaa ensisijoitustani juttelin aiheesta erään ystäväni kanssa, jolla oli jo kokemuksia bitcoin sijoittamisesta (hän on myös tietokoneista kiinnostunut, nörtti ehkä J ). Kaiken hänen puhumansa perusteella vakuutuin siitä, että Bitcoinin tulevaisuus on hyvä ja haluan kokeilla sitä. Hänen neuvoillaan pääsin alkuun. Bitcoinin kurssi oli tuolloin noin 3500$/kpl.

Minulla oli muutama satanen ylimääräistä jos näin voisi sanoa. Nuo rahat olivat jääneet yli eräästä toisesta projektista ja mietin kuinka helppoa olisi käyttää pari sataa euroa vaikka uusiin vaatteisiin tai antaa rahojen huveta ihan peruskauppareissuilla. Pari sataa on samalla iso ja pieni summa. Päätin ostaa niillä rahoilla bitcoinia ja katsoa mitä tapahtuu.

Bitcoinin osto – aloittaminen

Aloittaminen on aina vaikeinta, olipa asia mikä hyvänsä. Olen ikuisesti kiitollinen tuolle ystävälle, että hän opasti minut alkuun. Siinäpä onkin tärkeä vinkki kaiken aloittamiseen: Etsi ihminen joka on mennyt jo edellä ja osaa neuvoa sinutkin alkuun!

Ensimmäinen bitcoin sijoitus tuntui hankalalta ja olin tosi epävarma kaikesta. Ystäväni näytti kaiken lähes kädestä pitäen. Rahan siirtymisen kanssa tuli myös pieniä viivytyksiä mutta lopulta rahat olivat oikeassa osoitteessa. 

Sijoituksen tuplaaminen…

Olin valmis menettämään nuo rahat, mutta tavoitteeni tai toiveeni oli tuplata sijoitus. Monet neuvovatkin, että kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa sen verran kuin pahimmassa tapauksessa on valmis menettämään. Aloin seurata sijoituksen kehittymistä ja sijoitukseni oli tuplaantunut muutamassa kuukaudessa! Olin onnistunut siinä mistä moni haaveilee, eli ostamaan ns. pohjalta.

…tai kymmenkertaistaminen!

Kuukaudet kuluivat ja seurasin edelleen sijoitukseni kehittymistä sitä innokkaammin mitä enemmän kurssi nousi. Jos kurssi laski, kiinnostukseni laski samassa tahdissa. Alamäkien jälkeen seurasi kuitenkin aina myös uusi nousu ja muutaman vuoden päästä sijoitukseni oli kymmenkertaistunut!

Toivoisin että kaikki ystäväni olisivat tulleet mukaan silloin kun itsekin lähdin. Tosin en puhunut siitä kaikille mutta sen takia kirjoitan nyt tätä juttua että voisin tarjota sopivan vertaistuen ja kannustimen. Tämä kirjoitus onkin suunnattu pääasiassa kaltaisilleni tavallisille naisille tai keski-ikäisille perheenäideille.

Coinmotion kokemuksia

Palvelimet ovat kehittyneet paljon tuon jälkeen ja itsekin käytän nykyään suomalaista todella helppokäyttöistä *Coinmotion– alustaa, josta hankin kryptovaluutat.

Coinmotionin käyttö sujuu jopa ilman sitä ystävää joka olisi mennyt jo edeltä. Sivusto on suomenkielinen ja summat ja kryptovaluuttojen arvot ovat euroissa.

Miten ostaa Bitcoinia?

 • Tee näin:

  1. Luo tunnukset Coinmotioniin

  2. Siirrä helposti pankkitililtä rahaa Coinmotion-tilillesi.

  3. Valitse Bitcoin ja kirjoita summa jolla sitä haluat ostaa.

  Osta Bitcoin, tai vaikka kaksi, tai vaikka 0,001 kappaletta Bitcoinia. Osto tapahtuu valitsemalla summa jolla haluat ostaa bitcoinia. Alusta laskee määrän automaattisesti.

Jos luot omat tunnuksesi käyttämällä *tätä ALE-linkkiä, saat ensimmäisen kuun ostokset puolet normaalia edullisemmin! Vaihtokulusi ovat ensimmäisen kuun ajan vain 1% (normaalisti ilman volyymialennuksia 2%).

Kryptovaluuttoja alkaa maailmassa olla tuhansia ellei kymmeniätuhansia ja lisää tulee jatkuvasti. Coinmotionista voi ostaa tällä hetkellä 9:ää eri kryptovaluuttaa, joista suurin ja tunnetuin on Bitcoin.

Coinmotionin kryptovaluutat

Coinmotionissa on artikkelin kirjoitushetkellä 9 eri kryptovaluuttaa tarjolla. Kun aloitin Coinmotionin käytön, siellä oli 5 vaihtoehtoa.

kryptovaluutat ovat:

 1. BITCOIN / BTC
 2. LITECOIN / LTC
 3. ETHEREUM / ETH
 4. RIPPLE / XRP
 5. STELLAR LUMENS / XLM
 6. AAVE / AAVE
 7. CHAINLINK / LINK
 8. USD COIN / USDC
 9. UNISWAP / UNI

Käytännössä voit vaikka siirtää palveluun 90 euroa, ja ostaa jokaista yhdeksää vaihtoehtoa 10 eurolla ja katsoa mitä tapahtuu! Ostokulu on prosentuaalinen. Jos *ALE- linkkiä käyttämällä sijoitat yhteensä 90 euroa, ostokulusi ovat 0,9 euroa. Jos sijoitat 1000 eurolla, kulusi on 10 euroa (eikä 20 euroa).

Voiko Bitcoinin muuttaa rahaksi?

Voi. Tähän tarvitset jonkin välikäden. Coinmotion on se välikäsi. On monia tapoja ostaa Bitcoinia ja muuttaa se takaisin rahaksi mutta riittää kun osaa yhden tavan.

Coinmotionin kautta Bitcoinin muuttaminen rahaksi on helppoa. Se onnistuu samaa reittiä kuin alussa tehty siirto suomalaisesta nettipankista Coinmotioniin. Suomalaiseen palvelimeen on mielestäni helpompi luottaa kuin vaikka Kiinalaiseen.

Kun haluat muuttaa bitcoinit, tai osan omistamastasi määrästä takaisin euroiksi, kaikki on yhtä helppoa kuin bitcoinin osto. Suosittelen kokeilemaan! Kynnys madaltuu heti kun olet kerran testannut, vaikka pienelläkin summalla. Miten olisi kymppi? Silloin tuo kymppi on myös se summa jonka maksimissaan voit menettää.

Coinmotion tunnusten luominen ei maksa mitään.

Eli jos nyt kiinnotuksesi heräsi, sinulla on kymppi rahaa ja pieni hetki aikaa avata itsellesi tunnukset, niin tässä vielä kerran tämä sama *ALE- linkki ja ei muuta kuin rohkeasti vaan sijoittelemaan 🙂

Sen jälkeen sinäkin olet bitcoin-sijoittaja.

Ja jos sijoituksestasi on huomenna sulanut osa pois, älä hätäile vaan hengitä syvään ja anna kymppisi muhia rauhassa.

Kirjaudu coinmotion-sivullesi päivittäin tai viikoittain tai milloin haluatkin ja seuraa sijoituksesi arvon muuttumista. Voit antaa sen olla siellä rauhassa vaikka vuodenkin ja käydä sitten katsomassa mitä sille on tapahtunut.

Jotkut kurkkivat arvonmuutoksia päivittäin, toisten strategia on “Osta ja unohda”.

Olitpa millainen sijoittaja-tyyppi tahansa toivon sinulle tsemppiä ja menestystä sijoituksiisi!