Kategoriat
Artikkelit Lapselle

Lasten rinkka

…ja muut lasten retkeilytarvikkeet pienelle partiolaiselle

* Sisältää mainoslinkkejä

Deuter fox Lasten rinkka
Lasten rinkka ekaluokkalaiselle
Rinkka lapselle
Tämä *Deuter Fox 40 oli mielestämme paras Rinkka lapselle. Malli istuu vaikka lapsella on kapea lantio

Partion ensimmäinen yöleiri tulossa. On siis aika ostaa ekaluokkalaiselle ihan ikioma lasten rinkka ja vähän muitakin retkeilytarvikkeita! Partio on ollut kiva harrastus ja sopinut hyvin 7-8 vuotiaalle tytölle. Ikä on siinä mielessä herkkä, että varusteiden mielekkyys saattaa nostaa harrastusinnon aivan uusiin ulottuvuuksiin! Mikä tahansa reppu tai edes rinkka ole sama asia kuin ihan oikea lasten rinkka.

Muistan omastakin lapsuudesta, kuinka mahtavalta tuntui saada uusi reppu tai vaikka sukset! Lisäksi retkeilyvälineet ovat harvoin mikään hetken juttu. Niitä voi käyttää vielä vuosia eteenpäin erilaisissa reissuissa, vaikka partioharrastus ei jatkuisikaan.  Siksi toiveena oli hankkia uusi ja hyvä rinkka lapselle. Rinkan tulisi olla myös anatominen sekä käytännöllinen ja tietysti mieluisan värinen! Rinkan pakkaaminen pitäisi myös onnistua kätevästi.

Katso lasten rinkka – valikoimat netissä:

*Scandinavian Outdoor / lasten rinkat tai *Matkavaruste / lasten rinkat

Kuvassa meidän ostokset. Päädyimme hankkimaan kaikki tarvittavat varusteet kerralla. Lue eteenpäin niin tiedät miksi päädyimme juuri näihin varusteisiin.

Lasten rinkka, makuupussi ja muut partiotarvikkeet
Tärkeimmät retkeilyvarusteet lapselle

Miten valita rinkka lapselle?

Aloitimme siitä, että naapurin jo pidempään partiota harrastaneet tytöt kävivät esittelemässä meillä omia rinkkojaan. Näin saimme hieman käsitystä siitä, minkä kokoinen on hyvä rinkka lapselle ja mitä ylipäänsä on olemassa. Hyvää palvelua sanoisin! Itseasiassa heidän suositustensa seurauksena meilläkin alun perin aloitettiin partio.

Naapurin tytöt ovat 9- ja 11- vuotiaita eli kolmas ja viidesluokkalaisia. Tytöt ovat kooltaan hyvin keskikokoisia ikäänsä nähden. Kolmasluokkalaisella oli oranssi lasten / nuorten *Deuter rinkka 50L ja viidesluokkalaisella sininen osprey lasten rinkka *Osprey rinkka 50L. Rinkkoja oli testattu jo leireillä ja retkillä ja tytöt olivat erittäin tyytyväisiä rinkkoihinsa ja niiden ominaisuuksiin.

He esittelivät myös rinkan sadesuojat ja erikseen hankitut lisäremmit joilla voi helposti kiinnittää kevyitä tai vaikka märkiä tarvikkeita rinkan ulkopuolelle. Enpä olisi tällaista itse tullut edes ajatelleeksi!

Rinkkoja testatessa huomasimme kuitenkin, että hoikalle ekaluokkalaiselle ne vaikuttivat reiluilta erityisesti lantiovyöstä. Tarvitsisimme hieman pienemmän 131cm / 23kg kokoiselle lapselle.

Rinkka lapselle (tai nuorelle) – valikoima

Lasten rinkkojen valikoima on todella paljon suppeampi kuin aikuisten ja se itseasiassa helpottaa valintaa huomattavasti! Lisäksi meille sattui Tampereen Ratinan Scandinavian Outdoorissa huikea myyjä. Myyjä oli itse aktiivinen retkeilijä ja kolmen pojan äiti, joten hän tiesi heti mikä voisi olla meille paras lasten rinkka. Oli helppo luottaa niin kokeneeseen myyjään ja kuunnella hänen suosituksiaan.

Meidän kohdallamme rinkka vertailu ei kestänyt kauaa. Kaupasta löytyi suunnilleen samat rinkat kuin naapurin tytöillä ja lisäksi hieman pienempi *Deuter Fox 40L. Toiset jäivät liian löysiksi, mutta tämän sai myös lantiolta istuvaksi. Värivaihtoehtojakin oli kaksi, sininen ja punainen. Itse pidin murretusta punaisesta, mutta lapsi valitsi sinisen. Rinkassa on kaiken kaikkiaan hyvät ja helpot säädöt ja soljet, sekä paljon erilaisia taskuja niin sisä- kuin ulkopuolellakin.

Huippujuttu on säädettävä selkäosa, joten mittanauhaa ei edes tarvittu. Olkaimien paikan/painopisteen saa siis ylös tai alas joko kasvun tai käyttäjän mukaan. Myyjän mukaan rinkka on kuulemma hyvä vielä keskikokoiselle naiselle mutta ison miehen mittoihin säädöt loppuisivat kesken.

Rinkan sadesuoja

Rinkan sadesuoja ostettiin erikseen, koska malliin ei kuulunut kiinteää sadesuojaa. Senkin hankimme myös Deuter -merkkisenä. Erityisesti lapsen kannalta on mielestäni hyvä, että varusteet sopivat toisiinsa täydellisesti! *Eri kokoisia ja mallisia repun sadesuojia löytyi hyllystä paljon, mutta kiitos taas ihanan myyjän, *oikea sadesuoja rinkkaamme löytyi heti! Sinisestä ja neonkeltaisesta vaihtoehdosta valitsimme neonkeltaisen.

Harrastan itse työmatkapyöräilyä -myös sateessa- joten se on retkeilykäytön ulkopuolella myös minulle hyvä repun sadesuoja.

Lasten makuupussi

Päätimme ostaa samalla kertaa myös makuupussin ja makuualustan.

Makuupussi valittiin pitkälti samoin perustein kuin rinkka. Sen pitäisi siis olla hyvä yleispussi lapselle ja toimia kaikin puolin nyt heti mutta myös myöhemmin. Toiveena on lämmin makuupussi, mutta käyttöä on lopulta paljon enemmän kesäisin ja sisätiloissa, joten viileinä öinä aiomme pakata yöpuvuksi mukaan hyvän lasten *merinovilla kerraston.

Myyjän suositus oli *Deuter Starlight lasten makuupussi. Se on tarkoitettu 130-170 pituisille käyttäjille. Ylimääräisen pituuden jaloissa saa vetoketjun avulla pussin sisään ikään kuin pois tieltä. Kun lapsi sitten kasvaa, lopunkin pituuden voi ottaa helposti käyttöön. Pussin sisältäkin löytyy pieni tasku, johon lapsi suunnitteli heti piilottavansa vähän karkkia ja syövänsä niitä siellä salassa.

Värivaihtoehtoja oli taas kaksi, sininen ja punainen. Sininen lähti mukaan. Mielestämme kirkkaan vihreät nauhat sekä vetoketju olivat hienoja yksityiskohtia ja tekivät pussista nykyaikaisen näköisen.

Makuupussi on kevyt, mukava sekä sopiva ja koska se on saman merkkinen rinkan kanssa, se on suunniteltu mahtumaan (ja mahtuikin) rinkan alaosaan täydellisesti!

Paras makuualusta

Makuualustan valinta oli helppo. Scandinavian Outdoorin omaa mallistoa oleva kotimainen umpisolumuovi *makuualusta on lämmin ja ihan erityisen kevyt. Sitä ei myöskään tarvitse rullata, vaan se taitellaan kokoon. Koossa se pysyy helppojen kuminauhojen avulla ja toimii siten myös vaikka matalana penkkinä. Lapsenkin on helppo ja nopea käsitellä sitä.

Myös pari *lisäremmiä lähti matkaan mukaan. Makuualustan kiinnittäminen rinkan ulkopuolelle onnistuu niillä kätevien solkien ansiosta hyvin!

Kassalta mukaan tarttui vielä *Light My Fire Spork Bio -lusikkahaarukka, joka on valmistettu maissiin pohjautuvasta biomuovista. Haarukan yksi sivu on hammastettu, joten sitä voi käyttää myös veitsenä.  Nettikaupasta löytyy 8 eri värivaihtoehtoa. Meidän valintamme oli sammalista erottuva punainen.

Varusteet heti käyttöön

Lasten rinkka ja makuupussi uimareissulla
Pussin sisässä lämmittelemässä.
Lasten makuupussi tuli heti käyttöön!
Heippa!! Lämmin makuualustakin pilkistää pussin alta!

Lähdimme heti retkelle testaamaan uusia kamppeita! Makuupussiin oli ihana kömpiä talviturkin kaston jälkeen lämmittelemään!

Tämä oli kyllä paras rinkka lapselle!
Tärkeitä tavaroita mukaan retkelle! Tämä taisi olla juuri se paras rinkka lapselle!

Seuraavanakin päivänä varusteet otettiin käyttöön, kun lapset tekivät itse retken lähipuistoon. Uudet toimivat varusteet selvästi nostattivat harrastusmotivaation uudelle tasolle. Innostus on käsinkosketeltavaa!

Jos pidit tästä jutusta niin ehkä pidät myös artikkelista jossa kerron mistä nykyään löydämme Lasten vaatteita netistä.

Ja jos telttailu kyllästyttää eikä omaa mökkiä ole, lue vaikka artikkelini vuokramökkeilystä!