Kategoriat
Artikkelit Hyviä juttuja Kauneus ja terveys

Hiusten kasvivärjäys itse kotona

*sisältää mainoslinkkejä

Hiusten kasvivärjäys kotona ei ole kaikkien laji, mutta toistaiseksi sen kanssa on pärjännyt. Onhan siinä oma tunnelmansa! Tässä artikkelissa laitetaan Cultivators kasviväri hiuksiin.

Hiukset paksummiksi kasvivärillä

Aloitin noin vuosi sitten projektin jota voisi kutsua nimellä ”Ohuet hiukset paksummiksi”.  Hiusten oheneminen oli vaivannut minua jo pitkään ja päätin vihdoin tehdä asialle jotain. Halutessasi voit täältä lukea, miten kaikki alkoi. Artikkelista löytyy myös asiantuntevalta ekokampaajalta saatu lista erilaisista asioista, jota voi tehdä. Ja niitä asioita olen nyt sitten tehnyt noin vuoden.

***

Paksummat hiukset

Hiusten kasvivärjäys on yksi keino saada paksummat ja paremmat hiukset. Jos “hiukset paksummiksi” -aihe kiinnostaa, sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli.

Sinne olen koonnut listan KAIKISTA hiusprojektin aikana kirjoitetuista hius-artikkeleista sekä vinkkilistan, joka sisältää KAIKKI hyviksi koetut tuotteet, menetelmät ja muut vinkit saada paksummat ja terveemmät hiukset!

***

Huomaan selvästi hiusten irtoamisen vähentyneen ja kunnon parantuneen! Matka on varmasti pitkä ja vasta alussa mutta pohjalta on hyvä ponnistaa, eikö!

Kasvivärin valitsin siksi, että pointtina ei ole tällä kertaa edes itse värjääminen jonkin väriseksi. Haluan testata miten kasvivärin hyödyt vaikuttavat ohuisiin hiuksiini. Hiukseni ovat olleet luonnon tilassa jo pidempään ja olen hoitanut niitä muilla tavoilla. Haluan nähdä todelliset vaikutukset enkä kaunistella tuloksia kampauksilla tai kuvanmuokkauksilla.

Toivon kyllä, että sekin päivä vielä koittaisi kun innostun laittamaan hiuksiani! Toistaiseksi mennään melko lättänällä meiningillä ja tarkkaillaan hiusten kuntoa. Askel kerrallaan.

Maantienharmaa ja luonnollinen kasviväri hiuksiin

Tällä kertaa projektina on hiusten kasvivärjäys. Hiusten värjääminen hennalla on minulle tuttua jo lapsuudesta äitini kautta joten siitä on paljon kokemuksia. Olen värjännyt hiukset useasti punaisella perus hennalla.  Tällä kertaa en halunnut punaista enkä oranssia vaan hillitympää sävyä tai en sävyä juuri lainkaan. Maantienharmaat hiukseni ovat tietysti luonnollisen kauniit ilman väriäkin, mutta halusin kokeilla saisiko sävyyn hieman syvyyttä ja hiuksiin eloisuutta ja tietenkin myös lisää paksuutta.

Ensisijaisesti etsin siis mahdollisimman luonnollista ja väriltään jopa maantienharmaata hiusväriä. Pohdin *Cultivatorsin värien Walnut ja Chestnut välillä, sillä ne näyttivät kuvassa melko maantienharmailta. Olisin voinut valita myös Cassian, vaikka pakkauksen kuva näyttääkin blondilta. Cassia on kuitenkin ns. väritön väri eli sillä saa pelkät kasvivärin hyödyt hiuksille mutta ei oikeastaan väriä. Cassia voi toimia myös harjoitteluvärinä ensimmäistä kertaa kasvivärillä värjäävälle. Päädyin lopulta Brown- sävyyn, koska halusin lopputulokseen kuitenkin hitusen lämpöä.

Miksi värjätä maantienharmaalla värillä?

Siksi kun se on niin luonnollinen ja luonnollinen on nyt oikeasti muodissa? No ehkä niinkin, mutta minulle kasvivärin hyödyt ja hiuksia vahvistavat vaikutukset ovat nyt se juttu!

Kirjassa *Elävät hiukset – holistinen hiustenhoito, kerrotaan kaikista kasvivärjäyksen hyödyistä. Kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan tehden näin hiukset paksummiksi. Kasviväri hoitaa hiuksia ja myös hiuspohjaa. Kasvivärien sisältämät mineraalit ja proteiinit paikkaavat myös vaurioituneiden hiusten rakenteita. Hiukset vahvistuvat kuulemma kerta kerran jälkeen, ja väri suojaa hiusta niin, että sitä ei tarvitse leikata. Siitä on siis apua myös hiusten kasvattamisessa. Myös Hennan sanotaan vahvistavan hiusten kasvua.

Kirjassa on kuvasarja asiakkaan hiuksista, joihin kasvivärjäys on tehty noin kerran kuussa kahden vuoden ajan. Ainakin kuvien perusteella värjääminen on parantanut selvästi hiusten kuntoa ja ulkonäköä!

Jos saan aikaiseksi, aion tänä vuonna itsekin kokeilla tätä, eli värjätä hiukset usein kasvivärillä. Hiusten vahvistaminen tai vahvistuminen on tavoitteena. Jos en saa aikaiseksi värjätä kerran kuussa, niin voisin yrittää värjätä kerran kahdessa kuussa. Vuodessa se olisi siis 6-12 kertaa.

Hiusten kasvivärjäys kotona – Cultivator´s hiusväri kokemuksia

Tuotteeksi valitsin *Cultivatorsin monestakin syystä, esimerkiksi sen värivalikoimaa on helppo ”selata” ja katsoa pakkauksen esimerkkikuvasta halutun lopputuloksen sävyä. Minulla on kyllä Cultivator´sin hiusväristä kokemuksia, mutta nyt jotenkin havahduin siihen kuinka paljon kaviväreissä onkaan eri sävyjä. Lisäksi pakkaus on niin kuluttajaystävällisesti suunniteltu sisältäen kaiken tarvittavan, että se on helppo valinta.

Tavallisiin väreihin tottuneen on helpompi valita tutun oloinen pakkaus, kuin jokin pieni mystinen vihreää jauhetta sisältävä kuvaton Henna-paketti marketin alimmalta hyllyltä.

Kasvivärjäys ei tunnu niin hippimäiseltä puuhalta, kun pakkaus näyttää ”normaalilta”. Ei hippiydessä mitään vikaa ole, mutta huomaan kuinka oma hippiyteni tuntuu muuttuneen yhä näkymättömämmäksi. En enää käytä batiikkivärjättyjä vaatteita tai kimaltein koristeltuja huiveja. En edes kuuntele enää Janis Joplinia tai The Doorsia. Sisäinen hippini silti elää ja voi ihan hyvin.

Ja nyt värjäämään!

Hiusten kasvivärjäys kotona on sottaista hommaa ja jokseenkin hankalaa, mutta aina se on onnistunut! Ylipäätään hiusten värjäys kotona vaatii rohkeuden lisäksi oman henkisen tilan ja ajan ja oikean mielenlaadun. Mielellään myös jotain naposteltavaa.

Pesu

Hiukset pitää pestä ennen värjäämistä. Paras on pestä silikonittomalla syväpuhdistavalla shampoolla tai jopa jollain savi- tai merilevätuotteella (katso artikkelin lopussa ostoslista – vinkit). Savea ja merilevää käytetään poistamaan hiuksista ja hiuspohjasta raskasmetalleja ja muita epäpuhtauksia. Hoitoainetta ei pidä laittaa. Värin voi laittaa pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.

Hiusvärin sekoittaminen

Pakkauksesta löytyy 4 pussia värijauhetta sekä kertakäyttöiset käsineet ja myssy. Sekoitukseen käytän tavallista posliinikulhoa ja teelusikkaa.

Hiusten kasvivärjäys kotona
Sekoitan värijauheen mustaan teehen

Omiin hiuksiini käytin 2 pussia väriä. Yksi olisi melkein riittänyt mutta otin varman päälle. Olen aikanaan tottunut sekoittamaan hennan lämpimään tai kuumaan mustaan teehen ja niin tein nytkin. En tiedä onko sillä oikeasti värin syvyyteen vaikutusta mutta näin muistan joskus kuulleeni. Jauhe ja neste sekoitetaan kulhossa niin, että seos on sopivasti löysää, mutta kuitenkin hieman puuroista. Sellaista jonka pystyy levittämään hiuksiin.

Muut tarvikkeet

Vanha paita – Kannattaa pukea päälleen jokin vanha paita jossa tahrat eivät haittaa. Edestä avattava on kätevä, jotta lopuksi suihkuun mennessä sen saa helposti ja siististi pois päältä.

Lusikka – Jotkut käyttävät värin levittämiseen siihen tarkoitettua sutia tai pullasutia. Itse käytän vain teelusikkaa ja sormia.

Kostutettu talouspyyhe tai pari – Kannattaa olla käden ulottuvilla jotain kosteuspyyhkeitä joilla voi pyyhkiä kasvoja tai niskaa jos/kun väriä valuu tai tulee tahroja.

Vanhoja pyyhkeitä – näitä saattaa tarvita mihin vaan jos sotkua tulee.

Kasviväri hiuksiin – Värin levittäminen

Aloitan värin levittämisen otsalta. Laitan lusikallisen tai pari kerrallaan juuriin tai pituuksiin ja levitän / puristelen sormilla niin että suortuva kerrallaan on täysin värin peitossa. Värjätty osa on helppo ”liimata” sivuun, seuraavan suortuvan tieltä pois.

Värjään ensin helpoimmat paikat edestä. Etenen taaksepäin ja lopulta kun en enää näe kunnolla mitään pidän vain huolen että väriä on tarpeeksi. Möyhin ja levittelen sormin niin että tunnen väriä olevan kaikkialla.

hiusten kasvivärjäys kotona cultivators brown
Cultivators brown – kasviväri testissä.

Lopuksi myttään kaikki hiukset päälaelle ja laitan myssyn päähän. Tähän tarkoitukseen sopii myös mikä tahansa muovi- tai biopussi. Sen päälle laitan vielä pipon tai pyyhkeen lämpöä tuomaan. Lämpö tehostaa värin vaikutusta. Tässä kohtaa on myös hyvä putsata iholta ylimääräiset värit pois. Olen värjännyt hennalla myös ilman mitään myssyä/ pussia ja pyyhettä. Ilman niitä pää voi tuntua tosi kylmältä ja väri voi alkaa kuivumaan. Lopputulos on silti aina onnistunut.

Värin annetaan vaikuttaa 60-90 minuuttia. Pidempi aika antaa syvemmän värin.

Ennen ja jälkeen kuvat

Nyt voin kertoa omakohtaisia kokemuksia Cultivator´s brown sävystä. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Kuvissa eroa värin suhteen ei juuri huomaa mutta toisaalta se oli tarkoituskin. Halusinkin että väri vastaisi mahdollisimman hyvin omaa luonnollista väriäni ja se toteutui!

cultivator´s brown kokemuksia
Ennen värjäystä
cultivator´s brown kokemuksia
Värjäyksen jälkeen

Väri jatkaa jonkin verran syvenemistään 48 tuntia ja sen jälkeenkin. Huomaan hiuksiini tulleen ajan kanssa hieman juuri haluttua lämpöä. Ja ehkä hieman jonkinlaista hohdetta. Kuvasta tätä ei näe kun värjäyksestä on niin vähän aikaa. Ero on kuitenkin todella pieni.

Voisin sanoa, että Cultivatorsin Brown on keskiruskea tai vaaleanruskea hiusväri ainakin maantienharmaaseen tukkaan laitettuna. Siinä on pieni aavistus punaista ja lopputulos onkin juuri toivottu, melkeinpä huomaamaton mutta kuitenkin lämmin vaaleanruskea.

Tämä on oikein hyvä askel tässä kohtaa hiusmatkaani. Värjäys onnistui ja aion jatkaa näitä kasvivärjäilyitä tänä vuonna. Sävyä en aio muuttaa mutta ensi kerralla saatan valita cassian joka on vieläkin huomaamattomampi. Jos mieli muuttuu ja haluan enemmän syvyyttä ja sävyä, valitsen tummemman ruskean “Cultivator´s Dark Brown“.

Aion myös kokeilla elämäni ensimmäisetä kertaa energialeikkausta ja sanon samalla hyvästit luihulatvoille!

Ostoslista hiusten kasvivärjäys:

Loppuun laadin vielä pienen ostoslistan kaikille jotka haluavat koittaa kasvivärjäystä. Henkinen valmistautuminen värjäykseen voi alkaa siitä kun odottelee näitä tuotteita postista. Muut tarvikkeet voi ottaa jo valmiiksi esiin!

FLOW Cosmetics Saippuapala Rhassoul & Salt

Kotimainen tuote. Tuoksuton savea ja suolaa sisältävä tuoksuton saippua koko vartalolle ja hiuksille. Syväpuhdistaa ja hellii herkkää tai ongelmaistakin ihoa sekä hiuksia. Huipputuote värjäystä edeltävään pesuun!


Cultivators Kasvihiusväri Brown

Luomulaatuinen, luonnollinen, hellävarainen kasviväri ihan jokaiselle.
(Ei sisällä synteettisiä kemikaaleja, peroksideja, ammoniakkia, raskasmetalleja, PPD:tä, parabeeneja tai GMO-aineita)


Elävät Hiukset kirja

Elävät Hiukset – kirja

Holistinen hiustenhoito

Arja Kuuri-Riutta

Lukukerrasta toiseen hyödyllinen kirja kaikille jotka haluavat rakastaa hiuksiaan hellävaraisesti. Todella informatiivinen kirja kauniiden ja innostavien kuvien kera. Tämä kirja saattaa aiheuttaa rakkautta omia hiuksia kohtaan.


Raakasuklaa Inkivääri

Foodin

Kotimainen Luomu

Naposteluun! Hiusten värjäys on kovaa työtä joten huvitkin täytyy miettiä sellaiseksi että jaksaa. Suosittelen näitä ihania isoja suklaakuorrutteisia inkiväärinpaloja värjäyksen tueksi 🙂