Kategoriat
Artikkelit Eteeriset öljyt Hyviä juttuja

Paras diffuuseri etsinnässä

*sisältää mainoslinkkejä

paras diffuuseri etsinnässä
Millainen on juuri sinulle sopiva kaunis ja paras diffuuseri?

Diffuuserin suosiolle ei näy loppua eikä ihme. Yhä useampi haluaa hankkia kotiinsa kauniin höyrystimen eteeristen öljyjen höyrystämiseen. Ihanat tuoksut tekevät kodista entistä kodikkaamman ja niillä voidaan vaikuttaa erilaisiin henkisiin tai fyysisiin tuntemuksiin tai oireisiin. Mutta millainen sitten on paras diffuuseri tai mikä on suola diffuuseri?

Joissain diffuusereissa on samassa myös suolaterapia laite. Se onkin vielä hieman tuntemattomampi juttu, mutta tutustumisen arvoinen!

Yhä useampi nettikauppa tai muu liike myy diffuusereita ja niiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä sataan tai kahteen sataan euroon.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on diffuuseri / Mitä diffuuseri tekee?

Diffuuseri on vesihöyrystin jonka avulla eteeristen öljyjen tuoksut saadaan leviämään huoneilmaan. Diffuuseriksi voidaan kutsua myös koristeellisia esineitä joihin eteerisiä öljyjä voi tiputella tai nebilisaattoria joka toimii ilman vettä. Diffuuseri on sama asia kuin diffuusori tai aroma diffuusori. Niissä on kuitenkin jonkin verran eroja. Jotkut käyttävät diffuuseri -sanaa myös kynttilällä lämpiävästä tuoksulyhdystä.

Mikä on suola aroma diffuuseri?

Suola aroma diffuuseri tai suolaterapia laite on höyrystin, jonka avulla suolan hiukkaset vapautuvat huoneilmaan ja suolan terveysvaikutukset pääsevät hengityksen mukana keuhkoihin ja siten myös muualle kehoon. Tavalliseen diffuuseriin ei voi laittaa suolaa.

Mistä diffuusereita voi ostaa?

Diffuusereita saa yhä useammasta paikasta. Seuraavat nettikaupat myyvät mielestäni hyviä ja luotettavia keskihintaisia diffuusereita. Hinta, laatu ja muut ominaisuudet kuten äänenvoimakkuus tai ajastintoiminnot vaihtelevat paljon.


Lue eteenpäin. Olen koonnut tämän artikkelin loppuun muutamia kyseisistä kaupoista saatavia keskihintaisia mielestäni hyviä diffuusereita (myös suola diffuuseri + suola) ja kerron niiden tärkeimmistä ominaisuuksista.

Mitkä ovat diffuuserin haitat?

Diffuuserilla ei juurikaan ole haittoja sen enempää kuin muillakaan tavallisilla sähkölaitteilla tai tuoksuilla. Jos jokin tuoksu aiheuttaa esimerkiksi pahoivointia tai muita oireita, sitä ei kannata käyttää.

Usein ikävät reaktiot saattavat kuitekin johtua esimerkiksi huonolaatuisista tuoksuöljyistä, jotka eivät ole luonnon aitoja eteerisiä öljyjä vaan epämääräisiä synteettisiä kemikaalikoktaileita. Eteeristen öljyjen laadulla on väliä!

Eläintaloudessa diffuuseria ei saisi jättää päälle silloin jos eläin on yksin kotona. Eläimelle kannattaa muutenkin varata mahdollisuus poistua toiseen huoneeseen jos höyrystetään voimakkaita tuoksuja. Tämä sama tosin pätee myös esim kynttilöihin  / tuoksukynttilöihin tai voimakkaisiin hajuvesiin.

Mistä tiedän mikä on paras diffuuseri?

Diffuuseria valitessa kaksi kriteeriä ovat varmasti ylitse muiden. Hinta ja ulkonäkö. Nämä kaksi asiaa ovat tietysti mielessä mitä tahansa hankittaessa. Laatu ja kestävyys ovat tietysti myös tärkeitä ominaisuuksia

1. Hinta.
Paljonko diffuuseri saa maksaa, eli oma budjetti. Ja kuinka suuri merkitys hinnalla juuri sinulle on.

2.Ulkonäkö
Millainen on kaunis diffuuseri? Onko se pieni ja siro vai isompi? Huomaamaton vai näyttävä? Muodot vaihtelevat pyöreästä kulmikkaaseen ja lieriöstä norsunmuotoiseen ja värivalikoimakin kasvaa kokoajan. Monissa diffuusereissa voi valita myös eri värisiä valoja.

3.Laatu
Laatua on vaikea varmistaa etukäteen, mutta hinta kertoo aina jotain. Nettikauppojen arvosteluosiot kannattaa vilkaista. Itse suosin suosituimpia tuotteita silloin kun oma arvostelukyky ei ole terävimmillään. Eli jos jotain tuotetta myydään useassa kaupassa ja siellä näkyy olevan myös hyviä arvosteluita, siihen on helppo luottaa. Sellaisia tuotteita olen valinnut alle arvioitaviksi.

4.Muut asiat

Näiden lisäksi valintakriteeri voi olla joku muu. Diffuusereissa on esimerkiksi eri kokoisia vesisäiliöitä ja yleensä mitä isompi säiliö, sen pidempi käyttöaika on yhdellä kerralla. Vettä voi toki käydä lisäilemässä pienempään diffuuseriin. Ajastintoiminnot poikkeavat jonkin verran toisistaan eikä ajastimen olemassaolo tarkoita joka diffuuserissa samaa.

Parhaat diffuuserit

Suosittujen diffuusereiden vertailu

1.

puhdas plus valkoinen diffuuseri
  • Puhdas+ Ultrasonic Aroma Diffuuseri AD02, 160 ml

Neutraalilla ulkonäöllä varustettu kokovalkoinen aroma diffuuseri eteerisille öljyille tai ilman kosteutukseen.

Tämä diffuuseri on saanut eri nettikaupoissa hyviä arvosteluita eikä ihme sillä se on monella tavalla hyvin tavallinen. Siinä ei ole mitään erikoista tai ylimääräistä. Ulkonäkö sopii monen kodin sisustukseen ja itsestään sammuminen veden loputtua on hyvä ominaisuus turvallisuuden kannalta.

Hintakin on keskitasoa tai alle. Sopii hyvin ensimmäiseksi diffuuseriksi.

Ultraääni- diffuuseri
Monivärivalo jossa 7 värivaihtoehtoa
Sammuu itsestään veden loputtua
Hienojakoinen sumute
Tilavuus 160ml

*Osta tästä

2.

Kaunis diffuuseri
  • Puhdas+ Ultrasonic Aroma Diffuuseri AD12, 400ml

Orgaanisesti muotoiltu Puhdas plus aroma diffuuseri eteerisille öljyille tai kevyeeseen ilman kosteutukseen. Artikkelin kirjoitushetkellä saatavissa kolmessa eri värissä.

Tämä diffuuseri on saanut eri nettikaupoissa paljon erinomaisia arvosteluita asiakkailta, joilla on tästä kokemuksia. Edelliseen verrattuna yli tuplasti isompi vesisäiliö. Erityispiirteenä kaunis muotoilu.

Ultraääni- diffuuseri
Monivärivalo jossa 7 värivaihtoehtoa
Sammuu itsestään veden loputtua
Hienojakoinen sumute
Ajastintoiminto 1, 3, tai 6 tuntia
3 eri värivaihtoehtoa
Tilavuus 400ml

*Osta tästä

3.

suola diffuuseri
  • Tuisan Salt Aroom Suola-Aroma Diffuuseri Aurora

Yhdistelmälaite joka on sekä aroma diffuuseri eteerisille öljyille että suolaterapia diffuuseri. Lisäksi se kosteuttaa ilmaa. Myös tämä laite on saanut hyviä arvosteluita, usein jopa täydet viisi tähteä.

Laitteeseen voi halutessaan laittaa vettä, suolaa sekä eteerisiä öljyjä, mutta voit halutessasi käyttää sitä:

1. pelkän veden kanssa ilman kostuttajana ja kauniina sisustuslamppuna
2. veden ja eteeristen öljyjen kanssa ilman suolaa
3. Veden ja suolan kanssa ilman öljyjä

Suolan kiistattomat terveysvaikutukset ovat kiinnostavia. (Lue niistä lisää seuraavan suola diffuuserin arvostelussa.)

Tämä on mielestäni yksi parhaista diffuusereista sen monikäyttöisyytensä vuoksi. Se vaikuttaa laadukkaalta ja helppokäyttöiseltä, siinä ei ole mitään ylimääräistä ja ulkonäkökin on kaikenlaiseen sisustukseen sopiva. Valikoimassa on pyöreän lisäksi pisaranmuotoinen vaihtoehto. Suola toimintoa ei tarvitse käyttää, mutta mikäli kuitenkin kiinnostuu suolan terveysvaikutuksista, se onnistuu ilman uuden laitteen hankintaa.

Ultraääni- diffuuseri
Monivärivalo jossa 7 värivaihtoehtoa
Automaattinen virrankatkaisu
Hienojakoinen sumute
Ajastintoiminto 1, 3, tai 6 tuntia
Tilavuus 300ml
Hiljainen
Suolaterapia samassa laitteessa
Parantaa huoneilman laatua
BPA -vapaa
CE merkitty laite

*Osta tästä

4.

suola diffuuseri suola
Suola diffuuseri
  • *Saltair UV – Ultrasonic Air Salinizer

Suola diffuuseri / Suolaterapia laite. Se toimii myös tunnelmallisena lamppuna, sillä valoa voi käyttää vaikka höyrystin ei olisi päällä.

Tätä laitetta kannattaa harkita jos hengitys vinkuu tai rohisee, on tukkoinen olo tai raskas hengitys? Tässä laitteessa korostuu sen hengitysteitä elvyttävä ja puhdistava vaikutus. Sopii erityisesti astmaatikoille ja allergikoille sekä muista hengitystiehaasteista kärsiville. Laite on saanut huikeaa palautetta asiakkailta, joilla on siitä kokemuksia! Kroonisetkin hengitystie sairaudet tai allergiat ovat helpottuneet.

Huoneilmaan höyrystyvät pienet suolahiukkaset pääsevät keuhkorakkuloihin puhdistamaan keuhkoista limaa. Laitteen höyry toimii keuhkoissa tappaen bakteereja, vähentäen tulehduksia ja kosteuttaen hengitysteitä. Suolan antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi laite soveltuu erinomaisesti myös sisäilman puhdistukseen bakteereista ja viruksista.

Pakkauksen mukana tulee aloituspussi Himalajan Vuorisuolaa ohjeineen. Voi käyttää myös ilman suolaa.

Tuotteessa ei erikseen neuvota käyttämään siinä eteerisiä öljyjä, mutta ei myöskään kielletä sitä. Tuote on siis pääasiassa nimenomaan suola diffuuseri. Eräällä sivustolla sanottiin, että eteeristä öljyäkin voi hieman lisätä mukaan. Eteeriset öljyt eivät kuulu pakkaukseen.

Hiljaisuutensa ansiosta miellyttävä käyttää yöllä tai vaikka toimistolla töitä tehdessä.

Ultraääni – suola höyrystin
Steriloiva UV-valo jossa valittavissa kaksi eri säätöä
Automaattinen virrankatkaisu
Ajastin: 3h/6h/9h/Päällä
Tilavuus 500ml
Erittäin hiljainen
Suolaterapia samassa laitteessa
Parantaa huoneilman laatua
Helppokäyttöinen
Helppo puhdistaa

*Osta tästä
(*Osta tästä myös laitteessa käytettävää diffuuseri suolaa)

5.

Kaunis diffuuseri autoon
  • Puhdas+ Aromaterapia Autodiffuuseri

Viimeiseksi tälle listalle valikoitui kevyt, helppo ja ilman sähköä ja vettä toimiva autodiffuuseri! Tätä diffuuseria voi käyttää autossa tarvitsematta miettiä sähkövirtaan tai veden roiskumiseen liittyviä ongelmia.

Kutsun tätä diffuuseriksi vaikkei se tuota vesihöyryä. Tuote on kuin kaunis koru ja siitä löytyy erilailla kuvioituja vaihtoehtoja. Eteeriset öljyt tiputetaan diffuuserin sisään laitettavaan huopatyynyyn. Diffuuseri laitetaan kiinni auton tuulettimen ritilään, jolloin puhallin puhaltaa tuoksun auton sisäilmaan.

Tämä on ihana pieni ilontuoja työmatkoille, lomamatkoille ja mikä parasta, ihan perus kauppareissullekin! Auto- tai vaikka *korudiffuuseri on myös hyvä lahjaidea öljyjen ystävälle.

Sähkötön
Vedetön
Pieni
Edullinen
Helppokäyttöinen
Erilaisia kuvio vaihtoehtoja
Paketissa 5 eriväristä huopatyynyä (pestäviä)

*Osta tästä

Jos et löytänyt tiettyä diffuuseria valmiin linkin takaa, niin ehkä jostakin jo alussa mainitsemastani kaupasta löytyy:

Toivottavasti tämä pieni vertailu oli avuksi!

Jos haluat hankkia kotiisi puhtaita ja laadukkaita doTerra eteerisiä öljyjä niin ota minuun yhteyttä!

Lue myös artikkelini
Miksi ja miten aloin käyttää eteerisiä öljyjä
sekä diffuuserivinkkejä aamusta iltaan:
Diffuuseri DIY huonetuoksureseptejä

Lopuksi vielä

Diffuuseri ja eteeriset öljyt ovat meillä Suomessa vielä lapsen kengissä mutta useissa maissa jo hyvin arkisia koko kansan juttuja. Ja miksipä eivät olisi? Kun kerran on päässyt luonnon parantavan voiman äärelle ja saanut haistaa huumaavia aitoja eteerisiä öljyjä, ei ihan mikä tahansa hajuste enää kelpaa.

Moni tuoksuille yliherkkäkin on huomannut että laadukkaat eteeriset öljyt eivät aiheuta samoja ikäviä olotiloja kuin muut hajusteet. Itsekään en ole ollut kovin suuri hajuvesien tai tuoksuvien kosmetiikkatuotteiden ystävä, mutta kun löysin eteeriset öljyt, aloin rakastaa niitä saman tien. Käytän useita eri öljyjä päivittäin niin sisäisesti, paikallisesti iholla kuin diffuuserissakin!

Käyttämäni merkki on doTerra ja kauttani pääset käsiksi näihin huippu laadukkaisiin ja puhtaisiin öljyihin. Laita vain viestiä yhteydenottolomakkeella ja muista myös tutustua eri kanaviini täällä, tykkää, seuraa ja kommentoi!

Tuoksuvia koti-iltoja ja ajomatkoja!!