Kategoriat
Eteeriset öljyt

Mitä eteeriset öljyt on?

Eteeriset öljyt – luonnon lahja ihmiselle

DoTerra eteriset öljyt valloittavat maailmaa tuoksullaan ja niiden hyvää tekevät vaikutukset tunnetaan yhä useammassa kodissa. Mutta mitä eteeriset öljyt oikein ovat?

Eteeriset öljyt ovat kasveissa luontaisesti esiintyviä aromaattisia yhdisteitä ja ne voivat sijaita kasvin siemenessä, kaarnassa, varressa, juuressa, kukassa tai jossain muussa osassa. DoTerra öljyt kerätään talteen uuttamalla ja ne pullotetaan. Niihin ei lisätä MITÄÄN muuta.

Kun haistat tuoretta basilikaa, ruusun kukkaa tai kun joulukuusi tuodaan kotiin, tunnet niistä leijailevien eteeristen öljyjen tuoksun. Eteeriset öljyt leijailevat siis ilmassa, sillä ne ovat haihtuvia öljyjä toisin kuin esim. ruokaöljyt. Voit huomata tämän avaamalla pullon eteeristä öljyä; tuoksu tavoittaa helposti muutkin lähistöllä olevat. Tuoksu on kuitenkin vain yksi ominaisuus.

Eteeristen öljyjen vaikutukset

Kasvien parantavat vaikutukset on tunnettu läpi historian ja ihmiset ovat aina etsineet luonnosta lääkkeitä siinä missä ruokaakin. Ympäri maailman ihmiset ovat osanneet käyttää paikallisia kasvejaan ja niiden vaikutukset on tunnettu hyvin. Monissa maissa tämä taito ja ymmärrys on pitkälti kadonnut tai ainakin yhä harvempien käsissä.  

Luonnon terveysvaikutukset ovat kokonaisvaltaisia ja kiistattomia. Eteerisillä öljyillä eri tavoin käytettynä, on huomattu olevan erilaisia hyödyllisiä vaikutuksia ihmisen keholle ja mielelle. Ne koostuvat luonnollisesti useista eri kemiallisista yhdisteistä. Esimerkiksi laventeliöljy sisältää yli 200 erilaista ainesosaa ja teepuuöljy 90.

Eteeristen öljyjen molekyylit ovat todella pieniä ja tämä on yksi syy siihen, että ne liikkuvat tehokkaasti kehossamme.

Uskon että maailma on älykkäästi suunniteltu. Kaikki luonnosta löytyvä on valmistettu mittatilaustyönä luonnon itsensä ja ihmisen tarpeisiin ja olemme tieteen avulla raapaisseet vasta pintaa siitä, miten kaikki todella toimii.

Elämä on lahja. Luonto on lahja ja eteeriset öljyt ovat luonnon / Luojan lahja ihmisille.

Luonnollinen vaihtoehto lääkkeille, kosmetiikalle ja pesuaineille.

Moderni ihminen kaipaa moderneja asioita…vai kaipaako?

Modernien ihmisten keskuudessa on syntynyt itseasiassa valtava buumi puhtaiden, luonnonläheisten ja luonnollisten elintapojen pariin! Luomuruoka, luonnollinen ihonhoito, luonnonkosmetiikka, luonnollinen immuniteetti, luonnollinen synnytys, ja niin edelleen ovat pinnalla.

Eteeriset öljyt ovat loistava keino ottaa elämässään yksi askel lähemmäksi luontoa. Eteeristen öljyjen lukemattomat käyttötavat soveltuvat JOKAISEN ihmisen arkeen iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Kuulen yhä enemmän kokemuksia siitä, kuinka eteerisillä öljyillä on korvattu jokin lääke, synteettisiä aineita sisältävä kosmetiikkatuote, pesuaine ja niin edelleen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi luonnollinen unilääke tai tehokas luonnollinen allergialääke joka ei väsytä? Lääkkeiksi öljyjä ei sinänsä voi kutsua, mutta joidenkin kohdalla ne ovat ajaneet saman asian. Ja tiesitkö muuten, että eteeriset öljyt eivät aiheuta riippuvuutta eivätkä myöskään ikäviä sivuvaikutuksia!

Artikkelistani Mihin Eteerisiä öljyjä käytetään, löydät lisää tietoa ja vinkkejä öljyjen käyttöön.

Eteerisistä öljyistä on myös todella helppo valmistaa erilaisia luonnollisia DIY- tuotteita. Yhä useampia kiinnostaa esimerkiksi Diy saippua, diy kosmetiikka kuten kasvovesi tai luonnollinen aurinkosuoja. Tällä hetkellä kovin suosittu juttu tuntuu olevan huuhteluaineen tilalla käytettävä DIY pyykkietikka. Toinen oma suosikkini on ehdottomasti DIY kuivashampoo tummille hiuksille. Se on todella nopea, helppo ja halpa!

Katso videoni sen valmistamisesta ja tilaa samalla myös YouTube-kanavani!

Mielesäni tämä on todella sydäntä lämmittävä trendi! Nuoret ihmiset opettelevat uudestaan isovanhempiensa tee-se-itse elämäntyyliä! Enää ei halutakaan sitä tv-mainoksen shampoota vaan tehdä itse omia tuotteita luonnon antimista. Ymmärretään luonnon voima ja monet mahdollisuudet!

doTerra eteeriset öljyt – turvallisia, puhtaita, tehokkaita?

DoTerra eteerisillä öljyillä on CPTG sertifikaatti eli Certified Pure Tested Grade eli sertifioitu puhdas testattu taso. Sertifikaatti takaa doTerra öljyjen puhtauden ja huippukorkean laadun. Kuten jo edellä mainitsin öljyihin ei lisätä mitään vaan ne ovat 100% testatusti puhtaita eteerisiä öljyjä.

Eteeriset öljyt ovat tuoksultaan niin voimakkaita, että vaikka lisäisit vain muutaman tipan pieneen pulloon ja täyttäisit sen tuoksuttomalla öljyllä, sen tuoksu olisi voimakkaan tuntuinen. Näin tehdäänkin paljon, koska sillä saadaan tuotteen kate nousemaan. Samalla tietenkin teho ja laatu laskevat. Eteeristen öljyjen markkinoilla onkin monenlaista laatua ja suurin osa ei ole täysin puhdasta.

Öljypullossa voi myös lukea esimerkiksi 100% eteerinen öljy mutta sisältö onkin 100% synteettinen. Pullosta voi löytää myös esimerkiksi maininnan ”sisältää 1% eteeristä öljyä”. Suurimmassa osassa eteerisiä öljyjä myös erikseen kielletään tuotteen sisäinen käyttö.

Tässä kohtaa doTerra eroaa edukseen muista tuottajista. DoTerran öljyt testataan sekä omassa laboratoriossa että ulkopuolisella toimijalla tehden monia eri testejä. Testaamisella varmistetaan, että öljyt eivät sisällä epäpuhtauksia kuten lannoitteita, tuholaismyrkkyjä tai muuta epätoivottua. Sen lisäksi testeillä varmistetaan, että ne todella sisältävät hyödyllisiä ainesosia. Tämä varmistaa öljyjen tehon! DoTerra öljyjen sisäinen käyttö on myös yleistä. Uuden EU -lainsäädännön mukaan tuotteelle voidaan antaa vain yksi käyttötarkoitus joten ethän hämmästy jos öljypullossa (jota olet tottunut käyttämään sisäisesti) lukee nykyään ”skin care oil”.

Jos sinua mietityttää eteeristen öljyjen haitat ja ylipäätään niiden turvallisuus, on ensimmäinen huomioitava asia varmistaa käyttämiesi öljyjen laatu. Jos valitset doTerran, laatuasia on kunnossa! Tilaamalla minulta saat huippulaatua, opetan sinulle yleisimmät huomioitavat asiat…joita ei ole paljoa. Sitten vain testailemaan tippa kerrallaan, helppoa ja palkitsevaa!

Laadukkaat Eteeriset öljyt ja hinta

Mistä maksat, kun ostat doTerra eteerisiä öljyjä?

Kerroin jo edellä doTerran CPTG -sertifikaatista joka takaa sen, että tuotteet eivät sisällä mitään epätoivottua mutta myös sen, että ne sisältävät vaikuttavia ainesosia. Eli maksat siitä, että saat sitä mitä olet halunnutkin ostaa! DoTerran toimintatapojen eettisyys kuten yhteistyö viljelijöiden ja heidän kyläyhteisöjensä kanssa, tai ihmiskaupan vastainen työ olisivat myös kokonaan oman artikkelin aihe.

DoTerra myös työskentelee maailmanlaajuisesti taitavien kasvattajien sekä kemistien kanssa etsien optimaalisia kasvuolosuhteita kasveille. Sadonkorjuun ajankohdasta ollaan myös tarkkoja. Jopa sadonkorjuun kellonaika vaikuttaa eteerisen öljyn ainesosien pitoisuuksiin, eikö olekin ihmeellistä! DoTerra eteeriset öljyt ja niiden puhtaus, tehokkuus ja laatu ovat maailman parhaimmistoa!

Miksi laadukas?

Voit esimerkiksi puristaa itse lasillisen appelsiinimehua, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja muita appelsiinin hyödyllisiä ainesosia. Voit myös valita toisen halvemman, samalta näyttävä, tuoksuvan, ja lähes saman makuisen mehun, joka kuitenkin on valmistettu keinotekoisesti. Se ei ehkä sisällä mitään kehoillesi hyödyllistä paitsi vettä. Molemmista kyllä lähtee jano ja niiden juominen tuntuu samalta, mutta kehosi ei hyödy toisesta samoin kuin toisesta. Toisen sisältämä valkaistu sokeri, väriaine, säilöntäaine ja niin edelleen sen sijaan voivat tehdä kehollesi vahinkoa.

Laadukas on tehokas!

Kun eteerinen öljy on laadukas, se on myös tehokas. Yksi tai kaksi tippaa tällaista eteeristä öljyä on usein riittävä määrä tuomaan haluttu vaikutus. Tällainen puhdas eteerinen öljy ei oikein käytettynä tuota kehollesi myöskään vahinkoa.

Eteerisillä öljyillä on voitu myös ennalta ehkäistä sairastumisia ja/tai lääkärireissuja. Mietipä hetki, paljonko sinulta kuluu aikaa ja rahaa, kun lähdet hakemaan lääkäriltä apua flunssaan tai vaikka lapsen korvatulehdukseen? Kuinka monta puhelua soitat? Kuinka monella eri kulkuvälineellä asioit eri paikoissa? Paljonko sinulla kuluu lääkkeisiin rahaa tai jos sairastelujakso venyy pitkäksi, se voi vaikuttaa tuloihisi. Ja kauanko elimistölläsi kestää esimerkiksi toipua antibioottikuurista?

Antibioottien haittavaikutuksista lapsille sanotaan seuraavaa:

”Aineenvaihdunnan kautta antibioottikuurit lisäävät ainakin pikkulapsilla astman lisäksi ylipainoisuutta myöhemmällä iällä.  Antibioottien luontaista bakteeristoa häiritsevän vaikutuksen yhteydestä myös diabetekseen ja valtimotautiin on epäilyjä. Erityisen haavoittavia omalle hyödylliselle mikrobistolle ovat toistuvat antibioottikuurit alle kahden vuoden iässä.” (lähde: Terveyskirjasto.fi)

Tyhjästä ei kannata maksaa

Eteeristen öljyjen hintaa voidaankin verrata siihen mitä sillä hinnalla saat? Oma näkemykseni on, että niiden avulla voidaan luoda terveellinen, luonnonläheinen elämäntapa sekä ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea ja vahvistaa kehon omaa luonnollista immuniteettia. Yhdessä 15ml öljypullossa on noin 250 tippaa eteeristä öljyä, joten ne kestävät ja myös säilyvät hyvin. Sopiva kokoelma suosittuja öljyjä on melkein kuin luonnon lääkekaappi kotonasi. Ihmisten kokemukset puhuvat puolestaan!

Voisi miettiä myös niin päin, että jos ostat eteerisiä öljyjä halvalla, mistä silloin maksat? Tai mistä et maksa? Miten kasvin alkuperäiselle viljelijälle on maksettu palkkaa ja millaisissa olosuhteissa hän työnsä tekee? Mitä torjunta-aineita kasvin viljelyssä on käytetty? Onko laadun testaamisesta huolehdittu? Jos piparminttuöljy maksaa pari euroa tai frankinsensi kymmenen, mitä pullo mahtaa sisältää? Onko sitä laimennettu tai jatkettu synteettisesti? Uskaltaisitko testata sellaista tuotetta itseesi tai lapseesi?

Parempi kokonaisvaltainen hyvinvointi on asia jota ei voi rahalla mitata. Paremman hyvinvoinnin avain onkin ennaltaehkäisevä hoito ja elämäntapa, joka koostuu elämän kaikkien osa-alueiden tasapainosta. Laadukkaista ja turvallisista doTerra eteerisistä öljyistä on tullut osa meidän perheen perusarkea ja toivon että ne voisivat löytää tiensä yhä useampaan kotiin, itseasiassa kaikkiin Suomen koteihin! Arvosta itseäsi ja perhettäsi.

Kun ostat eteerisiä öljyjä, osta parhaita! Silloin tiedät mitä saat ja jokainen tippa on täynnä luonnon parantavaa voimaa!

Kauttani voit tilata Do Terra öljyjä. Täytä vain tilauslomake tai ota minuun yhteyttä.

Tästä artikkelista löydät tarkemmat tilausohjeet ja pääset eteenpäin.

Suosittelen kaikille uusille asiakkaille 10 suosituinta öljyä sisältävää Home Essentials kit– pakkausta joka sisältää myös aroma diffuuserin.