Kategoriat
Artikkelit Eteeriset öljyt Hyviä juttuja

Aroma Diffuuseri

*sisältää mainoslinkkejä

Hyödyt, kokemuksia, hinta, hankinta ja käyttö

Diffuuseri, aroma diffuuseri, diffuusori, aroma diffuusori, aromaattinen diffuusori, sumutindiffuuseri, ultraääni diffuusori, höyrystin, ilmankostutin, aromilamppu, aroma hajotin, aromaterapia diffuusori, nebulisaattori, tuoksulyhty…

DoTerra Petal Diffuuseri
Oma suosikkini DoTerra Petal 2.0 diffuuseri. Artikkelin lopussa lisää tästä diffuuserista.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Mikä on diffuuseri / diffuusori?

Itse käytän sanaa *diffuuseri. Se on laite, jonka avulla eteerisiä öljyjä höyrystetään tai muuten tuodaan huoneilmaan.  Voit käyttää diffuuseria kotona tai vaikka autossa. Se on helppo tapa luoda tilaan luonnollinen ja ekologinen, hyvä huonetuoksu. Eteeriset öljyt ovat mitä parhain tapa tehdä tee se itse /diy huonetuoksu. Voit aina myös sekoittaa eri öljyjä keskenään ja luoda kotiisi yhä uusia tunnelmia juuri sinulle mieluisimmista öljyistä! Tuoksun lisäksi saat nauttia eteeristen öljyjen muista aromaterapeuttisista hyödyistä.

Yhä useammasta kodista löytyy jo höyrystin.

Itse jakaisin höyrystimet kahteen osaan: diffuuserit ja nebulisaattorit.

Lisäksi on olemassa kynttilällä kuumentavia tuoksulyhtyjä ja erilaisia esineitä joihin öljyjä voi tiputella. Tällainen esine voi olla esim jokin kivi tai puinen koriste-esine. Kuumennus voi tuhota öljyjen hyödyllisiä ainesosia ja koriste-esineestä tuoksu ei leviä huoneilmaan yhtä tehokkaasti kuin höyrystimellä.

Diffuuserin vesisäiliöön laitetaan vettä ja eteerisiä öljyjä. Laite höyrystää öljyt huoneilmaan vesihöyryn mukana. Diffuuseri on siis samalla ilman kosteuttaja. Se on myös paljon edullisempi ja kauniimpi kuin monet ilmankosteuttajan nimellä myytävät laitteet. Parissa tunnissa vettä haihtuu ilmaan noin 0,5 – 1 dl.

Lue myös artikkelini DIY huonetuoksu reseptejä.

Nebulisaattorissa sen sijaan ei käytetä vettä, vaan sinne annostellaan pelkkiä öljyjä. Nebulisaattorista saatetaan joskus käyttää myös sanaa diffuuseri tai diffuusori.  

Kumpikaan näistä laitteista ei kuumenna öljyä, vaan sumuttaa sen huoneilmaan kuumentamattomasti. Useimmiten höyrystimet toimivat ultraääni – teknologialla. Näin eteeristen öljyjen hyödyt ja rikkaat ainesosat säilyvät tallessa eivätkä ne tuhoudu! Tämän merkitys korostuu, kun käytössäsi on puhtaat ja laadukkaat eteeriset öljyt ja nimenomaan haluat hyötyä niiden aromaterapia- vaikutuksista.

Diffuuserin käyttö ja omia kokemuksia.

Kukapa ei nauttisi kodikkaista hetkistä

Sisustaminen ja kotoilu, hygge, ovat olleet pitkään jo nousussa ja onhan se ihana luoda kotiin viihtyvyyttä ja oikeaa tunnelmaa. Eteeristen öljyjen avulla saa kotiin ihanan tuoksun, joka voi olla esimerkiksi joko tunnelmaa piristävä tai rauhoittava, talvella kenties jouluinen ja kesällä (tai kesän kaipausta potevalle) huumaavan trooppinen!

Diffuuserilla on helppo myös yhdistellä eri öljyjä. Voit valita vaikkapa jotain eksoottista makeaa kukkaistuoksua kuten Laventeli, Ylang ylang ja raikkaita sitruksen tuoksuja, kuten Bergamot tai Greippi. Tähän löytyy paljon myös valmiita reseptejä.

Voit myös hankkia kokonaisen kirjan *diffuuseri resepteistä

Joitain öljyjä , kuten doterra OnGuard- seosta voi käyttää taudinaiheuttajien poistamiseen huoneilmasta. OnGuard -eteerinen öljy on kehitetty immuniteetin vahvistamiseen ja höyrystäminen on todella helppo ja miellyttävä tapa käyttää sitä.

Alkuinto – kyllästyminen – uudelleen löytäminen

Oma kokemukseni kulkee alkuinnostuksen ja pienen kyllästymisen kautta muutamiin vakiintuneisiin suosikkitapoihin käyttää diffuuseria. 

Itse käytän diffuuseria eniten öisin. Laitan siihen jotain rauhoittavaa tuoksua kuten kaikille tuttua takuuvarmaa unettavaa laventelia tai raikkaampaa vastustamatonta mutta myös rauhoittavaa bergamotia. Muita suosikkejani illalla diffuuserissa ovat hengitystie-öljyseos Air (jos olo on tukkoinen) tai allergiaöljyksi kutsuttu kolmen öljyn seos sitruuna-piparminttu-laventeli.

Lisäksi tietokoneella työskennellessäni käytän diffuuserissa öljyjä, joita pidetään joko keskittymistä edistävinä (Piparminttu), stressiä poistavina (doterra Wild Orange tai doterra- seokset Balance ja Adaptiv) tai joiden katsotaan olevan hyväksi aivotoiminnalle (Frankinsensi ja Copaiba)

Kolmas suosikkitilanne diffuuserin käyttämiseen on siivouspäivä. On ihana ottaa siivousurakan päätteeksi kauniina kiiltävässä kodissa pieni lepohetki. Silloin käytän useimmiten joko viileää Eucalyptusta tai jotain raikasta sitrusöljyjä kuten Limeä tai Appelsiinia.

Mistä diffuuserin voi ostaa / diffuuserin hinta?

Diffusereita voi ostaa yhä useammasta paikasta.

Hinnat liikkuvat muutamista kympeistä noin sataan euroon tai yli.

Puhdas+ Aroma Diffuser AD-18

*Puhdas+ Aroma Diffuser AD-18

Ultraääni, valo, ajastin.

Puhdas+ Aroma Diffuser AD-12

* Puhdas+ Aroma Diffuser AD-12

Ultraääni, monivärivalo, ajastin,sammuu itsestään, hienojakoinen sumute, 3 värivaihtoehtoa, tilavuus 400ml

Tuisa Salt Aroom Suola-Aroma Diffuuseri Aurora

*Tuisa Salt Aroom Suola-Aroma Diffuuseri Aurora

Ultraääni, monivärivalo, ajastin, Automaattinen virrankatkaisu, suolaterapia ja aromaterapia samassa laitteessa, tilavuus 300ml

valkoinen Puhdas+ Aroma Diffuuseri

*Puhdas+ Aroma Diffuser

Ultraääni, monivärivalo, sammuu itsestään, Tilavuus 160ml

Puhdas+ Aroma diffuuseri
keraaminen

*Puhdas+ Aroma diffuuseri
keraaminen

Ultraääni, monivärivalo, sammuu itsestään, tilavuus 100ml, ajastin jossa valittavissa yhtäjaksoinen höyry tai 30 sekunniin intervalli.

Puhdas plus aroma diffuuseri Norsu

*Puhdas plus aroma diffuuseri, Norsu

Ultraääni, Monivärivalo, sammuu itsestään 8 tunnun jälkeen, tilavuus 120ml

Puhdas+ aroma diffuuseri Ultra sonic

*Puhdas+ aroma diffuuseri Ultra sonic

Ultraääni, monivärivalo, sammuu automaattisesti, tilavuus 700ml

Puhdas+ Aroma diffuuseri AD-9

*Puhdas+ Aroma diffuuseri AD-9

Ultraääni, monivärivalo, sammuu itsestään, ajastin 1,3,tai 6 tuntia,, 3 eri värivaihtoehtoa, tilavuus 200ml

Osta verkosta:

DoTerra diffuuserit

Edustamani Doterran valikoimiin kuuluu noin 3-5 eri diffuuseria (saatavilla olevat mallit vaihtelevat), joista Petal 2.0 -diffuuseri on yleisin ja suosituin. Se kuuluu myös ”Home Essentials kit” -aloitus pakkaukseen.

“Home Essentials kit”-aloituspakkaus sisältää 10 suosituinta öljyä 15ml pulloissa (paitsi Deep Blue 5ml) sekä Petal 2.0 – diffuuserin. Tuo pakkaus on siis erinomainen vastine rahalle ja saat yli 100€:n edun verrattuna siihen, jos tilaisit tuotteet erikseen ostoskoriin lisättynä. Lue lisää Home Essentials Kitistä täältä.

Jos olet jo asiakkani, voit milloin tahansa tilata ”Home Essentials kit”- aloituspakkauksen oman sivustosi kautta. Se ei ole tarkkoitettu pelkästään uusille asiakkaille.

Voit myös milloin tahansa tilata tukkuhintaan kaikkia saatavilla olevia diffuusereita itsellesi tai vaikka ystävälle. Diffuuseri on myös hyvä tupaantuliaislahja, rippilahja, häälahja tai valmistujaislahja!

Jos et vielä ole asiakas, voit tehdä ensitilauksesi täältä tai laittaa minulle viestiä yhteydenottolomakkeella, niin teen tilauksen joko puolestasi tai kanssasi.

doTERRA diffuuserit

Laita minulle viestiä yhteydenottolomakkeella niin rekisteröin sinut asiakkaaksi. Sieltä kautta voit lähettää minulle myös kysymyksiä jos sellaisia herää. Täältä voit rekisteröityä myös itsenäisesti. Tuotteet lähetetään AINA suoraan kotiovellesi!

Palvelen sinua aina tarpeesi mukaan.

doTerra PETAL 2.0 DIFFUUSERI

PETAL 2.0 DIFFUUSERI

Suosituin!
Kuuluu Home Essentials-kit aloituspakkaukseen.

DoTerra Petal 2.0 diffuuseri

PETAL – Ominaisuudet:

Ultraääni-höyrystin
Muotoilu: Pyöreä, moderni mutta maanläheinen muotoilu
Kattavuus: 30m2
Ajastin: 2h, 6h, sekä 12h jaksotettu
Valo: Valkoinen valo jonka voi laittaa diffuuserin käydessä joko päälle tai pois.

Jaksotettu ajastintoiminto tarkoittaa sitä, että diffuuseri  on hetken päällä, sammuu hetkeksi ja on taas hetken päällä ja niin edelleen. Tämä vaikuttaa mm. siihen että hajuaistin tottuessa tuoksuun sitä ei välttämättä alun jälkeen havaitse, mutta jaksotettuna tuoksun aistii yhä uudestaan kun siihen tulee myös taukoja. Tämä on myös hyvä tapa käyttää laitetta koko päivän tai koko yön. Itse käytän öisin 2h toimintoa.

doTerra Lumo Diffuuseri

LUMO DIFFUUSERI

Kuuluu Natural Solutions -aloituspakkaukseen

LUMO – Ominaisuudet

Ultraääni-höyrystin
Muotoilu: Yksinkertainen muoto, kaksivärinen luonnonläheinen väritys
Kattavuus: 50 m2
Ajastin: 2h, 5h sekä
10 h jaksotettu käyttö eli 4min on/4min off
Valo: 7 eri värivaihtoehtoa

Katso video, jossa tehdään “Summer evening diffuser blend” -tuoksu LUMO diffuuseriin


DoTerra Pilot johdoton diffuuseri

PILOT DIFFUUSERI

Ei aina saatavilla

PILOT – Ominaisuudet

Ultraääni
Erityistä: Kannettava ja ladattava LANGATON diffuuseri! Voit ottaa sen helposti mukaan vaikka töihin tai käyttää jopa autossa! (Voi käyttää myös normaalin verkkovirralla toimiaan diffuuserin tapaan.)

Muotoilu: Muodoltaan kätevän pieni lieriö ja suunnittelussa huomioitu vastuullisuus ekologisia materiaaleja hyödyntämällä.
Kattavuus: 23 m2
Ajastin: säädeltävä ajastintoiminto jopa 4 h jatkuva käyttö ja max. 8h jaksotettu käyttö
Valo: Kirkas, lämmin, ympäristön mukainen valo

Katso video Pilot diffuuserista.

Millainen on hyvä tai paras diffuuseri juuri sinulle?

Rajaa budjettisi. Paljonko diffuuseri voi maksaa? Haluatko ehkä ostaa ensin jonkin halvan kokeiluun ja kokeilun jälkeen – kun tiedät tarkemmin millaisen haluat – hankkia toisen ja panostaa siihen myös rahallisesti enemmän.

Millaisesta ulkonäöstä sinä pidät?

Diffuuseri on myös sisustuselementti. Muodot ja värit vaihtelevat. Jollekin tämä saattaa olla jopa se tärkein ominaisuus.

Mieti minkäkokoisessa tilassa käytät diffuuseria?

Diffuuserin tiedoissa on usein maininta siitä, kuinka suureen tilaan se soveltuu. Suurin osa diffuusereista on kuitenkin suunniteltu ihan tavalliselle kotikäyttäjälle tavallisiin koteihin joten valtavia eroja tässä ei ole.

Ajastin- ja valotoiminnot

Useissa diffuusereissa on myös valo-ominaisuus, joka tuo oman tunnelmansa. Sen lisäksi että voit eteerisiä öljyjä käyttämällä ikään kuin sisustaa tuoksuilla, voi diffuuserisi olla samalla kaunis sisustuselementti. Joissain diffuusereissa on myös värillisiä valoja ja niitä voi vaihdella.

Ajastintoiminnon avulla voit valita milloin diffuuseri sammuu tai millä tavalla se on päällä. Yleisiä aikoja ovat 1, 2, tai 4h tai pidempiä aikoja jolloin diffuuseri toimii jaksottaisesti.

Jaksotettu ajastintoiminto tarkoittaa sitä, että diffuuseri on hetken päällä, sammuu sitten hetkeksi itsestään, kunnes jatkaa taas ja niin edelleen. Tämä vaikuttaa mm. siihen että hajuaistin tottuessa tuoksuun sitä ei välttämättä alun jälkeen havaitse, mutta jaksotettuna tuoksun aistii yhä uudestaan kun siihen tulee myös taukoja. Tämä on myös hyvä tapa käyttää laitetta koko päivän tai koko yön.

Itse käytän öisin doTerran Petal-diffuseria niin, että laitan siitä valon pois päältä ja valitsen 2h ajastimen. Eli laite on ilman valoa, pelkkä höyrystin päällä 2 tuntia, jonka jälkeen se sammuu itsestään.

Diffuuseri ja lemmikkieläimet

Jos sinulla on kissa, koira tai muita lemmikkieläimiä, anna heille mahdollisuus poistua huoneesta jossa käytät diffuuseria ja sammuta laite, kun lähdet pois kotoa. Tämä pätee muihinkin kodissa käyttämiisi voimakkaisiin tuoksuihin. Olen huomannut ihmisissä ehkä liiankin suurta varovaisuutta tämän asian kanssa jopa niin että eteerisiä öljyjä ei uskalleta käyttää ollenkaan!

Itse ajattelen niin, että aidot puhtaat teeriset öljyt ovat luonnossa esiintyviä aineita / tuoksuja, joita eläimet osaavat luontaisesti joko vältellä tai toisaalta hakeutua niiden luo. Uskon myös, että käytämme usein kodeissamme monia suorastaan myrkyllisiä tuoksuvia aineita huomaamattamme ja lemmikkimme altistuvat niille päivittäin. Tällaisia aineita ovat esimerkiksi hajuvedet, tuoksukynttilät, hiustuotteet, ja todella monet erilaiset ja eri paikoissa käytettävät kodin ja pyykin pesuaineet.

Anna lemmikkisi ilmaista käytöksellään mistä tuoksuista hän mahdollisesti pitää ja mikä saa hänet poistumaan toiseen huoneeseen. Oletko muuten kiinnittänyt tähän asiaan huomiota hajuvettä, deodoranttia tai pyykinpesuainetta valitessasi?

Lue lisää aiheesta lemmikit ja eteeriset öljyt täältä.

Diffuuseri kotiin, työpaikalle tai autoon

Yleisintä on käyttää diffuuseria kotona, mutta öljyjä voi helposti käyttää myös esimerkiksi autossa. Ihanan tuoksun saamiseksi autoon riittää hyvin myös muutaman öljytipan tipauttaminen auton penkin kulmaan tai niskatyynyyn. Eteeriset öljyt haihtuvat muutamassa päivässä pois, joten ”väärää tuoksua” ei tässä kannata pelätä. Jos pullo kuitenkin sisältää valmiiksi esim jotain laimennusöljyä kuten kookosöljyä (esim. doTerra Balance-öljyseos), se voi jättää tahran, sillä puhdas eteerinen öljy on haihtuvaa.

Eräs kotikonsti on laittaa eteeristä öljyä puiseen pyykkipoikaan ja laittaa se kiinni auton puheltimeen. Näin voit ohjata tuoksun vaikka suoraan kasvoillesi! 

Autoöljyiksi sopii todella moni öljy, kuten vaikka puuverstaan tuoksuinen doTerran Setri -öljy, raikkaat doterra Sitruuna, Sitruunaruoho (lemongrass) tai Greippi, metsäisen rauhoittava doterra Siberian Fir (siperian pihtakuusi), lämmin ja myös hieman metsäinen doTerra Balance -seos, stressin oireisiin kehitetty doterra Adaptiv tai ajatuksien kirkastamiseen käytetyt Piparminttu ja Rosmariini.

Lopuksi

Diffuuseri on erinomainen ja todella helppo laite eteeristen öljyjen käyttöön! On kiva huomata miten yhä useampi sisustus blogi tai instagram -tili on myös tuonut niitä esille. Suosittelen lämpimästi hankkimaan diffuuserin kotiin!

Lue myös artikkelini
Paras diffuuseri etsinnässä