Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Lapselle

Leggingsit – Parhaat housut aikuisille ja lapsille

kuva: Lindex

*artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Ensin pitää ostaa hyvät mustat perusleggingsit …tai parit. Niillä pärjää jo pitkälle, mutta sitten tekee mieli hankkia jonkun muunkin väriset, ehkä valkoiset tai siniset, sinivalkoiset! Punaiset, keltaiset, harmaat, nudet… no ehkä ei niitä, paitsi jos haluaa näyttä siltä kuin jalassa ei olisi mitään!

Leggingsit joka makuun

Leggingsit ovat ihanat ja sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin ja ansaitsevat oman artikkelin.

Kuviolliset leggingsit ovat tietenkin must.. ainakin joillekin. Kukkia, perhosia, raitoja tai vaikka jäätelötötteroiden kuvia.

Jos oikein villiksi heittäytyy niin sitten hankitaan joko leopardi- tai maastokuvioiset leggingsit. Toisen inhokki on toisen suosikki.

Ainakin yhdet kotimaiset leggingsit pitää olla, esimerkiksi Nanso, Vimma tai Metsola. Yhdet oikein ohuet on myös hyvät ja toiset tietenkin paksut ja lämpimät leggingsit.

Jos oikein lämmintä luonnonmateriaalia kaipaa on merinovilla leggingsit paras vaihtoehto.
Merinovilla leggingsejä olen löytänyt ainakin *Scandinavian Outdoorista sekä varsinkin *syys- ja talviaikaan Lindexistä.

Juoksuun on sitten omansa, siis kesäjuoksijalle yhdet ja talvijuoksijalle toiset. Ja nämä silloinkin vaikka ei juoksisikaan. Kunhan vain kaapissa on edes parit urheiluleggingsit.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä ne ihanimmat mutta jo lörpsähtäneet suosikit, joita käytetään aamukahvia juodessa tai ihan muuten vaan silloin kun kukaan ei näe.

Ne jotka etätöiden tekijä hyvillä mielin yhdistää ryhdikkääseen yläosaan ja sipaisee geeliä tukkaan tai huulipunaa huuliin. Löpsy-leggarit jäävät Teams palaverissa kätevästi pöydän alle piiloon.

Mustat leggingsit käyvät kaikkeen

Tietysti muitakin housuja pitää olla, mutta leggingsien kätevyys on vailla vertaa!

Parhaimmillaan samoilla mustilla leggingseillä pärjää jopa 24h ja ne pitää ehdottomasti pakata mukaan jokaiselle reissulle. Täältä voit kurkata omaa pakkauslistaani, joka toimii reissuun kuin reissuun 🙂

Perus mustat leggingsit toimivat itseasiassa ihan hyvin kotona, töissä, urheilussa ja lopuksi vielä yöasuna. Talvella toppahousujen tai farkkujen alla pitkiksinä ja kesällä minkä tahansa mekon tai tunikan kanssa. Yläosaa vaihtamalla saadaan aikaiseksi asu kuin asu!

Eikä siinä kaikki, että ne ovat niin käytännölliset ja mukavat, onhan tuulipukukin, mutta että ne ovat näiden lisäksi tyylikkäät. Mukavat, käytännölliset, tyylikkäät!

Ja jos totta puhutaan, leggingsit ovat usein myös edulliset ja vievät kaapissa, laukussa tai pesukoneessa vain vähän tilaa.  

Pakko rakastaa leggingsejä.

Lasten leggingsit polvista puhki

Meillä on lapsen leggingseissä ollut myös yksi huono puoli. Polvet ovat aina kuluneet helposti puhki. Polvipaikkoja on tullut ommeltua! Oli housun laatu sitten mikä hyvänsä niin polvet ovat aina menneet melko helposti puhki.

erilaisia polvipaikkoja
Erilaisia polvipaikkoja.

Polvet kuluvat vauhdilla edelleen vaikka tytöllä on ikää nyt 9 vuotta ja ihan mitkä tahansa polvipaikat eivät enää kelpaa. Ompelen niitä vieläkin, mutta vain sellaisiin housuihin, mihin paikat saa tyylikkäästi nurjalle puolelle piiloon.

Ennen siis ompelin suuria paikkoja kaikkiin mahdollisiin housuihin. Leikkasin niitä eri kankaista ja ompelin käsin tai koneella. Jotkut korjasin parsimalla ja joihinkin ompelin kokonaan uuden polviraidan. En edes tajunnut, että on olemassa myös *valmiit helposti silitettävät korjauspaikat.

Paras ratkaisu puhki kuluvien polvien ongelmaan olivat leggingsit, joissa on polvissa jos ostaessa valmiit paikat tai varsinkin röyhelöt polvissa.

Polviröyhelöiset leggingsit ovat ehkä parhaat ja varsinkin polvista kestävimmät leggingsit, jota voisin suositella vilkkaalle taaperolle, jonka touhutessa polvet kuluvat pikavauhtia kuten meillä! Röyhelöissä ei kulumat tai korjauksetkaan helposti näy

Esim. Lindexillä on valikoimassa paljon söpöjä leggingsejä joissa on valmiiksi vahvistetut polvipaikat, kuten nämä kirsikkapolvet.

lasten legginsit lindex
Leggingsit söpöillä kirsikka- polvipaikoilla. Paikat olivat valmiina jo ostettaessa.

Mistä hankkia hyvät leggingsit?

Löysimme lasten polviröyhelö -leggingsejä aikanaan Lindexiltä ja huomasin samalla että siellä onkin hyvä leggingsi- valikoima sekä aikuisille että lapsille. Kaikkia tuotteita tai kokoja ei aina ole kuitenkaan kaikissa myymälöissä ja nykyään yhdistän nettikaupan ja kivijalan kun etsin jotain. Löydän usein muutakin nättiä ja hyödyllistä juuri Lindexiltä, joten mielelläni suosittelen sitä myös muille.

Täältä voit lukea myös toisen juttuni siitä ,miten viime aikoina olemme löytäneet Lindexistä hyviä housuja ja muitakin vaatteita sekä tytöille että äidille, ja miten vältämme turhat käynnit.

Lindexin leggingsit naisille:

Lindexin lasten housut ja leggingsit:

Lämpimät leggingsit:

Mielestäni myös Scandinavian Outdoorilla on hyvä ja vaihtuva valikoima erilaisia lämpimiä merinovilla leggingsejä ja muitakin lämpimiä leggingsejä ja alusasuja. Valikoimassa on edullisia vaihtoehtoja ja muutamat kotimaiset. Väreissä neutraalia mustaa mutta myös joitain kivoja värejä ja kuoseja

Lämpimät merinovilla leggingsit ja kerrastot lapselle: