Kategoriat
Artikkelit Lapselle

Lasten vaatteet netistä

…ainakin osittain

*artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Lasten vaatteet netistä- hyvä vai huono idea?

Varmasti sekä että. Riippuu mistä ja miten ostaa ja miten kaikki sujuu. Tässä artikkelissa kerron, miten meillä tällä hetkellä varmistetaan että kaapista löytyy kivoja vaatteita koululaiselle.

Kirppiskamaa ja lahjoituksia

Siitä asti kun tyttäreni oli vauva, aina tähän saakka (nyt 9.v) , olen ostanut hänelle paljon lasten vaatteita kirpputoreilta. Olemme myös saaneet vaatteita tutuilta ilmaiseksi ja tästä olenkin ollut todella kiitollinen! Valtavat määrät omaa aikaa ja rahaa on säästynyt.

Vaatteita on kertynyt paljon, mutta oma tyyli on jäänyt muodostumatta. Äitinä se ei ole minua haitannut, oikeastaan jopa päinvastoin. Mielestäni on ollut vain hauskaa kun lapsella on ollut päällään hieman omalaatuisia tai sattumanvaraisia asukokonaisuuksia. En kuulu niihin äiteihin, jotka ostavat luksusmerkkejä lapselle.

Lastakaan tämä sekatyyli ei ole tähän asti haitannut. Hän on löytänyt kaapistaan mieleistä puettavaa niin arkeen kuin juhlaankin. Periaatteena on ollut ”suunnilleen ehjää ja puhdasta”, vaikka useimmiten todellisuus ei ole ollut kumpaakaan näistä…

Ehkä tärkein periaate kuitenkin on ollut, että lapsen kuuluu leikkiä, hyppiä, juosta, piirtää, rakentaa majaa, syödä ja nukkua. Vaatteet sitten ovat mitä ovat. Ja polvipaikkoja olen ommellut ties kuinka paljon.

Isomman lapsen kanssa tyyliasiat tulevat pintaan. Yhtäkkiä kavereiden vaatteet ja mielipiteet vaikuttavat tosi paljon. Polvipaikat eivät enää kelpaakaan!

Mistä kivoja vaatteita Koululaiselle?

Yhä useammin alkoi kuulua aamuisin sama valitus siitä, ettei mitään sopivaa kuulemma löydy päälle. Varsinkin housut olivat kaikki huonoja. Huomasin että nyt alkaa uusi vaihe. Tyttö saa alkaa itse valita omat vaatteensa, tai ainakin suurimman osan.

Mistä siis löytyisi parhaat tyylikkäät vaatteet koululaiselle? Ja miten löytää juuri ne, jotka tulevat oikeasti käyttöön. Usein on käynyt niin, että kun sitten olenkin panostanut ja ostanut jotain kallista tai hienoa, vaate on muutaman käyttökerran jälkeen jäänyt pitämättä. Päällä onkin olleet ne vanhat reikäiset ja tahraiset luotto-legginsit. Eli, etsitään tositarkoituksella kivoja ja mukavia vaatteita lapsille.

Liian hienoja tai kalliita lasten vaatteita en halua edelleenkään ostaa. Tärkeintä on käytännöllisyys ja mukavuus kun ikä on sellainen, että edelleen sotkua tulee ja ne polvetkin kuluvat vielä puhki, ainakin lempihousuista. Mutta pelkkä käytännöllisyys ja mukavuus eivät enää riitä. Pitää olla myös jotain tyylikästä. Uusia ja kivoja vaatteita tytöille siis pitäisi löytää, mutta mihin suunnata?

Lähtisimmeko kaupungille tai kauppakeskuksiin tutkimaan valikoimia? Tämä vaihtoehto ei kauheasti innostanut. Kaupungilla tai kauppakeskuksissa hortoilu tuntuu nykyään kovin raskaalta ja uuvuttavalta. Vai löytyisikö jokin hyvä lastenvaate verkkokauppa? Jotkut selvittelevät nämä asiat jo ennen lapsen syntymää mutta meillä asia tuli ajankohtaiseksi näköjään vasta nyt, noin 10 vuotta myöhemmin… 

Onneksi meillä on kivat naapurin tytöt ja tähänkin ongelmaan tuli ratkaisu hieman vahingossa heidän kauttaan.

Lahja 9-vuotiaalle tytölle

Yhtenä päivänä naapurin 6-luokkalaisella tytöllä oli niin hienot uudet farkut, että ne aiheuttivat suorastaan sydämen tykytyksiä. Sellaiset pitäisi kuulemma saada. Housut olivat Lindexistä ja tytöt halusivat itse tarkistaa netistä olisiko siellä myös meidän tytölle sopivaa pienempää kokoa. Ja olihan siellä. 9 -vuotis -syntymäpäiväkin oli tulossa ja tyttö toivoi niitä lahjaksi.

Se oli mielestäni hyvä lahjaidea! Lahjaa on aina yhtä vaikea keksiä kun toiveet muuttuvat usein ihan loppumetreille asti. Ja mitään turhaa kun ei haluaisi nurkkiin ostaa. Tähän asti vaatelahjat eivät ole olleet kovin mieluisia mutta näköjään sekin asia muuttui kertaheitolla.

Tyttöjen selatessa Lindexin valikoimaa netissä, sieltä löytyi tietysti vaikka mitä muutakin ihanaa… Syntymäpäivälahja oli sitten nuo farkut ja lisäksi Lindexin lahjakortti, jonka voi ostaa netistä.

Lasten vaatteet netistä myymälään

Tämä on jutun paras osa:

Halusin varmistaa että oikean koon farkkuja olisi jäljellä vielä synttäreiden jälkeen kun menisimme kaupoille. Olisi turhauttavaa jos koot loppuisivat kesken. Nykyään vaatteiden kiertosykli on niin nopea, että odottelemaan ei kannata jäädä mikäli mieluisaa löytyy.

Huomasin, että Lindexin nettikaupasta oli mahdollista varata tuotteita tiettyyn myymälään. Jes, ei tarvitsisi mennä turhaan! Farkut voisi hakiessa sitten kokeilla saman tien ja tarvittaessa myös palauttaa. Palvelu tavallaan yhdistää perinteisen kivijalka-asioinnin verkkokauppaan.

Myymälään varaaminen oli myös ilmaista, eli mitään lisämaksua siitä ei tullut (Lindexistä myös kotiin tilaaminen on useimmiten ilmaista). Lisäksi minun on pitänyt jo pidempään käydä Lindexissä katsomassa, onko siellä vielä tiettyjä *rintaliivejä (tietyssä värissä ja oikeaa kokoa) joihin olen itse tykästynyt, koska ne ovat niin mukavat. En vain ole jaksanut lähteä sinne, enkä varsinkaan ole halunnut mennä turhaan toteamaan että ne ovat loppu.

Nyt sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun nettikaupasta farkkuja varatessa löysin oikeat liivitkin ja lisäsin ne tilaukseen!

Tässä linkki juuri niihin liiveihin joista itse tykkään: *Pehmeät ja saumattomat rintaliivit. Ennen kaikkea nämä ovat tosi mukavat rintaliivit ja ne eivät näy / peilaudu paitojen läpi.
(Jos linkki ei toimi, voi olla että tuote on poistunut valikoimasta. Pyrin toki poistamaan linkin jos näin käy.)

Maksoin tuotteet heti ja sähköpostiin tuli tieto kun tilaus oli noudettavissa. Mieletön määrä askeleita ja stressiä säästyi! Mielestäni sain verkkokaupan ja kivijalan parhaat puolet samalla kertaa. Verkkokaupan valikoima, kivijalan palvelu. Säästyimme myös penkomisen vaivalta ja kokojen metsästykseltä sekä puuttuvien kokojen pettymyksiltä. Kenties paras lastenvaate nettikauppa – kokemus! Jos olisi tarvinnut palauttaa jotain, sekin olisi hoitunut siinä samassa.

Suoraan kassalle

En yleensä osta vaatteita netistä, varsinkaan lastenvaatteita. Mutta tällä kertaa tämä toimi täydellisesti. Se että tiesi etukäteen, että tärkein ostos odottaa meitä kaupassa, oli valtava stressin poistaja.

Etukäteen varattuijen farkkujen lisäksi annoimme tytölle erikseen vielä lahjakortin, jolla saisi valita muutaman muunkin vaatteen.

Kun tulimme liikkeeseen, haimme ensin tilatut vaatteet kassalta ja menimme sovituskoppiin kokeilemaan uusia farkkuja. Ne olivat ihanat ja istuivat hyvin. Tyttöni on solakka ja olikin hyvä että vyötärössä oli huomaamaton säädettävä kiristysmahdollisuus.

Sitten valitsimme vielä ison kasan muita vaatteita sovituskoppiin. Parhaat lähtivät mukaan, mutta eivät ihan heti…

Itseasiassa jätimme vaatteet vielä myymälään ja kävimme etsimässä myös kauppakeskuksen muista liikkeistä josko jotain vielä kivempia löytyisi. Lopputulos oli se, että parin tunnin hikisen ja tuloksettoman kiertelyn jälkeen kävimme uupuneina syömässä ja sitten palasimme Lindexiin hakemaan kaikki alussa valitut parhaat vaatteet!

Heräteostos

Vasta jälkeenpäin huomasin ihmetelleeni sitä, että lopulta emme ostaneet mitään vaatteita muista kaupoista vaan kaikki kivat vaatteet tytölle löytyivät tällä kertaa juuri Lindexistä. Ja äitikin sai liivinsä, oikeassa koossa ja värissä!

Heräteostoksena löysimme vielä ihanat uikkarit! Koulustakin mennään kevään aikana muutamia kertoja luokan kanssa uimahalliin ja onhan se kivempi uiskennella kun uikkarit on mieluisat. Viime kesänä etsimme hiki hatussa (jälleen hikishoppailu..) kivoja uikkareita mutta olimme varmaan liian myöhään liikenteessä, emmekä meinanneet löytää mitään sopivia! Kompromissina ostimme huonohkot bikinit.

Viime kesä siis uitiin sekä vanhoilla liian pienillä lörpsähtäneillä Frozen-uikkareilla että veteen hypätessä päältä putoilevilla bikineillä.

Nyt on sitten uikkaritkin hienot ja istuvat. Ehkä näillä mennään useampi vuosi!

Tässä vielä meidän ostokset:

  1. Sydämentykytyksiä aiheuttaneet ihanat farkut ja iloinen mieli! Nämä leveälahkeiset lasten farkut ovat “VIOLA Extra Wide farkut, joissa korkea vyötärö”. T-paita on myös Lindexistä

2. Kiva vaalea huppari mieluisalla kuvalla.

lasten_huppari_lindex

3. Lasten trumpettihousut ja niihin sopiva ruutupaita. Kivasti istuvat ja kokomerkintää hyvin vastaavat trumpettihousut, joiden kangas on perustrikoota paksumpaa materiaalia. Polvetkin kestävät ehjinä ehkä hieman pidempään.

Hassua, että trumpettihousut ovat nyt ala-aste-ikäisten lasten suosiossa! Mutta kivoiltahan ne näyttää. Näyttää hyvältä myös hupparin tai vaikka hihattoman paidan kanssa.

Laste trumpettihousut Lindex
Kivat mustat trumpettihousut lapselle.

4. Ihana ja istuva lasten uimapuku.
Tänä kesänä vältymme kokonaan uimapuku- etsinnöiltä. Jos vahingossa löytyy täydelliset niin se on oston paikka.

ps.Olen löytänyt myös itselleni pitkän (ja hikisen) etsinnän jälkeen lähes täydelliset bikinit juuri Lindexiltä. Ne ovat olleet käytössä jo muutamia vuosia vaikka niillä on saunottu, uitu meressä ja otettu paljon auronkoa!

lasten uimapuku lindex

Selaa Lindexin lasten uimapuku- valikoimaa
*tästä

Katso tästä lastenvaatteiden koko valikoima:

Tee löytöjä tai heräteostoksia Lindexin vaihtuvasta ALE- valikoimasta!