Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Milla Helenius

Nettimökki – parhaat vuokramökit talvella

*mainoslinkki

Nettimökki – listasin parhaat vuokramökit talvella

Katso mitkä ovat Nettikökki/vuokramökit – suosikkini.
Tässä jutussa keskityn mökkeihin joita voi vuokrata helposti netistä. Kokemuksia vuokramökeistä on kertynyt paljon ja ne ovat pelkästään hyviä. Jutun lopusta löydät linkit muihinkin vuokramökki-aiheisiin artikkeleihini!

Olen etsinyt mieluisia kohteita ympäri suomen. Listaltani löytyy niin Lappi ja sen suositut hiihtokeskukset kuin Etelä – Suomikin. Lappi kun on vuodesta toiseen etelästä katsoen kaukana ja pysyy.

Mökkeily talvella on erilaista kuin kesällä. Millaisia ovat parhaat vuokramökit talvilomalle? Ollaanko mökille lähdössä pienellä vai suuremmalla porukalla? Onko tällä kertaa vuorossa pieni ihana kodikas ja kenties halpa erämaamökki? Vai ehkä sittenkin tilava, moderni luksusmökki kaikilla mausteilla ja mukavuuksilla. Useimmiten jotain siltä väliltä.

Millainen mökki talvella on paras?

Vaikka itse ei omistakaan mökkiä, voi mökkikuumeen iskiessä selailla läpi *vuokramökkivalikoimaa ja miettiä millaista mökkilomaa kaipaa.

Vuokramökille kun mennä lähes milloin vain ja lähes minne vain…siis kunhan aika ja budjetti antavat myöden. Pienikin loma on välillä ihana irtiotto arjesta. Mökkilomalle on mielestäni helpompi lähteä kuin ulkomaille. Ja jos pitäisi valita kylpylän ja mökin väliltä, mökki olisi valintani.

Kesällä hyvä sauna ja veden läheisyys on meille tärkeää. Talvella arvostan kaunista metsämaisemaa, lämpöä, kodikkuutta, takkatulta, rauhaa (kuten toki kesälläkin) ja mahdollisuuksia ja helppoutta harrastaa talvilajeja.

Nämä asiat mielessäni olen valinnut tähän listaan mielestäni 6 mukavaa vaihtoehtoa pienen perheen talvilomamökeiksi.

Listalla on ensin 3 Lapissa sijaitsevaa mökkiä, ja lopusta löytyy 3 vaihtoehtoa helpomman ajomatkan päästä Tampereelta.

Nettimökki Lappi
Levi – Ruka – Ylläs

Valitsin yhden mieluisan kohteen eri hiihtokeskusten läheisyydessä.

1. Levi – kotkanpesä:

Nettimökki Levi Kotkanpesä
Vuokramökki Levi – Kotkanpesä

Kotkanpesä on tunnelmallinen ja siisti yksittäinen kelomökki aivan sekä hiihtoladun että hiihtohissin tuntumassa. Mökin ympärillä kasvaa kaunista metsää ja sisältä mökistä löytyvät kaikki mukavuudet. Mökissä on takka. Sijainti on rauhallinen ja palvelut lähellä.

Arvosteluissa kehutaan varustelua, siisteyttä, rauhallisuutta ja lyhyitä matkoja niin palveluihin kuin aktiviteetteihinkin.

2. Ruka – Aurinko-Ruka C5:

Nettimökki Ruka
Vuokramökki Ruka – Aurinko-Ruka

Upeiden kuusien kätkössä kodikas paritalo hirsimökki. Viihtyisä ja hyvinvarusteltu. Rauhallinen sijainti järvinäkmällä. Hiihtoladulle vain 100m ja hiihtokeskuksen vilinään 3km.

3. Ylläs – Rinnemäki B:

Nettimökki Ylläs Rinnemäki
Vuokramökki Ylläs – Rinnemäki

Siisti, tilava ja moderni huoneisto kaikilla mukavuuksilla. Erityistä on käytössä oleva lämmin autotalli!
Rinnemäestä on suora pääsy laskettelurinteeseen sekä hiihtoladulle. Lemmikit sallittu ja kaksikin perhettä mahtuu samaan huoneistoon. Loppusiivous sisältyy hintaan. Kohde on saanut hyvät arvostelut asiakkailta. Tästä isolle porukalle helppoa talvilomailua.

Nettimökki Pirkanmaa – Tahko – Himos

Jos lappi on liian kaukana, kannattaa suunnata katse hieman eteläisempiin kohteisiin. Mikäli lumitilanne sallii, Etelä-Suomi on mainio paikka viettää mökkiloma talvella hiihdon ja laskettelun tai takkatulen tuijottelun merkeissä. Toiset jopa nauttivat pitkistä ajomatkoista ja siitä että etäisyyttä omaan arkeen otetaan reilusti.


Itse olen lyhyempien ajomatkojen ystävä ja tutustun ensin mielummin hieman eteläisempiin kohteisiin.

4. Pirkanmaa – Rauhaniemi:

Nettimökki Pirkanmaa Rauhaniemi
Vuokramökki Pirkanmaa – Rauhaniemi


Rauhaniemi on nimensä mukaan omassa rauhassa kauniilla paikalla sijaitseva kodikas mökki jossa sisävessa, takka, puusauna, aina valmis ulkoporeamme ja hiihtoladulle vain 100 metriä! Tämä on listan ainoa kohde jossa lähistöllä ei ole hiihtokeskusta.

5. Tahko – Kelosyväri 17:

Nettimökki Tahko Kelosyväri
Vuokramökki Tahko – Kelosyväri

Tahkolla sijaitseva Kelosyväri on tunnelmallinen ja kodikas yksittäinen hirsimökki hiihtolatujen läheisyydessä (100m). Hiihtokeskuksee matkaa vain 5km mutta mökki on sopivan välimatkan päässä Tahkon laskettelukeskuksen vilskeestä. Löytyy muun muassa avotakka sekä oma grillikatos.


6. Himos – Peltsinranta:

Nettimökki Himos Peltsinranta
Vuokramökki Himos – Peltsinranta

Peltsinranta on yksittäinen omarantainen hirsimökki rauhallisella sijainnilla, mutta kuitenkin Himoksen laskettelukeskuksen läheisyydessä. Ikkunasta avautuu kaunis järvimaisema. Mökissä mm. takka, sisä wc ja mahdollisuus vuokrata kylpypalju. Saanut hyvät arvostelut asiakkailta.

Mikäli tämä lista ei sisältänyt sinulle sopivia vaihtoehtoja niin Lomarenkaan sivuilta löytyy tuhansia muitakin toinen toistaan parempia mökkejä jokaiseen makuun ja budjettiin!

Täältä löydät lisää vuokramökki -aiheisia artikkeleitani:

Vuokramökit – Mikä ihana löytö!

TOP 10 Vuokramökit Pirkanmaa

TOP 5 vuokraa luksusmökki Pirkanmaa