Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Kauneus ja terveys

Havupuu uutejuoma

*sisältää mainoslinkkejä

Mitä enemmän olen eteeristen öljyjen myötä tutustunut luonnon hyvää tekevään ja parantavaan voimaan, sitä enemmän aihe kiinnostaa ja vie mennessään. Luonto suorastaan pursuaa tervehdyttäviä kasveja. Ja mikä parasta, kaikki tämä on nyt myös todella pinnalla, jopa muodikasta! Tietoa, tuotteita ja muiden kokemuksia on helppo löytää.

Mikä Havupuu uutejuoma?

Yksi tämän hetken kiinnostavimmista luontaistuotteista lienee havupuu uutejuoma. Se sisältää nuoren männyn kuoresta ja nilasta saatavia aineita. Luulin että vaikuttavat aineet saadaan neulasista, mutta näin ei ollutkaan.

Hyvin toimiva, luonnollinen immuniteetti on terveyden perusta ja Havupuu uutejuoman sanotaankin auttavan juuri kehomme omia toimintoja toimimaan mahdollisimman tehokkaasti. Sitä pidetään myös piristäjänä ja elinvoiman lisääjänä!

Juoma valmistetaan uuttamalla. Männyn kuori ja nila sisältävät luontaisesti runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja ja muita yhdisteitä. Havupuu uutejuoman hyödyt perustuvat näiden aineiden vaikutuksiin kehossa.

Artikkelin lopusta löydät lisää tietoa eri valmistajien tuotteista ja löydät linkit kaikille tuotesivuille!

karin havupuu uutejuoma
Karin Havupuu uutejuoma 10-pack

Tässä lisää vaihtoehtoja:

*Karin Havupuu uutejuoma 10-pack


*Puhdistamo Havupuu-uute


*Luontaistukku, Havupuu-uute 50ml


*Luontaistukku, Havupuu-uute 50mg, kapselit

Mihin Havupuu uutejuoma auttaa – kokemuksia

Ystäväni (35-vuotias mies) oli kärsinyt pitkään pistävästä ylävatsakivusta. Vaivaa ei oltu tutkittu, mutta kipeä vatsa oli oireillut jo pitkään ikävällä tavalla, häntä mietitytti voisiko kyseessä olla suolistosairaus, mahdollisesti myös jo nuorillakin yleistyvä IBD.

Monien muiden kokeiluiden jälkeen, äitinsä suosituksesta hän kokeili Havupuu uutejuomaa. Hän osti 3 kpl 10-pakkausta Karin Havupuu-uutejuomaa ja joi sitä muutaman desilitran aamuin illoin. Ystäväni vatsavaivat paranivat muutamassa viikossa! Vähän niin kuin tuosta noin vain!

Samanlaisia kertomuksia olen kuullut paljonkin eteerisistä öljyisytä, ja tällaiset kokemukset omassa ystäväpiirissä vain vahvistavat sitä käsitystä, että luonto on täynnä tutkimattomia ihmeitä.

Meillä ihmisillä on aina ollut hassu taipumus ajatella, että juuri nyt olemme saavuttaneet lähes kaiken tiedon. Kuitenkin historia todistaa yhä uudestaan kuinka vähän tiesimmekään. Paljonko esimerkiksi tiesimme vitamiineista 100 vuotta sitten verrattuna siihen, mitä niistä tiedämme tänään.

Tietoa ja ymmärrystä luonnosta

Olemme tieteen keinoin saavuttaneet paljon uutta tietoa mutta toisaalta olemme unohtaneet vanhaa. Vielä isovanhempamme osasivat hyödyntää yrttejä ja muita kasveja sen kummemmin asiaa ajattelematta, eivät tietenkään kaikki. Mutta vuosisatojen ja -tuhansien aikana sukupolvelta toiselle on siirtynyt ajan kanssa saavutettua hiljaista tietoa luonnosta. Tuo tieto on enää hyvin harvojen käsissä.

Eräs tuttavani sanoi muistelleensa omaa lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänen isoäitinsä oli aina jonkun perheenjäsenen sairastuessa hoitanut heitä erilaisilla yrteillä ja muilla kasveilla. Isoäiti kuoli ja vei tiedot mukanaan hautaan.

Luonnon kasvien käyttö on noussut yllättäen suureen suosioon ja onneksi tietoa on säilynyt kirjojen kansissa! Nykyään on mistä valita ja hyvästä valikoimasta onkin helppo löytää juuri itselle sopivia kirjoja aiheesta. Kirjojen avulla voit herättää uudestaan eloon tätä kadonnutta tietoa. Kurkkaa vaikka nämä ja vilkaise samalla mitä muita vastaavia sivusto ehdottaa!

*Käytännön lääkekasvit
*Totuus syötävistä luonnonkasveista
*Luonnon villit käyttökasvit

Havupuu uutejuoma kilpirauhanen ja hiukset / hiustenlähtö

Henkilökohtainen kiinnostukseni kohdistuu siihen, voisiko havupuu uutejuoma vaikuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaan ja tai hiusten hyvinvointiin. Juoman vaikutuksia netin syövereistä etsiessäni törmäsin nimittäin tarinaan, jossa kilpirauhasen vajaatoiminnasta sekä vatsavaivoista, nivelsäryistä ja hiustenlähdöstä kärsineen henkilön olo oli tasoittunut sen jälkeen kun hän oli alkanut käyttää havupuu-uutejuomaa.

Hän oli alkanut juoda juomaa aamuisin tyhjään vatsaan 2dl. Noin kuukauden päästä olo alkoi muuttua.

“– Hiuksetkin alkoivat kasvaa niin voimakkaasti, että kampaaja alkoi kysellä, mitä olin tehnyt tukalleni, kun se oli alkanut tuuheutua. Kerroin hänelle, että nyt oli löytynyt hoito.”

Mielenkiintoista! Voiko tuo olla totta? En usko juomasta olevan mitään haittaa, joten kokeiluun menee ehdottomasti!

Olen nimittäin jo muutaman vuoden ajan huomannut myös hiusteni ohenevan ja niitä irtoaa enemmän kuin tuntuu normaalilta. Kampaajani neuvoi minua syömään rautaa ja mittauttamaan kilpirauhasarvot. Täältä voit lukea artikkelini hiuksista.

Kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Hiustenlähtö on ikävää, sillä hiukseni ovat muutenkin todella ohuet. Pitäisin ihan mielelläni jokaisen hiuksen päässäni sen sijaan että kerään niitä hiusharjasta ja suihkun lattialta roskiin.

On todella mielenkiintoista päästä kokeilemaan, toimiiko havupuu uutejuoma avuksi hiustenlähtöön tai mahdolliseen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Vielä tätä kirjoittaessa en siis ole mittauttanut arvoja, kunhan pohdin ääneen mitä aion tehdä.

EDIT: Olen kirjoittanut jo useita artikkeleita ohuista hiuksista, hiustenlähdöstä ja siitä miten saada hiuksia kaikin puolin paremmiksi. Kurkkaa tämä artikkeli. Sieltä löydät luettelon KAIKISTA hyviksi todetuista tuotteista ja keinoista. Löydät myös listan kaikista tätä aihetta käsittelevistä muista artikkeleistani. Tervetuloa hiusten parannusmatkalle kanssani!

Mihin muuhun havupuu uutejuoma voi auttaa?

Luontaistuotteiden todellisista terveysvaikutuksista voidaan olla monta mieltä. Jokaiselle asialle löytyy yleensä vankkumaton kannattajaporukka siinä missä skeptiset epäilijätkin. Havupuu uutejuoman parantavia vaikutuksia en tässäkään artikkelissa lupaile.

Havupuu uutteen parantavia vaikutuksia etsiessäni, useimmiten vastaan tulivat aiheet syöpä, suolistosairaudet, ylipano, luonnollinen immuniteetti, verenpaine ja korona. juoman kerrottiin myös lisäävän suoliston hyödyllisten bakteereiden kasvua. Korona -aika on kuulemma lisännyt myyntiä selvästi.

Jotkut hakevat juomasta apua oman immuniteetin vahvistamiseen tai itse viruksen torjuntaan, kun taas toiset sanovat häätävänsä sillä rokotuksen aiheuttamia haittoja tai piikkiproteiinia. Kukapa näistä tarkkaan tietää. Toisaalta tutkimuksiakin kyllä löytyy, ainakin seuraavan artikkelin perusteella:

Havupuu uutejuoma ja tutkimus – syöpä ja ylipaino

Maaseudun tulevaisuuden artikkelissa (12.10.2015) kerrotaan mm. näin:

”Männystä saatavat vesiliukoiset yhdisteet hidastivat esimerkiksi eturauhassyövän kasvua, käy ilmi Lauri Polarin tekemästä väitöstutkimuksesta Turun yliopiston biolääketieteen laitokselle.

Tutkimuksessa vesiliukoiset yhdisteet uutettiin männyn sisäoksasta, eli oksan siitä osasta, joka jää rungon sisäpuolelle.

Mäntyuutteen tehoa testattiin eläinkokeilla, ja kuivattu, jauhemainen uute sekoitettiin hiirien ravintoon. 

Päivittäisen annoksen havaittiin hillitsevän esimerkiksi eturauhassyövän kasvua.”

“Männystä eristetyt polyfenolit hidastivat syöpäsolujen kasvua estämällä niiden jakautumista ja herkistämällä niitä solukuolemalle”, Polari kertoo. 

Samaisella uutteella todettiin olevan myönteisiä vaikutuksia myös lihavuuteen.

“Ravintoon sekoitettu männyn sisäoksauute alensi lihavuuden aiheuttamaa matala-asteista tulehdusta rasvakudoksessa.”

Mistä havupuu uutejuomaa saa ostaa?

4 tuotetta – pieni vertailu

Heräsikö kiinnostus kokeilla? Ainakin Itse aion kokeilla. Aloitan kokeilun ehdottomasti Karin Havupuu-uutteesta. Täytyyhän sitä tietää miltä tuo aito ja alkuperäinen tuote maistuu ja miten se tehoaa olotilaan ja huomaako hyödyt hiuksille(tämä erityisesti kiinnostaa). Ostan varmaan 10-packin sillä en ole kovin kranttu uusien makujen suhteen ja haluan koittaa pidemmän jakson kunnon annostuksella. Sittenpähän näkee tulokset varmemmin.

Tiivistetty versio kiinnostaa myös ainakin säilytystilan kannalta. Kapseleista en aloita siksi, koska haluan maistaa miltä juoma maistuu! Ja jos havupuu uutejuoma tuo vireyttä ja saa hiukset pysymään paremmin päässä, saa jäädä vakituiseen käyttöön ja silloin voisi hankkia myös kapseleita esim reissuille tai käsilaukun pohjalle.

Havupuu uutejuoma voisi olla myös kiva lahja vaikka tupaantuliaisiksi tai muutan vaan ystävän luona kyläillessä! Olen usein ostanut tuparilahjaksi vessapaperia. Tämä voisi olla tyylikkäämpi idea.

Alla olevat hinnat ovat artikkelin kirjoitushetken hintoja tai noin -hintoja. Linkeistä pääset tarkistamaan tämän hetken hinnat eri verkkokaupoissa. Verkkokauppojen hinnoissa kannattaa huomioida aina myös postikulut. Kuukausiannoksen hinta on laskettu suositusannostuksen mukaan.

1.Karin Havupuu uutejuoma
”Se aito ja alkuperäinen”

Suomen terveystuotekauppiaiden liiton valitsema Vuoden terveystuote 2021.

Tuote on paikkansa ja tunnustuksensa ansainnut, sillä Kari Herttua kehitti sen jo yli 40 vuotta sitten kansanparantajilta keräämiinsä tietoihin perustuen. Tuotetta on syystä tai toisesta yritetty saada pois markkinoilta mutta Kari ja on taistellut tuotteensa puolesta. Jos siis haluat sitä aitoa ja alkuperäistä niin kokeile tuotetta jolla on pitkä historia. Tästä tuotteesta on myös helppo löytää ylistäviä kommentteja ja kokemuksia! Tuote on kotimaista luomua.

Kenties ainoa huono puoli on isohko ja painava pullo.

Juoman annostus: 1 – 4dl päivässä
Kuukausiannoksen hinta: noin 25€ – 100€
(annostuksesta ja ostohinnasta riippuen)Karin Havupuu uutejuoma – 600 ml

Se aito ja alkuperäinen!

Ostettavissa edullisemmin myös
10-packissa.


Nyt saatavilla myös tabletteina!

Tablettien annostus: 1 tabletti 2-5 kertaa päivässä
Kuukausiannoksen hinta: noin 24€ – 60€
(annostuksesta riippuen)

2.Puhdistamon Havupuu – uutejuoma tiiviste

Raaka-aine kerätään puhtaista kotimaisista pohjoisen metsistä kaukaa asutuksesta.

Olen käyttänyt monia muita Puhdistamon tuotteita ja pidän niitä poikkeuksetta hyvin laadukkaina ja mietittyinä.

Itse pidän myös siitä, että tiiviste vie vähemmän tilaa hyllystä eikä tuotteen kuljetuksessa tarvitse kuskata vettä. Tuote on 100% suomalainen.

Annostus: 2ml / pv
Kuukausiannoksen hinta: noin 23-24€

Puhdistamo

Havupuu-uutejuoma 50ml

Supertiiviste

3. Havupuu uutejuoma – tiiviste Luontaistukku

Luontaistukun Havupuu-uute on supervahva uutos, ja se on valmistettu suomalaisen nuoren männyn latvustoista. Raaka-aine on kerätty Pohjois-Suomen erämaista, maailman puhtaimmilta luontoalueilta. Tuotteen kaikki valmistusvaiheet ja raaka-aineet ovat 100% suomalaista.

Pieni ja kätevä pullo. Hyvin samankaltainen siis kuin Puhdistamon tuote. Tämän tuotteen hintaa saa kuitenkin alas ostamalla 3 pulloa kerralla.

Annostus: 20 tippaa kahdesti päivässä (n. 2ml päivässä)
Kuukausiannoksen hinta: noin 24€

Luontaistukku
Havupuu-uute 50ml

Supervahva uutos

Luontaistukussa aina ilmainen toimitus!

Luontaistukun tuotteita saa ainoastaan luontaistukusta.

4. Havupuu uute kapseli

4.Luontaistukku
Havupuu-uute 50mg / 60 kaps

Luontaistukussa aina ilmainen toimitus!

Annostus: 2 kapselia päivässä
Kuukausiannoksen hinta: noin 25€

Havupuu uute kapselissa. Kapselituote lienee näistä vaihtoehdoista helpoin käyttää ja kevyin kuljettaa. Sen kuljetuksessa ei tarvitse kuskata vettä ja lisäksi sopiva määrä kapseleita on helppo pakata vaikka reissuun mukaan. Ilmaisen toimituksen lisäksi kannattaa huomioida myös alennukset jotka saat ostaessasi useamman pakkauksen kerrallaan.

Kokeiluun?

Nämä kaikki tuotteet vaikuttavat todella laadukkailta ja hyviltä kotimaisilta huipputuotteilta!

Toivottavasti artikkeli auttoi sinuakin saamaan lisää tietoa Havupuu uutteesta ja kenties jopa valitsemaan tuotteen jota haluat kokeilla.