Kategoriat
Eteeriset öljyt

Miksi ja miten aloin käyttää eteerisiä öljyjä?

Tarinani siitä, miten tutustuin doTerra eteerisiin öljyihin ja miksi aloin käyttää niitä.

Tutustuin doTerra eteerisiin öljyihin ystäväni kautta, joka esitteli ne minulle alkuvuonna 2019. Kaikki mitä kuulin, oli uutta ja todella kiinnostavaa! Eteeriset öljyt, niiden käyttö ja vaikutukset avasivat uuden maailman, johon halusin tutustua. 

Raikkaita sitrusöljyjä

Eteeriset öljyt ja tuoksuyliherkkyys oireet

Pidin (ja pidän edelleen) itseäni tuoksuherkkänä. Olin siinä luulossa, että en juurikaan siedä tuoksuja, enkä halua niitä kotiini. En käytä hajuvesiä, koska saan niistä helposti päänsärkyä ja huonovointisuutta. Huomaan helposti jos seurassani joku pesee vaatteensa voimakkaasti tuoksuvilla pesuaineilla.  Pesuaineet ja muut kodin- ja kauneudenhoitoon liittyvät tuotteet olen ostanut enimmäkseen tuoksuttomina.

En silti ole herkimmästä päästä. Tiedän ihmisiä, joiden tuoksuyliherkkyys häiritsee arkea minua enemmän. Mutta jotkut heistäkin ovat pystyneet käyttämään eteerisiä öljyjä. 

Ystäväni oli siis kutsunut minut öljyesittelyyn. Kun tulin tilaan missä öljyesittely oli, ajattelin ensimmäisenä, että minun pitää varmaan livahtaa kesken pois. Tilassa tuoksui nimittäin jokin eteerinen öljy ja arvelin päänsäryn tai tuoksuahdistuksen alkavan jossain vaiheessa… Toisin kuitenkin kävi.

Vähän ajan päästä en enää huomannut tilassa olevaa tuoksua, eikä siitä aiheutunut minulle mitään oireita! Lisäksi oli suorastaan miellyttävää nuuhkia monia tuttuja sekä tuntemattomia luonnon tuoksuja pienistä pulloista. Bussimatkalla esittelystä kotiin mietin, kuinka ihana olisi vielä nuuhkaista herkullista piparminttuöljyä.

Eteeriset öljyt ja allergia

Esittelystä jäi tuoksujen lisäksi mieleen eteeristen öljyjen käyttö allergian oireisiin. Suurin osa asioista myös unohtui saman tien, sillä uutta asiaa oli paljon! Ystäväni mainitsi, että eteerisiä öljyjä yhdistämällä saadaan aikaan seos, jota kutsutaan myös nimellä ”luonnon antihistamiini”.  Olin kärsinyt kausiallergian oireista noin kymmenen vuotta ja syönyt apteekin antihistamiineja aina keväästä syksyyn saakka.

Eteeristen öljyjen lääkinnällinen käyttö aiheena on toisinaan kuuma peruna, sillä lääketieteellisiä väittämiä öljyistä ei tulisi esittää. Historia ja ihmisten kokemukset kuitenkin osoittavat öljyjen voiman. Yhä useampi ihminen voi itse kertoa kokemuksistaan.  Tieteellisiä tutkimuksiakin on vuosi vuodelta enemmän. Myös eteeristen öljyjen käyttö sisäisesti jakaa mielipiteitä. DoTerra eteeriset öljyt eroavat muista merkeistä moninkertaisen ja läpinäkyvän testausprosessin takia ja niitä käytetään sisäisesti ympäri maailmaa. Itse aloitin siis eteeristen öljyjen käytön juuri sisäisesti.

Öljypakettien hinnat mietityttivät aluksi. Sitten pohdin, paljonko maksaa lääkärikäynti matkoineen ja paljonko siihen kuluu sekä aikaa että vaivaa. Lisäksi lääkkeet maksavat. Jos lääkärikäyntejä tulee muutamia, on öljypaketin hinta nopeasti kasassa. Lisäksi doTerran eteeriset öljyt ovat 100% luonnontuotteita, niillä ei ole sivuvaikutuksia eivätkä ne aiheuta riippuvuutta. 

Eteerisiä öljyjä pidetään oikein käytettyinä erittäin turvallisina. Lisäksi ne ovat voimakkaita ja tehokkaita ja kestävät pitkään. Usein riittää yksi tippa! 

“Allergiaöljyt”

Päätin ostaa doTerra Home Essentials kit -pakkauksen ja aloittaa testaamisen ns. allergiaöljyistä. Kutsun Home Essentials kit- pakkausta luonnon kotiapteekiksi ja mielestäni jok’ikisessä kodissa olisi hyvä olla sellainen! Paketin lisäksi hankin purkillisen tyhjiä kapseleita (Veggie caps) sekä laadukkaan tuoksuttoman juoksevan kookos- laimennusöljyn (Fractionated coconut oil) joiden avulla öljyjen käytön aloitus oli helppoa. Home Essentials kit sisältää nuo “allergiaöljyt”.

Katso pakettien hinnat täältä

Tilaa Home Essentials kit täältä (toimitus kotiovelle n.1,5 viikossa)

Allergiaöljyksi kutsutaan kolmen öljyn yhdistelmää; sitruuna-piparminttu-laventeli. Päätin aloittaa ottamalla yhden tipan jokaista kerran päivässä. Tiputin siis jokaista yhden, yhteensä kolme tippaa, tyhjään vegaaniseen kapseliin (doTerra veggie caps), joka nielaistaan veden kanssa normaalin lääkekapselin tavoin. 

Allergian oireeni loppuivat kuin seinään… Tuntui oudolta ja sitä oli vaikea uskoa todeksi. Mutta sen jälkeen (tätä kirjoittaessa kulunut aikaa n.2.v) en ole syönyt yhtäkään apteekin allergialääkettä. Aluksi olin skeptinen kuten jostain syystä moni muukin on. Mutta kun oireet loppuivat kerrasta, en voinut kuin ihmetellä ja uskoa öljyjen ihmeelliseen voimaan!

Nykyään otan allergia-öljyt kolmella tavalla tilanteesta riippuen. Joskus sisäisesti kapselissa, joskus höyrystän niitä diffuuserilla pitkin päivää tai öisin. Joskus hieron kaikkiam kolmea öljyä jalkapohjiin tai ranteiden sisäpintaan laimennettuina. Minulla on laukussa myös aina mukana minipullo, joka sisältää valmista seosta. Jos tunnen allergian oireita, napautan 1-2 tippaa suoraan suuhun tuosta minipullosta. 

Luonnonmukainen itsehoito eteerisillä öljyllä

Olen aina ollut luonnonläheinen ihminen enkä ole ihan helposti popsinut esim. lääkekuureja. Luonnonläheinen elämä on minulle tärkeä asia ja ajatus luonnollisesta tavasta tukea kehon toimintoja tuntui heti omalta. Uskon, että sama luoja joka loi minut, loi luonnon ihmisen iloksi, suojaksi, ravinnoksi ja terveydeksi.

Ja koska sain hetkessä avun pitkään jatkuneisiin allergian oireisiini en voi kuin suositella ihan jokaista kokeilemaan puhtaita ja laadukkaita sekä eettisesti tuotettuja doTerra eteerisiä öljyjä! Voit yllättyä kuinka paljon niillä voikaan tehdä kunhan malttaa alussa hieman opetella. Ja sitä varten opastankin asiakkaitani kädestä pitäen öljyjen käytön alkuun! Yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään! 

Alussa asiat saattavat tuntua uusilta ja hankaliltakin, mutta kannattaa luottaa prosessiin ja opetella yksi asia kerrallaan. Meidän perheessä käytetään öljyjä päivittäin ilman että sen kummemmin edes ajattelemme sitä. Jokainen perheen jäsen tietää mikä öljy sopii mihin. Ne ovat solahtaneet arkeen siinä missä muutkin arjen rutiinit. Jotkut öljyt löytyvät jääkaapista, toiset ovat aina yöpöydällä, jotkut kylpyhuoneessa ja niin edelleen.

Öljyt ovat jännittävä ja tuoksuva harrastus tai oikeastaan elämäntapa, jossa uuden oppiminen ja löytäminen ei lopu! Ja kaupanpäälle saa runsaasti iloa ja terveyttä luonnollisesti! 

Haluatko kuulla lisää öljyistä tai tilata eteerisiä öljyjä kotiisi?

Haluatko tilata Home Essentials kitin (sisältää myös ”allergiaöljyt”) ja aloittaa öljyjen käytön? Home Essentials kit sisältää öljyt päästä varpaisiin. Öljyt ovat monipuolisia ja suosituimmat öljyt sopivat moiniin eri käyttötarkoituksiin / haasteisiin. Olipa haasteesi siis lähes mikä tahansa, tällä 10 öljyn setillä pääset varmasti alkuun ja pääset testaamaan öljyjä juuri sinua kiinnostavalla tavalla. 

Haluatko tilata vain allergiaöljyt? Täältä pääset eteenpäin!

Jos et halua toimia itsenäisesti, voit aina laittaa minulle viestiä Facebookin tai Instagramin kautta.

Haluatko saada kätevän ilmaisen minipullo-setin?

Järjestä esittely eli workshop. Saadaksesi tämän ihanan lahjan, sinun täytyy vain kutsua ihmisiä paikalle ja minä hoidan loput!

Esittely voi olla kotona tai muussa hyvässä tilassan. 200 km säteellä Tampereelta 🙂 

Esittely voi olla myös virtuaalisesti zoomissa. Silloin osallistua voi siis vaikka ulkomailta asti! 

Lue lisää workshopista täältä