Kategoriat
Eteeriset öljyt

Miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Eteeristen öljyjen käyttö – helppoa ja arkista!

Aromaterapiassa ja erilaisissa hoitoloissa käytetään hyödyksi eteerisiä öljyjä, mutta eteeristen öljyjen käyttö alkaa hiipiä yhä enemmän ihmisten koteihin ja perusarkeen. Myös aromaterapia – sana on monille kenties hieman outo, joten en itse juurikaan käytä sitä sanaa. Pidän erilaisissa hoidoissa ja hieronnassa käyntiä arjesta irrottautumisena, mitä toki jokainen välillä tarvitsee.

Haluan kuitenkin kannustaa kaikkia ottamaan eteeristen öljyjen käyttö jokapäiväiseen kotielämään ja perusarjen tiimellykseen.

Itse miellän eteeriset öljyt jo hyvin arkisiksi perustarvikkeiksi ja näenkin ne osana jok´ikisen ihmisen perus elämää. Mielestäni eteeriset öljyt kuuluvat joka kotiin sinne, missä ruuan laitto, siivoaminen ja muu kodinhoito, päivittäinen puhdistautuminen ja kauneudenhoito, nukkuminen, sairastaminen ja muutenkin elämä tapahtuu. 

Eteeriset öljyt – Kolme käyttötapaa

DoTerra öljyt ovat todella laadukkaita ja puhtaita, joten niiden käyttö on myös turvallista. Yksinkertaisimmillaan voidaan sanoa, että käyttötapoja on kolme. Kaikki käyttötavat tähtäävät siihen, että eteeristen öljyjen ainesosat pääsisivät tavalla tai toisella kehoomme, jotta voisimme kokea niiden hyödyllisiä vaikutuksia. 

Katso video öljyjen käytöstä.

Jos käytät eteerisiä öljyjä kodinhoidossa, silloin tietenkin öljyjä käytetään kodin eri kohteisiin eikä niinkään kehoon. Aion tehdä myöhemmin aiheesta oman artikkelin. 

Kolme käyttötapaa ovat:

 1. Eteeristen öljyjen aromaattinen käyttö
 2. Eteeristen öljyjen ulkoinen/paikallinen käyttö 
 3. Eteeristen öljyjen käyttö sisäisesti 

1.Aromaattinen käyttö

Tuoksuttele suoraan pullosta tai käytä höyrystintä

Eteeriset öljyt = aromaattiset öljyt 

Eteeriset öljyt ovat kasveista saatavia aromaattisia yhdisteitä, joten niissä lähes kaikissa on voimakas aromi. Aromaattinen käyttö tarkoittaakin juuri sitä, että eteerisiä öljyjä käytetään hajuaistin ja hengityksen välityksellä. Hajuaistin kautta voidaan vaikuttaa tunteisiin ja mielialaan. 

Hengittämällä eteeristen öljyjen molekyylejä, niitä kulkeutuu myös keuhkoihimme ja vaikuttavat aineet pääsevät sitä kautta imeytymään elimistöömme.

Eteeristen öljyjen molekyylit ovat todella pieniä ja ne ovat myös haihtuvia. Niitä siis leijailee ilmassa, kun kasvit levittävät tuoksuaan. Metsän tuoksu, ruusun tuoksu ja niin edelleen! Olet siis tietämättäsikin jo ”käyttänyt” eteerisiä öljyjä aromaattisesti kulkiessasi metsäpolulla tai haistellessasi kukkia!

Luonnollinen DIY huonetuoksu

Aromaattisessa käytössä oiva väline on myös diffuuseri tai muu höyrystin, joista kerron tarkemmin täällä artikkelissani Eteeriset öljyt – Diffuuseri. Eteerisistä öljyistä voidaan valmistaa ihana huonetuoksu tai vaikka tuoksutella suoraan pullon suusta. Diffuuserilla saat ikään kuin kotiisi, olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen pienen palan tuota metsäpolkua tai ruusutarhaa.

Tuoksut luovat tunnelmaa ja vaikuttavat mielialaan ja tunteisiin. Muistatko tilannetta, kun jokin tuoksu on tuonut mieleesi jonkin vanhan muiston; Mummolan vintti, lapsuuden leikki tai lelu, ex-poika- tai tyttöystävä, ruoka jota rakastat?  Muisto herättää tietyn tunteen, hyvän, pahan, kaihoisan ja niin edelleen. 

Tapoja käyttää öljyjä aromaattisesti on monia.

Tässä muutama suosikkivinkki ja hyviä kokemuksia eteeristen öljyjen aromaattiseen käyttöön:

 • Käytä doTerran valmiita eri huoneisiin suunniteltuja diffuuseri-reseptejä. Tämä on todella käyttökelpoinen idea! On yllättävän vaikeaa keksiä itse toimivia tuoksuyhdistelmiä. Vielä kun valmiit reseptit ovat nimetty Peace or Happiness Blend taiEnergizing or Uplifting Blend, on öljyjen valinta tehty todella helpoksi!

Valmiita reseptejä : https://www.doterra.com/US/en/blog/healthy-living-diffuser-blends-for-every-room

 • Sekoita edellisen linkin suosikkireseptistä itsellesi myrkytön luonnonmukainen raikas hajuvesi tyhjään roll-on pulloon. Laimenna doTerran tuoksuttomalla ihoa hellivällä kookosöljyllä (Fractionated coconut oil). 

Lähetän kaikille asiakkailleni tervetulokirjeen mukana myös pienen tyhjän roll-on pullon.

 • Käytä diffuuserissa yöllä laventeliöljyä ja jos et omista diffuuseria, voit myös tipauttaa öljytipat illalla tyynyliinan kulmaan tai lakanaan, puhtaat eteeriset öljyt haihtuvat pois eivätkä jätä lakanaan / patjaan tahroja. 
 • Saimme viime jouluna niin tuoksuttoman kuusen, että päätin ratkaista ongelman suihkuttamalla kuuseen suihkepullolla päivittäin doTerra Siberian fir- eteeristä öljyä ja niin kuusemme tuoksui mitä ihanimmalle!
 • DIY autodiffuuseri: Tipauta suosikkiöljyäsi puiseen pyykkipoikaan ja kiinnitä se auton kojelaudan puhaltimeen ja ah! Omat suosikkini tässä ovat Greippi tai doTerra Wild Orange & DoTerra Balance yhdistelmä. Voit myös tiputtaa öljytipat auton penkkiin tai selkänojaan. (Paitsi Balancea ei kannata laittaa penkkiin, sillä se sisältää laimennusöljyä joka voi jättää öljyisen tahran, lisäksi se on sinisen väristä joten siitä voi jäädä myös väritahra) Öljy tuoksuu yhden tai muutamia päiviä. 
 • Kanna laukussa aina mukanasi jotain ihanan tuoksuista öljyä ja tuoksuttele sitä aina kun haluat! Itselläni tämän hetken suosikkini tähän tarkoitukseen on doTerra Eucalyptus. Se on niin raikas ja herkullinen! Tuntuu että se piristää mielen, avaa hengitystiet ja tuottaa ihanan olon eli tuo ilon pilkahduksen vaikkapa kesken työpäivän tai bussissa istuessa. Aivan kuin se auttaisi myös karkkihimoon!

2. Ulkoinen käyttö 

Eteeristen öljyjen ulkoinen käyttö tarkoittaa öljyn levittämistä iholle (engl. topical use).

Ulkoista / paikallista käyttöä on myös se, jos käytät eteerisiä öljyjä kylpyvedessä, shampoon tai hoitoaineen seassa jne.

Öljyä levitetään iholle kahdesta syystä. 

 • 1. Öljyjen halutaan imeytyvän verenkiertoon, jolloin elimistömme voi viisaasti kuljettaa niiden ainesosat sinne missä kehomme niitä tarvitsee. Ihmisen keho on viisas, tunnistaa eri yhdisteet ja osaa hyödyntää niitä parhaaksi katsomallaan tavalla, aivan kuten ruoka-aineitakin. Tällöin öljyä voi levittää minne tahansa mistä ne imeytyvät hyvin.
 • 2. Eteeristen öljyjen vaikutukset halutaan juuri tiettyyn paikkaan ihossa / kehossa. Tällöin öljyä laitetaan juuri siihen kehon kohtaan, mihin vaikutuksia toivotaan. Esim kipeä polvi tai vaikka finni kasvoissa. 

Eteerisiä öljyjä on helppo ja miellyttävä käyttää paikallisesti. Yleensä aina neuvotaan laimentamaan kaikkia eteerisiä öljyjä mutta tähän on myös poikkeuksia ja ihmisten kokemusten kautta syntyneitä mieltymyseroja. Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tuotteita ja voivat aiheuttaa ihoärsytystä, varsinkin jos kyseessä on heikkolaatuinen tai muuten epämääräisiä täyteaineita sisältävä tuote. 

Eteerisiä öljyjä jalkapohjiin

Yksi yleisimpiä tapoja käyttää eteerisiä öljyjä on hieroa niitä laimennettuna jalkapohjiin. Tämä voi joistain kuulostaa kummalliselta mutta niin on iät ja ajat tehty ja sitä pidetään edelleen tehokkaana, helppoja ja miellyttävänä tapana. Se on myös erittäin turvallinen tapa niin aikuisille kuin lapsillekin. Eteeristä öljyä esim. (1-5 tippaa) sekoitetaan kämmenellä laimennusöljyyn (1tl – 1rkl) ja seos hierotaan jalkapohjiin. 

Tällä tavalla voit käyttää mitä tahansa eteeristä öljyä eikä sinun tarvitse pelätä käyttäväsi sitä väärin. Öljyjen ainesosat pääsevät näin imeytymään kehoosi ja lisäksi voit lopuksi laittaa sukat ja kengät jalkaan ja tarvittaessa pestä kädet, jotta et tuoksuisi liikaa (jos olet menossa esim töihin tms).

Tällä tavalla voit käyttää siis mitä vain eteerisiä öljyjä, myös ”allergiaöljyjä”, ”uniöljyjä”, ”stressiöljyjä”, hormonitoiminnan tasapainottamiseen tarkoitettuja öljyjä ja jopa ruuansulatukseen tarkoitettuja öljyjä! Myös niitä eteerisiä öljyjä joiden kanssa olet epävarma. 

Eteeristen öljyjen laimenteminen

Kun käytät eteerisiä öljyjä iholle, suosittelen laimennusta. Jokainen voi tilannekohtaisesti itse myös päättää olla laimentamatta. Tiedän esimerkiksi monia, jotka käyttävät teepuuöljyä akneen / finneihin laimentamattomana. Teepuööljy on antibakteerinen ja kuivattava, joten näissä tilanteissa sen on todettu olevan toimiva ja hyvä keino.  

Eteeristen öljyjen laimentaminen on siksikin suositeltavaa, että laimennusöljy sitoo eteerisen öljyn itseensä, jolloin eteerinen öljy ei pääse haihtumaan liian nopeasti. Lisäksi englannin kielen sana laimennusöljylle on ”carrier oil” eli ”kuljettaja -öljy”, joka kuvaa myös sitä, kuinka laimennusöljy ihoon imeytyessään kuljettaa myös eteerisen öljyn ihon sisään. 

Lisäksi, jos haluat käyttää kivun poistoon tarkoitettua eteeristä öljyä esim hartioihin, laimennusöljyn avulla saat muutaman tipan DeepBlue- eteeristä öljyä levittymään suurellekin aluelle helposti.

Eteerisiä öljyjä voi myös sekoittaa muihin öljyihin, voiteisiin tai geeleihin. Testaamalla voit löytää mitkä ovat sinulle parhaat eteeriset öljyt ihonhoidossa.

Asiakkaanani voit kysellä minulta neuvoja ja pääset mukaan Facebook-ryhmiin, joissa saat jatkuvasti paljon tietoa. Ohjaan sinut tiedon ja oppimisen äärelle! Ota yhteyttä jos haluat tilata öljyjä kotiisi! Täältä voit tilata myös itsenäisesti!

DoTerran laimennusöljyon 115ml Fraktioitu kookosöljy eli Fractionated coconut oil ja se lyhennetään FCO. Se on miellyttävä ihoöljy koko keholle ja myös kasvoille, helposti imeytyvä, ei tuki huokosia, eikä juuri tahraa, kosteuttava ja kevyt / ei-rasvaisen tuntuinen. Sitä voi käyttää sellaisenaan myös kasvojen puhdistukseen / luonnolliseen meikinpoistoon. Sopii myös hiusöljyksi joko sellaisenaan tai eteeristen öljyjen kanssa. Itse käytän myös lapsen takkuöljynä.

Suosittelen laimennusöljyn ostoa aina uusille asiakkaille ensitilauksen yhteydessä!

(Hinta asiakkailleni tätä kirjoittaessa 17,25€)

Lue tästä muutama suosikkivinkki ja hyviä kokemuksia eteeristen öljyjen ulkoiseen käyttöön:

 • Eteeriset öljyt ihonhoidossa: Aamurutiinien yhteydessä lisään kosteusvoiteeseeni nokareen AloeVera- geeliä, kookosöljyä sekä tipan tai pari frankinsensi-, Copaiba- , tai Laventeli eteeristä öljyä tai doTerra Salubelle anti-age- öljyseosta joka on tarkoitettu ikääntyvälle iholle.
 • Lapsen vatsakipu: On ihanaa, kun kotona on aina valmiina toimiva kotikonsti eli ”luonnonlääke” lapsen vatsakipuun.  ZenGest eteerinen öljy toimii meillä uskomattoman hyvin iholle levitettynä (laimennettuna). Käytämme ZenGest- touchia eli doTerran valmiiksi laimennettua roll-on pulloa jota voi helposti täyttää yhä uudelleen. (Meillä käytetään ZenGestiä aikuisen vatsakipuun vain sisäisesti).
 • Olen ottanut käyttöön iltarutiinin, jossa hieron vaihtelevia eteerisiä öljyjä jalkapohjiin ennen nukkumaanmenoa. Valitsen yhden tai useamman öljyn aina sen mukaan mikä tuoksu miellyttää tai millaisia vaikutuksia toivoisin. Jos oloni on levoton, valitsen rauhoittavia öljyjä, jos jokin tuoksu vetää puoleensa, valitsen sitä. Jos taas oloni on flunssainen, käytän immuniteetin vahvistamiseen suositeltuja öljyjä. 

Vinkki: Kuukausitilaajana saan usein myös jonkin uuden, joskus hieman erikoisemmankin öljyn ilmaiseksi. Jos uusi öljy on vieras, käytän sitä aluksi iltarutiinin yhteydessä jalkapohjiin hieromalla. Mielestäni se on turvallinen ja helppo tapa tutustua uuteen tuoksuun. Voin vaikka googlailla vielä sängyssä uuden öljyn ominaisuuksia. Luotan siihen, että vaikka minä en heti tietäisikään uudesta öljystä kaikkea, kehoni osaa käyttää öljyä hyödykseen, aivan kuten ruoka-aineitakin!

Ps: En jostain syystä ollenkaan sisäistä mihin Sellerinsiemen / Celery seed -öljyä käytetään. Sain sen erään tarjouspaketin mukana. Saan siitä kuitenkin aina hyvän mielen, mutta se johtuu lähinnä siitä, että mieheni mielestä sen tuoksu muistuttaa hänen edesmenneiden isovanhempiensa ruokakaapin ikivanhaa rusinapussia! 

Eteeriset öljyt sisäinen käyttö

Eteeristen öljyjen käyttö sisäisesti ja niiden lääkinnällinen käyttö jakaa mielipiteitä ja herättää toisinaan jopa voimakkaita tunnereaktioita.

En yritä ottaa tässä asiassa minkäänlaista auktoriteetin asemaa tai pyrkiä kertomaan mikä on se oikea tapa. Kaikki kertomani ja jakamani tieto perustuu siihen, miten itse olen oppinut käyttämään eteerisiä öljyjä, mitä apua olen saanut, mitä kokemuksia minulla on, mitä olen kuullut omilta asiakkailtani ja muilta eteeristen öljyjen käyttäjiltä. 

Voit lukea aiheesta lisää doTerran omasta oppaasta ”Internal use of essential oils“.

Eteeriset öljyt ja turvallisuus

Muistutan asiakkaitani aina siitä, että eteerisiä öljyjä käytetään omalla vastuulla ja varovasti tunnustellen ja tippa kerrallaan. Kun tämän pitää mielessään ja maalaisjärjen mukanaan on jo aika hyvissä käsissä. Lisäksi mikäli sinulla on vakavia sairauksia tai lääkityksiä, kehotan keskustelemaan myös lääkärin kanssa aiheesta. 

En silti missään tapauksessa halua pelotella ketään. Päinvastoin! Haluan jakaa muillekin sitä, kuinka tehokkaita ja ihmeellisiä doTerra öljyt ovat meidän perheessä olleet ja niitä pitäisi ehdottomasti löytyä joka ikisestä kodista!! 

Itseasiassa minua joskus harmittaa se, kuinka eteeristen öljyjen haitat ja vaarat tuntuvat olevan jopa enemmän puheissa kuin niiden turvallisuus ja hyödyt. Törmään paljon siihen samaan pienen pelon sekaiseen skeptisyyteen, jota itsellänikin aluksi oli. Ovatko eteeriset öljyt huijausta tai ovatko eteeriset öljyt vaarallisia?

Varmaankin on vaarallista (ja ihan varmasti todella epämiellyttävää) kaataa kokonainen pullo eteeristä öljyä silmään tai korvaan, mutta tippa oikeaan paikkaan voi tuottaa suuren avun! 

DoTerran nykyisen ohjeen mukaan 20 tippaa vuorokaudessa on maksimiannos. Jotkut neuvovat 24 tippaa / 24h. Tämän kokoista annosta (20 tai 24) ei kuitenkaan suositella jatkuvaan käyttöön. Annos riippuu myös henkilön koosta ja siitä mitä öljyjä käytetään. Mutta tähän määrään on hyvä suhteuttaa oma annos.

DoTerra öljyt ovat laadultaan aivan ensiluokkaisia. Korkea laatu muodostuu useista tekijöistä, joista kerron muissa artikkeleissa myöhemmin lisää. DoTerra öljyjen testaaminen on kuitenkin niin huolellista ja läpinäkyvää, että se erottaa doTerran muista merkeistä. 

Eteerinen öljy – pullon sisältö

Voit kirjoittaa doTerra eteerisen öljypullon pohjassa olevan koodin www.sourcetoyou.com – nettisivuille ja saat avoimesti näkyviin kyseisen tuotantoerän eri ainesosien testituloksen. Tässä esimerkkikoodi jota voit käydä kokeilemassa 201889Y. Koodi löytyy nyt käytössäni olevasta Laventeliöljyn pullosta. DoTerra öljyt ovat siis tutkitusti puhtaita ja ne eivät sisällä mitään jatkeaineita. DoTerra öljyjen sisäinen käyttö on yleistä ympäri maailmaa.

Miten käyttää eteerisiä öljyjä sisäisesti

Yleisimpiä tapoja:

 • Tipautetaan tippa suuhun suoraan pullosta
 • Tipautetaan tippa/tipat vesilasin pintaan ja juodaan
 • Laimennetaan ruokaöljyyn, jogurttiin, hunajaan tai oikeastaan mihin vain
 • Annostellaan eteerisiä öljyjä tyhjään nielaistavaan kapseliin
 • käytetään ruokaan mausteena (esim. minttusuklaakeksit)

Itse aloitin eteeristen öljyjen käytön käyttämällä niitä nimenomaan sisäisesti ja sen jälkeen olen käyttänyt sisäisesti useita doTerra eteerisiä öljyjä. Kaikki doTerra eteeriset öljyt eivät sovellu sisäiseen käyttöön. Kielto joidenkin öljyjen kohdalla ei johdu siitä, että tuote ei olisi puhdas ja muuten turvallinen. Sen sisältämät ainesosat vain eivät sovellu sisäiseen käyttöön. Tästä myös muistutan asiakkaitani aina henkilökohtaisen konsultoinnin yhteydessä. 

Itse en myöskään käyttäisi minkään toisen firman eteerisiä öljyjä sisäisesti, joten en missään tapauksessa suosittele kaikkien eteeristen öljyjen sisäistä käyttöä. 

Sisäiseen käyttöön soveltumattomiksi öljyiksi katsotaan Arborvitae, Cedarwood, Cypress, Douglas fir, Eucalyptus (radiata), Spikenard ja Wintergreen. (poimittu edellä jakamani linkin tiedoista)

Tässä muutama suosikkivinkki ja hyviä kokemuksia eteeristen öljyjen sisäiseen käyttöön:

 • Päivittäin tiputtelen eri sitrusöljyjä vesilasin pintaan ja juon! Raikasta, piristävää ja herkullista! Sitrusöljyjä pidetään energisoivina ja solutoimintaa edistävinä. Harrastan tätä myös ravintoloissa! Ostan ruokajuomaksi vettä tai vichyä ja kaivan laukusta veteen mausteeksi Sitruuna-, Limetti-, Greippi- tai muuta ihanaa eteeristä öljyä. 
 • Eteeriset öljyt Allergian oireisiin: Sitruuna- piparminttu-laventeli. Tämä on minulle kuin ”luonnon oma antihistamiini”, enkä enää käytä apteekin allergialääkkeitä. Laitan 1-2 tippaa jokaista öljyä tyhjään kapseliin (eli 3-6tippaa) ja nielaisen veden kanssa. Tämän annoksen otan 1-2 krt päivässä. 
 • Jos kova flunssa tai mikä vain tauti yllättää, käytän viittä immuniteetin vahvistamiseen käytettyä eteeristä öljyä / öljyseosta. Laitan kapseliin 1 tipan jokaista: Frankinsensi, Lemon Oregano, OnGuard  ja Teepuu (Melaleuca). Reseptistä käytetään myös nimeä FLOOM – flunssapommi! 
 • Jos pääni tuntuu olevan jumissa eikä ajatus luista, ahdistaa tai ärsyttää, jokin vaativa suoritus tulossa tms., otan suoraan pullosta tipan Frankinsensi- tai copaiba öljyä kielen alle, pidän sitä siellä hetken ja sitten nielaisen. 
 • Minikapselit. DoTerran tuotevalikoimasta löytyy kahdenlaisia minikapseleita OnGuard ja Piparminttu. Näitä voi käyttää pitkin päivää esim. piparminttua ruuansulatusta edistämään tai hengityksen raikastajana kurkkupastillin tapaan. OnGuard- kapseleita voi ottaa useammankin kerran sellaisena päivänä, kun tuntuu, että tarvitsee immuniteetti-boostia! Yksi minikapseli sisältää ¼ tipan eteerisitä öljyä, eli todella vähän. Sopii myös lapselle.

Mikä on paras tapa aloittaa eteeristen öljyjen käyttö?

Aloita laadukkailla ja puhtailla tuotteilla ja hanki aluksi suosituimpia eteerisiä öljyjä kuten vaikka Piparminttu, Sitruuna ja Laventeli sekä FCO- laimennusöljy. Voit ostaa myös valmiin pakkauksen, jolloin saat näiden kolmen öljyn lisäksi hyvän valikoiman öljyjä edullisimmin myöhempää käyttöä varten. Pakkaus sisältää myös diffuuserin.

Ennen kuin huomaatkaan, osaat käyttää monia eteerisiä öljyjä monella eri tavalla! 

Asiakkaanani pääset ohjatusti, helposti ja nopeasti alkuun. Samalla opit joka päivä hieman lisää!

Oletko joutunut umpikujaan?

Löytyykö sinulta jokin eteerinen öljy mutta se on jäänyt käyttämättä? Et ehkä tiedä tai muista, miten sitä piti käyttää! Ehkä et uskalla käyttää sitä koska joku on sanonut sinulle, että eteeriset öljyt ovat vaarallisia ja päällimmäisenä mielessäsi on pelko. Voiko eteerisiä öljyjä käyttää väärin? Mitä ystäväsi sanoikaan, tai myyjä jolta pullon ostit?  

Itse haluan keskittyä puhumaan laadukkaiden öljyjen tuomista hyödyistä ja muistutankin lukijoita siitä, että jos maalaisjärki unohtuu, kaikissa asioissa saattaa olla jokin vaara. Kun tutustuin erilaisten aineiden haittoihin, google tarjosi minulle -luultavasti melko suosittuja hakuja- mm. tupakoinnin haitat, banaanin haitat, sokerin haitat, suolan haitat, hunajan haitat…jne. 

Hyvin moni asia voi väärin käytettynä olla vaarallinen. Hyvin moni ruoka-aine voi aiheuttaa jollekin ihmiselle allergisen reaktion. Todella moni kodin kemikaali voi aiheuttaa vaaratilanteen nieltynä, haisteltuna tai iholle, silmään tai korvaan joutuessa. Myös eteeriset öljyt ovat voimakkaita ja voivat aiheuttaa esim ihoärsytystä tai allergisen reaktion, varsinkin laimentamattomana.

Aloita laadukkailla öljyillä, aloita suosituimmista öljyistä, aloita varovasti ja laimenna! Niin helppoa se on! 


Haluatko tilata eteerisiä öljyjä?

Tee näin:
Ota minuun yhteyttä yhteydenotto– lomakkeella. Tehdään ensimmäinen tilaus yhdessä.

Voit myös tilata itse täältä.

Linkit somekanaviini kuten Youtubeen löydät täältä!!

Eteeriset öljyt ovat luonnon aineita ja niitä on helppoa käyttää. Luonnollinen elämäntapa on kasvussa ja hyvä niin! Yhtäkkiä on muodikasta olla luonnonläheinen / luonnollinen nainen tai mies! Yhä useampi on saanut eteerisistä öljyistä hyötyä, apua ja ILOA!!! 

Suosittelen terveellisiä elämäntapoja, iloista ja kiitollista mieltä, monipuolista puhdasta ruokaa, sopivasti liikuntaa, rukousta, lepoa, luonnossa kuljeskelua, ystäviä, järveen pulahtamista, paljon kukkia ja auringonpaistetta sekä ETEERISIÄ ÖLJYJÄ ihan jokaiselle!!