Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Kauneus ja terveys

Paksummat hiukset

*sisältää mainoslinkkejä

Hiukset lähtee?!

Itseään täytyy rakastaa, myös ohuita hiuksiaan mikäli sellaiset sattuu omistamaan. Kukapa ei silti haluaisi saada ylimääräistä hiusten irtoamista loppumaan tai huonokuntoisia hiuksia parempaan kuntoon.

Miten saada paksummat hiukset?

Tervetuloa seuraamaan matkaani, jonka tavoitteena on selvittää miten saada paksummat hiukset, tai ainakin terveemmät, ja ehkä samalla myös paksummat… tai edes pysäyttää hiusten irtoaminen ja oheneminen entisestään.

Minulla on todella ohuet ja hennot hiukset. Aina ne ovat olleet sellaiset, mutta nyt koin, että niitä alkoi lähteä enemmän kuin tuntui normaalilta. Sekä suihkussa että normaalisti harjatessa niitä irtosi paljon. Ihmettelin miten niin ohuesta tukasta aina vaan voi irrota lisää. Ponnari alkoi olla niin ohut, että päätin tehdä asialle jotain.

Rasvoittuvat ohuet hiukset

Tämä artikkeli on erityisesti kaikille niille ihanille lukijoille, joilla on samankaltaiset hiukset kuin minulla. Siis todella ohuet ja yhtä aikaa sekä rasvoittuvat että latvoista kuivat ja katkeilevat, liukkaat, lasimaiset, supisuorat, maantienharmaat, huonosti kasvavat ja nykyään vielä irtoilevat… Niitä on ollut vaikea rakastaa. Toisaalta koen kyllä hellyyttä niitä kohtaan joten eiköhän se rakkauskin vielä roihahda!

Aihe on ollut sellainen, johon en ole jaksanut perehtyä. Hiusongelmiin ei varmasti ole yhtä ratkaisua – paitsi pipo. Se on suurempi kokonaisuus josta täytyisi oppia enemmän, jotta tietäisi mitä kannatta tehdä ja mitä ei.

Tätä kirjoittaessani olenkin jo päässyt jäljille paremmista hiuksista tai ainakin alkuun. Ehkä linkki/vinkkilistani – jonka löydät jatkamalla lukemista – toisi edes yhden uuden idean tai kokeilun arvoisen asian jokaiselle lukijalle joka on jumissa omien hiustensa kanssa.

Hiuksia lähtee nyt jo selvästi vähemmän ja uudet hiukset vaikuttavat kiiltävämmiltä kuin ennen.

***

Katso täältä päivitetty pidempi lista:

Täältä löydät myös artikkelin jonne olen koonnut listan KAIKISTA matkan varrella kirjoitetuista hius-artikkeleista sekä vinkkilistan, joka sisältää KAIKKI hyviksi koetut tuotteet, menetelmät ja muut vinkit ohuille hiuksille!

***

Kokemuksia ekokampaamosta Tampereella

Päätin aloittaa ravinnosta ja hoitorutiineista ja siirtyä ehkä myöhemmin hiusten laittoon tai kampauksiin.

Ja koska olen luontoihminen, halusin löytää mahdollisimman luonnollista apua ohuille hiuksilleni. Varasin elämäni ensimmäistä kertaa ajan ekokampaamoon. Valitsin palveluista merilevähoidon, mutta tärkein syy kampaamoon menolle oli päästä jututtamaan kampaajaa. Miksei muuten kampaamoissa ole hiuskosultaatio -palvelua?

Yksi jatkuva vaikeasti ratkaistava ongelma on aina ollut se, miten ja millä aineilla pestä hiukset, jotka katkeilevat kuivuuttaan latvoista mutta rasvoittuvat kuitenkin nopeasti. En ole aiemmin tästä syystä käyttänyt ollenkaan hoitoainetta, mutta kampaaja suositteli sitä ehdottomasti.

Kampaaja oli aivan mahtava ja ihana ja antoi yllin kyllin kaikenlaisia vinkkejä! Parasta ehkä oli vain kuunnella hänen höpötystään, huomioitaan ja muita hiuksiini liittyviä pohdintoja samalla kun hän kampasi, pesi, tutki, hoiti ja lopuksi vielä kiharsi niitä.

Arvokkaita neuvoja

Hän suositteli mittaamaan rauta- ferritiini- ja kilpirauhasarvot. Raudanpuute ja alhainen ferritiini arvo ovat nykyään melko yleisiä. Hiustenlähtö voi kuulemma olla suorassa yhteydessä näihin ja toisaalta nämä kaikki myös toisiinsa. Ihminen kun on yksi kokonaisuus jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Sain kampaajalta itseasiassa niin paljon hyvää tietoa ja vinkkejä, että päätin laittaa niistä suurimman osan ns. korvan taakse. Ottaisin yhden asian kerrallaan käyttöön ja etenisin siitä sopivalla tahdilla ja kiinnostavimmista asioista alkaen. En halunnutkaan yrittää ottaa kaikkea heti käyttöön.

Tämä artikkeli on samalla muistilista itselleni näistä asioista ja voin tästä aina tarkistaa mitä olen jo kokeillut ja mikä on toiminut.

Kuvat otettu joitakin kuukausia prosessin aloituksesta. Kuvassa on tarkoituksella mahdollisimman ohut hiuslenkki, jotta hiusten paksuus näkyy.

Hiuksia lähtee nyt jo selvästi vähemmän ja uudet hiukset vaikuttavat kiiltävämmiltä kuin ennen.

Kampaajan suosituksia

 • Veri-arvojen mittaus
 • Rauta-lisän syöminen
 • Biotiini- lisän syöminen
 • Päänahan hieronta
 • Hiusten päivittäinen harjaaminen
 • Ilmakylvyt (pipon vastakohta)
 • Pesutuotteiden vaihto
 • Hoitoaineen käytön aloittaminen (latvoille)
 • Hellempi päänahan ja hiusten kohtelu
 • Hiusten suojaaminen saunassa kuumuudelta
 • Vähemmän pinnejä ja pompuloita, enemmän hiukset auki tai vaikka löysällä letillä
 • Hiusten viileä huuhtelu suihkun päätteeksi

Seuraavaksi tarkennan hieman joitain näitä kohtia:

Veriarvojen mittaus / Rauta-lisä ja biotiini

Otin omakustenteisesti kampaajan suosittelemat verikokeet, joissa näkyy hemoglobiini, ferritiini ja jokin kilpirauhasiin liittyvä arvo.

Kampaaja puhui raudan lisäksi biotiinin tärkeydestä hiusten hyvinvoinille. Hän myös kertoi muutamia asiakaskokemuksia sekä omakohtaisia kokemuksiaan aiheesta. Ferritiini arvon (varastorauta) ollessa alle 100 kannattaisi hänen mukaansa pyrkiä nostamaan se yli sadan. Lisäksi hän suositteli biotiinin syöntiä.

Ferritiiniarvoni oli 15,8. Sen katsotaan olevan viite-arvojen sisällä (10-150), mutta kampaajan mielestä arvo oli surkea. Ihme voi kuulemma tapahtua todennäköisemmin vasta kun ollaan 100:n tuolla puolen. Ainakin jollekin hänen asiakkaistaan tämän rajan ylittäminen oli ollut hyvin selkeä ja sen oli huomannut hiuksissa!

Olen tuon ensimmäisen kampaamokäynnin jälkeen syönyt monenlaisia raudan lähteitä ja saanutkin arvot noin puolessa vuodessa 75:een. Yksi uusi rutiini on maksan syönti kerran viikossa. Olen kirjoittanut tarkemmin maksan syömisestä täällä. Jutussa mainitsen myös helppokäyttöiset maksakapselit ja sisäelinkapselit.

Mitä rautavalmisteita olen käyttänyt

Salus Floradix Kräuterblut-Saft rautavalmiste

Perinteinen ja tunnettu nestemäinen rautavalmiste.

Pidetään hyvän imeytyvyytensä puolesta erinomaisena rauta-arvojen nostajana. Floradix oli ensimmäinen rautalisä jonka hankin. Otin ohjeiden mukaan noin pari kuukautta ja veriarvoni olivatkin ensimmäisen ja toisen kokeen välissä nousseet noin 15:stä 35:een!

Salus Floradix on todella kauan markkinoilla ollut tuote. Sitä pidetään hyvin imeytyvänä sekä vatsaystävällisenä. Sopii myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Maku on miellyttävä ja eräällä sivulla se oli saanut arvostelukenttään asiakaskommentin “Olen käyttänyt tuotetta kuuriluontoisesti jo vuosia. Takuuvarma hemoglobiinin nostaja!”.

Viimeaikoina olen syönyt myös apteekista saatavaa Retafer -valmistetta sen helppouden takia. Sen kanssa pitää muistaa ottaa *C-vitamiinia, jotta rauta imeytyy.

Lisäksi olen lisännyt lihan ja kuten jo mainitsin, maksan syöntiä. Olen myös kesäaikaan hakenut viljelyslaatikostani monina aamuina munakkaan sekaan yhden tai pari lehtikaalin lehteä.

Biotiini hiuksille

Biotiinin vaikutus hiuksille ja kehon toiminnan kokonaisuudelle on tärkeä kuten niin monen muunkin ravintoaineen. Kokonaisuus pitää saada toimimaan, siitähän hiusten terveydessäkin on kyse.

Luulenpa että paras biotiini hiuksille saadaan ravinteikkaasta ruuasta, kuten maksasta tai muista sisäelimistä. Kyllä, kun etsii hakukoneella “mistä ruuasta saa biotiinia”, sisäelimet kuten maksa mainitaan jälleen kerran. Tosin listalla on paljon muutakin, mm. kananmunat, kasvikset ja hiiva. Lue myös tämä artikkelini maksasta ja hiuksista jossa kerron myös mikä on maksakapseli.

Biotiini vaikuttaa olevan niin keskeinen hiusten hyvinvoinnin kannalta, että itse haluan ainakin nyt hiusmatkani alkutaipaleella ehdottomasti varmistaa sen saannin ottamalla sitä lisäksi purkista.

Uusissa tuotteissa suosin usein merkkejä, jotka ovat tuttuja silmään ja mielellään olleet markkinoilla jo pidemmän aikaa. Jos jaksan syventyä aiheeseen tai kuulen hyviä kokemuksia tai suosituksia, voin vaihtaa merkkiä sen mukaan.

Biotiini terveysvaikutukset – Sanotaan että biotiini – eli B7 vitamiini- vahvistaa hiusten kasvua ja se voi estää hiusten lähtöä. Siitä on hyötyä kynsille ja iholle sekä elimistön aineenvaihdunnalle.

Lisäksi sen sanotaan vaikuttavan hermoston toimitaan sekä psykologiseen toimintaan (mitä kaikkea se pitääkin sisällään). Maininnan saavat myös hyvin voivat limakalvot ja solujen terve kasvu.

Minulla on nyt ollut käytössä tämä Solgarin (Since 1947) biotiini:

Solgar
Biotiini
300 mg

iholle kynsille ja hiuksille


Kiinnostava tuote on myös *Puhdistamon Kollageeni Beauty -kapselit joita sukulaiseni suositteli. Ne sisältävät kollageenia, C-vitamiinia, sinkkiä ja biotiinia. Teini-ikäinen tytär sekä äitinsä ovat ainakin olleet tyytyväisiä ja kokevat että hiukset ja iho voivat hyvin.

Puhdistamo Kollagen Beauty

Kollageeni, C-vitamiini, Tripla Sinkki sekä biotiini


(edullisin hinta löytyy *täältä)


Ja tämä kiinnostava lisäravinne hiuksille, jota todellakin haluan koittaa on Luontaistukun Vahvat hiukset. Heidän sivuillaan sanotaankin että se on “Markkinoiden paras hiusravinne”. Aika paljon sanottu! Ja tuotteen alla kommenttikentissä sanotaan mm. “Uutta hiusta on paljon tulossa joten jatkan vielä …aloitin kahdella päivittäin ja jatkan yhdellä.”.

Tätä on pakko päästä testaamaan!

Luontaistukku,
Vahvat hiukset

Tuotteessa yhdistyy biotiinin ja useiden muiden aineiden terveysvaikutukset

Luontaistukku on Suomalainen verkkokauppa joka pyrkii tuottamaan mahdollisimman laadukkaita tuotteita suomalaisille mahdollisimman edulliseen hintaan ilman välikäsiä. Luontaistukussa on aina edulliset hinnat. Useimmiten myös toimitus on ilmainen.

Vahvat hiukset -valmisteen tuoteseloste on vakuuttava:

Kalaöljy – EPA ja DHA

Rohtopurasruoho – GLA

L-Kysteiini

Soijalesitiini

Mehiläisvaha

Piidioksidi

Foolihappo, B1-, B2, B6, B12,

C- ja E- vitamiini

Sinkki

Rauta

Biotiini

Mitäköhän maksaisi hankkia nuo kaikki erillisinä ravintolisinä? Ja mikä vaiva se olisi. Mahtuisivatko edes kaappiin? Tässä on kaikki tärkeimmät hiusten kasvua ja hyvinvointia edistävät ravintoaineet valmiina mietittynä.

Erilaisia lisäravinteita ja ravintosuosituksia maailmassa on pilvin pimein. Vaikein asia mielestäni on löytää juuri itselle sopivat rutiinit ja tuotteet. Niin hiusten hoidossa kuin muutenkin elämässä.

Itse kuuntelen mielelläni muiden kokemuksia ja suosituksia!

Päänahan hieronta

Päänahan hieronta vilkastuttaa päänahan verenkiertoa, jolloin luonnollisesti ravinteet pääsevät paremmin perille. Se myös rentouttaa hiustupissa olevia kudoksia ja pieniä lihaksia näin edistäen hiustupin ja hiuksen hyvinvointia. Kampaaja suositteli hieromaan niin, että päänahka tuntuisi lämpimältä tai punottaisi hieman. Siitä tunnistaa, että verenkiertoa on saatu aikaan. Hieroessa ei saisi kuitenkaan kohdella hiuksia kovakouraisesti. Hankausta ja liian kovaa kiskomista tulisi välttää.

Hyvä luonnonkosmetiikka shampoo ja hoitoaine rasvoittuville hiuksille

Ole Hyvä -tuotteet valmistetaan Haminassa ja sisältävät vain kasviperäisiä biohajoavia raaka-aineita, ja ne ovat myös vegaanisia. Sopivat myös mökille

Kotimainen biohajoava shampoo
*Ole Hyvä Nokkonen- Yrtti- shampoo.
Nokkosen sanotaan estävän hiusten turhaa rasvoittumista

Kotimainen biohajoava hiusten hoitoaine
*Ole Hyvä – Hilla-Mandariini hoitoaine.
Hillauute palauttaa hiusten luonnollista voimaa ja tuoksu sadaan eteerisistä öljyistä. Sopii herkkäihoisille ja voidaan käyttää päivittäin.

Edullisimmat hinnat löydät *täältä

Mintun tuoksuinen muotoilutuote
*Bruns product Nr14 Tangy Mint Hair Souffle.
Sisältää lämpösuojan. Tuo volyymiä ohuille hiuksille. Pullon kyljessä sanotaan:
“Käsintehty geelin ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen ominaisuuksia yhdistelevä muotoilutuote joka antaa tuuheutta, hoitaa vaalennettuja hiuksia ja silottaa karheutta. Levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja föönataan tai annetaan kuivua”.

Harsuffle mint

Bruns Product Nr14 Tangy Mint Hair Souffle

Mintun tuoksuinen muotoilutuote.
Sisältää lämpösuojan. Tuo volyymiä ohuille hiuksille

Kirjavinkki

Loppuun vielä kirjavinkki. Tällä hetkellä luen todella mielenkiintoista kirjaa Elävät hiukset – holistinen hiustenhoito.

Elävät Hiukset kirja

Elävät Hiukset

Holistinen hiustenhoito
Arja Kuuri Riutta
2021.

Kirjassa kerrotaan kokonaisvaltaisesta hiustenhoidosta, johon liittyy ravinto, perintötekijät, hormonaaliset asiat, erilaiset elintoiminnot kuten kilpirauhasen merkitys, stressi, ikääntyminen jne.

Kirjassa sukelletaan entisaikojen yrttihoitoihin ja sanotaan hiusten olevan ”antenni ympäröivään maailmaan”.

Jokainen muodostakoon omat uskomuksensa kaikesta mutta vallitseviin hiuskäsityksiin verrattuna tämä kirja on mukava tuulahdus uudenlaista ajatusta hiuksista ja niiden merkityksestä!

Olen mm. kirjan ohjeiden inspiroimana antanut hiuksilleni ulkona ilmakylpyjä ja ainakin se on tuntunut ihanalta!

Eteeriset öljyt ja hiukset

Monetkin eteeriset öljyt ovat hyväksi hiuksille.

Minulla on käytössä 400-sivuinen kirja josta katson neuvoja. Jos kirja kiinnostaa, lisää siitä sekä linkin siihen löydät tämän artikkelin loppupäästä.
Lisäksi käytän puhelinsovellusta “Modern Essentials plus” oikeiden öljyjen valitsemiseen.

Hyvinä pidettyjä eteerisiä öljyjä hiuksille ovat mm. Laventeli, Clary sage (muskatellisalvia), Rosmariini, Piparminttu, Ylang Ylang ja Thyme (timjami). DoTerran öljyseos DDR-prime myös mainitaan opaskirjassa, jos kyseessä on hiustenlähtö.

Eteerisiä öljyjä voi käyttää hiuksiin lisäämällä niitä joko shampoon tai hoitoaineen sekaan. Kaikissa edellä suosittelemissani hiustuotteissakin on eteerisiä öljyjä joko tuoksu – teho- tai hoitoaineina. Lisäksi voit helposti tehdä itse suihkeen, hiusöljyn, hiusnaamion tai vaikka luonnonmukaisen kuivashampoon.

Mikäli haluat hankkia eteerisiä öljyjä osaksi hiusrutiinejasi, niin laitathan minulle viestiä yhteydenottolomakkeen tai jonkun somekanavani kautta.

Matka jatkuu

On jännittävää seurata mitä hiuksille tapahtuu kun aikaa kuluu ja varsinkin silloin kun saan ferritiini arvot nousemaan yli sadan. Nyt ainakin tuntuu että olen oikealla tiellä.

Hiusten irtoaminen tuntuu selvästi jo vähentyneen ja juuresta kasvaa uutta haiventa. Katsotaan kasvaako tuo haiven pitkäksi asti.

Jatkan rauta-arvon nostamista. Tulen menemään verikokeeseen taas muutaman kuukauden päästä.

Katsotaan mitkä lopulta osoittautuvat minulle toimivimmiksi keinoiksi. Hius kun kasvaa niin hitaasti että tulokset eivät ihan nopeasti näy.

Olen iloinen että olen vihdoin tarttunut tähän aiheeseen joka on vaivannut mieltä jo jonkin aikaa.

Kärsivällisyyttä tässä kuitenkin tarvitaan ja seikkailunhalua!

***

Katso täältä päivitetty pidempi lista:

Täältä löydät myös artikkelin jonne olen koonnut listan KAIKISTA matkan varrella kirjoitetuista hius-artikkeleista sekä vinkkilistan, joka sisältää KAIKKI hyviksi koetut tuotteet, menetelmät ja muut vinkit ohuille hiuksille!

***