Kategoriat
Eteeriset öljyt

Diffuuseri 24h

Tässä artikkelissa kerron esimerkkipäivän siitä, mitä eteerisiä öljyjä diffuuseriin voi päivän mittaa laittaa.

Eteeriset öljyreseptit

Huonetuoksut saavat aikaan halutun tunnelman. Helpoin ja varmasti ainakin terveellisin tapa luoda DIY huonetuoksu, on käyttää mahdollisimman korkealaatuisia ja puhtaita eteerisiä öljyjä laittamalla niitä diffuuseriin.

Eteerinen öljy tuo luonnon kotiin ja muutaman käyttötavan ja reseptin oppii hetkessä. Eteeristen öljyjen diffuuserit ovat yleistyneet ihmisten kaivatessa koteihinsa luonnon raikkautta, tunnelmaa tai iloa!

Vain itse kokeilemalla selviää mikä on juuri sinulle on se sopivin ja paras huonetuoksu. Reseptejä ja ideoita ei mielestäni ole koskaan liikaa! Aina on kiva selata muiden ideoita siitä, mitä eteerisiä öljyjä voi yhdistää ja mihin tilanteisiin mikäkin sopii.

Omille asiakkailleni lähetän aina sähköpostilla pitkän linkkilistan eri somekanavia tai muita sivustoja joiden kätköistä löytyy loppumattomat määrät diffuuseri reseptejä tai muita öljyideoita.

Asiakkaakseni pääset monella tavalla. Voit laittaa minulle viestin yhteydenottolomakkeella tai rekisteröityä itsenäisesti täältä.

Tuotteet toimitetaan aina suoraan kotiovelle.

Aamu

Aamuun sopii mielestäni raikkaat tuoksut ja suosinkin eniten eri sitrusöljyjä tai minttuja.

Aamureseptejä diffuuseriin:

4 tippaa sitruunaa
4 tippaa greippiä

tai

2 tippaa sitruunaa
2 tippaa limeä
2 tippaa piparminttua

tai

2 tippaa Sitruunaa
2 tippaa Limeä
2 tippaa greippiä
2 tippaa Siberian fir (siperian kuusi)

Päivä

Päivällä valitsen tuoksuja hieman mielialasta ja tekemisestä riippuen. Joskus täytyy olla fyysisesti reippaana, joskus taas vaaditaan hyvää keskittymiskykyä. Myös stressiä poistavat ja balansoivat öljyt ovat hyviä.

Silti ehkä useimmiten valitsen öljyjä, joiden koen tuottavan minulle iloa! Kun mieli on iloinen, yleensä kaikki sujuu paremmin.

Yhdistä nämä kaksi ja sinulla on “iloöljy / Happy oil”!

Vinkki:
Diffuuseria ei ole aina mahdollista käyttää. Silloin öljyä voi sivellä kämmeniin, ranteisiin, korvan taakse, nenän alle, hiuksiin, vaatteisiin tai jopa esim. auton penkkiin. Nyt poikkeusoloissa myös maskiin voi tipauttaa tipan tai pari ja jotkut kutsuvat tätä myös diffuuseriksi, sillä se on yksi tapa saada öljyn vaikutukset kehon ja mielen tueksi nimenomaan aromaattisesti.

Mitä diffuuseriin päivällä:

Fyysiseen reippauteen:

4-6 tippaa AIR:ia

Oma ehdoton suosikkini kun pitää olla sporttinen!

Keskittymistä vaativiin päiviin:

3 tippaa rosmariinia
2 tippaa piparminttua

tai

5 tippaa villiappelsiinia
3 tippaa frankincensea

Henkisesti stressaaviin päiviin:

6 tippaa Balancea
3 tippaa appelsiinia
(tätä yhdistelmää jotkut kutsuu nimellä ”Happy Oil”)

tai

4-9 tippaa Wild orange

tai

3-6 tippaa Adaptiv

Iloa tuomaan:

5 tippaa Sitruuna
1 tippa On Guard

tai

3 tippaa Lemongrass (sitruunaruoho)
3 tippaa Ginger (inkivääri)

tai

5 tippaa Eucalyptus
2 tippaa Hinoki (rajoitetusti saatavilla)

Suositus: Haluan lisätä vielä että itselleni paras ilon tuoja on lasten eteerinen öljy ”Stronger” (sis.setri, litsi, frankinsensi ja ruusu) mutta ainakaan tällä hetkellä sitä ei myydä muussa kuin valmiissa roll-on pullossa, joten sitä ei voi laittaa diffuuseriin. Käytän sitä kasvoihin, juonteisiin, huuliin jne., koska se on myös hyvä ihotuote. hieron sitä myös ranteiden sisäpintaan ja mielestäni se on kenties koko doterran ihanin tuoksu <3 . Todellinen kurjan päivän pelastus!

Ilta

Eniten käytän diffuuseria juuri iltaisin nukkumaan mennessä unen tuloa ja sen laatua tukemaan.  Jätän sen ajastimella päälle ja se sammuu nukahdettuani parin tunnin päästä itsestään.

Ehdottomasti eniten käytän iltaisin laventelia sillä minulle se toimii hyvänä rauhoittajana. Olen myös alkanut pitää sen tuoksusta vaikka aluksi en pahemmin pitänyt. Silloinkin silti käytin, koska se toimi! Laventeli toimii sellaisenaan ja yhdistän sitä milloin mihinkin.

Hyviä eteerisiä öljyjä nukkumisen tueksi

Vinkki: Minulla on jatkuvasti yksi diffuuseri yöpöydällä makuuhuoneessa. Lisäksi minulla on sängyn vieressä 1 ½ litran vesipullo. Joka ilta kun täytän diffuuserin, kaadan pullosta hieman lisää vettä sinne. Näin minun ei tarvitse joka päivä kuljettaa diffuuseria minnekään. En siis vaihda vettä päivittäin, ainoastaan lisäilen. Pesen sen sitten noin kerran viikossa, joskus venyy pariksikin viikoksi. Youtubessa on hyviä vinkkejä diffuuserin pesuun.

Mitä diffuuseriin nukkumaan mennessä:

4 tippaa Laventelia

tai

2 tippaa Laventelia
2 tippaa Serenityä

tai

3 tippaa Laventelia
2 tippaa Appelsiinia

tai

3 tippaa Bergamotia

tai

2 tippaa frankincense
2 tippaa laventelia
2 tippaa Bergamot

tai

2 tippaa Rooman kamomilla
3 tippaa Copaiba

Jos olen flunssassa laitan diffuuseriin yöksi hengitystä helpottavaa AIR-öljyä tai Flunssan paranemista tukevaa OnGuardia.

Jos on allergiakausi, laitan ns. allergiaöljyt yöksi diffuuseriin ja usein en tarvitse antihistamiineja koko seuraavan päivän aikana:

2 tippaa Piparminttu + 2 tippaa Sitruuna + 2 tippaa Laventeli

Tarinan allergiastani ja siitä miten eteerisistä öljyistä löytyi apu, voit lukea täältä.

Jos haluat lukea enemmän reseptejä ja vinkkejä diffuuserin käytöstä niin katso myös tämä artikkeli. Jos haluat ostaa diffuuserin tai vertailla malleja, kurkkaa tänne!